RNP elibereaza permise pe apele de munte !!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
nu stiu de ce credeti ca asociatiile noi sunt cu ceva mai bune ... eu pescuiesc peste tot in judetul meu pe ape de ses curgatoare ... eceste ape sunt gestionata de AJVPS si de inca 2 asociatii noi (cea din Livada si cel Aqua Crissius) , dar pana si secunda asta nu am fost controlat doar de AJVPS !!!!
atunci care e motivul ? sa imparteasca apele intre ele si sa fim limitati pe 2 ape sau zone de ape la fiecare asociatie care pe la urma nici nu face controale ?
si inca ceva ca sa nu fiu off topic de tot
RNP cum saracie elibereaza autorizatie in martie daca de regula pana cel mai repede la 1Mai nu se stie la ei soarta apelor ce le gestioneaza (intrun an am patit ca doar in iunie sa stiut daca va fi deschis apele) ?! Anul asta din cate stiu se renegociaza/liciteaza apele ! .... daca asa sta treba posibil ca RNP ramane fara ape cu pesti , eventual cu autorizatia lor puteti pescui in paraie pline de peturi deseuri gunoaie , parauri pe care n-a vrut nimeni !
pana pe la 1 IUNIE nu o sa stie nimic !! deci cei care vreti sa pescuiti pe ape de munte "RNP" poate mai bine luati bilet de zi/10zile ca permisul poate din 1 iunie n-o sa valoreaza nimic ...
atunci care e motivul ? sa imparteasca apele intre ele si sa fim limitati pe 2 ape sau zone de ape la fiecare asociatie care pe la urma nici nu face controale ?
si inca ceva ca sa nu fiu off topic de tot
RNP cum saracie elibereaza autorizatie in martie daca de regula pana cel mai repede la 1Mai nu se stie la ei soarta apelor ce le gestioneaza (intrun an am patit ca doar in iunie sa stiut daca va fi deschis apele) ?! Anul asta din cate stiu se renegociaza/liciteaza apele ! .... daca asa sta treba posibil ca RNP ramane fara ape cu pesti , eventual cu autorizatia lor puteti pescui in paraie pline de peturi deseuri gunoaie , parauri pe care n-a vrut nimeni !
pana pe la 1 IUNIE nu o sa stie nimic !! deci cei care vreti sa pescuiti pe ape de munte "RNP" poate mai bine luati bilet de zi/10zile ca permisul poate din 1 iunie n-o sa valoreaza nimic ...
daca nu ma'nsel in judetul meu rnp nu mai are nici o crescatorie .... sunt crescatorii private mari si sunt si alea mai mici cate o crescatorie care a fost a lu' rnp si acum folosesc padurarii in interes personal ... dar sunt putine . populari nu se fac din ele (probabil dupa revolutie cu cativa ani nu sa mai facut nici un fel de populare ) !
in alte ordine de idei in situatia curenta rnp acum elibereaza permise fara sa stie ce ape o sa aiba cand incepe sezonul !
problema e ca anul asta vom fii tinuti in intuneric pana'n revelion ... daca anul trecut au fost o harabura ca nu sa stiut care sant si pana unde tin ape deschise la pescuit la rnp, anul asta va fi si mai si ...
e revoltator ca nu e un om capabil in toata structura rnp care sa pricepe sa scaneaza lista cu ape deschise pe fiecare judeti si sa publica pe siteul lor ... macar la ajvps sau la alte asociatii mici primesti o lista detaliata unde ai voie sa pescuiesti .... ca sa nu poti spune ca rnp are ceva asemanare cu ajvps , rnp-ul emite, adica numai la permis da o lista cu ape interzise , dar ca ce ape apartin si is deschise ,,, cred ca nici ei nu stiau
fixpix
altceva ! daca anpa sau stiu io cine vrea sa emita vinieta , nici o asociatie nu are drept se elibereze permise/bilet de zi pana nu are in mana pescarul vinieta respectiva care inputerniceste (din partea statului) sa pescuiasca ... is curios cati dintre cei care au scos deja permisul rnp la 450ron sau cat o fi mai scoate si vinieta daca si aia o sa costa inca100ron
(intrebarea e valabil si in cazul altor asociatii) ...
sau taxa de vinieta in cazul permiselor emise e suportat de rnp etc ? ... nu cred ! asa ca , nici dracu nu mai stie cand suntem braconeri !? acum ? dupa 1 Mai ? dupa 1 iunie ?
noroc ca in tara asta executare se'ncepe din spate si merg invers ,si nimeni nu tine de legi , altfel

in alte ordine de idei in situatia curenta rnp acum elibereaza permise fara sa stie ce ape o sa aiba cand incepe sezonul !
problema e ca anul asta vom fii tinuti in intuneric pana'n revelion ... daca anul trecut au fost o harabura ca nu sa stiut care sant si pana unde tin ape deschise la pescuit la rnp, anul asta va fi si mai si ...
e revoltator ca nu e un om capabil in toata structura rnp care sa pricepe sa scaneaza lista cu ape deschise pe fiecare judeti si sa publica pe siteul lor ... macar la ajvps sau la alte asociatii mici primesti o lista detaliata unde ai voie sa pescuiesti .... ca sa nu poti spune ca rnp are ceva asemanare cu ajvps , rnp-ul emite, adica numai la permis da o lista cu ape interzise , dar ca ce ape apartin si is deschise ,,, cred ca nici ei nu stiau

altceva ! daca anpa sau stiu io cine vrea sa emita vinieta , nici o asociatie nu are drept se elibereze permise/bilet de zi pana nu are in mana pescarul vinieta respectiva care inputerniceste (din partea statului) sa pescuiasca ... is curios cati dintre cei care au scos deja permisul rnp la 450ron sau cat o fi mai scoate si vinieta daca si aia o sa costa inca100ron

sau taxa de vinieta in cazul permiselor emise e suportat de rnp etc ? ... nu cred ! asa ca , nici dracu nu mai stie cand suntem braconeri !? acum ? dupa 1 Mai ? dupa 1 iunie ?

noroc ca in tara asta executare se'ncepe din spate si merg invers ,si nimeni nu tine de legi , altfel

-
- veteran
Sanya, eu iti inteleg perfect revolta pentru ca stiu ce harababura e la RNP si cum vand pescarilor ceea ce nici nu sunt sigur ca au! Eu personal imi fac permis pe 10 zile de la un Ocol Silvic si pescuiesc in absolut toate apele care ma intereseaza, chiar cele care oficial sunt interzise! Crezi ca daca pe biletul meu scie Raul Capra-Arges, asta ma va impiedica sa intru si pe Buda, sau pe Valea de Pesti? Aiurea! Daca vine padurarul ii arat permisul si fac pe prostul, asa ca in cel mai rau caz face o criza de isterie si ma goneste de acolo. Dupa care astept sa plece si ma intorc la pescuitul meu! Prin urmare fata de RNP solutie e una singura: NESIMTIREA! Iar despre asteptatul pana la 1 iunie cred ca......
glumesti! Cum ma vad cu permisul si chitanta cum plec pe apa, fara sa mai astept sa se decida birocratii RNP care si de cine apartine! In 18 ani de dat la pastrav si cca 50% din partide facute fara nici un fel de p[ermis, am fost amendat de 3 ori, in valoare totala de cca. 100 de euro, fugarit de vreo 4-5 ori, amenintat de zeci de ori si lasat in pacea domnului de zlte zeci de ori. De cativa ani imi fac cam mereu permis de 1 sau 10 zile dar pescuiesc cam unde pot, fara sa ma interesez daca e liber sau nu! Oricum are grija omul in verde sa imi spuna daca e interzis, cand ma gaseste acolo! 

RNP elibereaza ...
Miky!
Eu nu am nimic cu agvps-ul, dar ei nu ne lasa si pe noi sa traim. Nu accepta concurenta. Nu eu ii fac organizatie bolsevica, ci chiar ei se fac pe ei insisi, dupa modul cum se comporta, dupa metodele lor de lucru.
Nu stiu daca m-ai urmarit si pe alte topicuri, eu le tot spun ca e timpul sa faca si ei o schimbare (revolutie) in propria ograda, ca au o structura invechita si depasita de vreme, dar nu vor sa inteleaga. Sunt incapabili de schimbare. Ce vina am eu?
Da, am vina ca m-am nascut ! Promit sa nu se mai repete !

Eu nu am nimic cu agvps-ul, dar ei nu ne lasa si pe noi sa traim. Nu accepta concurenta. Nu eu ii fac organizatie bolsevica, ci chiar ei se fac pe ei insisi, dupa modul cum se comporta, dupa metodele lor de lucru.
Nu stiu daca m-ai urmarit si pe alte topicuri, eu le tot spun ca e timpul sa faca si ei o schimbare (revolutie) in propria ograda, ca au o structura invechita si depasita de vreme, dar nu vor sa inteleaga. Sunt incapabili de schimbare. Ce vina am eu?
Da, am vina ca m-am nascut ! Promit sa nu se mai repete !

In aceasta dimineata am discutat telefonic cu Romsilva Bucuresti( Serviciul Vanatoare si Salmonicultura). Nu se emite nici un fel de permis de pescuit pentru apele de munte pana nu se clarifica situatia legislatiei secundare( Ordinul de ministru). Persoana cu care am discutat si-a exprimat parerea ca este foarte posibil sa se repete situatia din 2005, cand pescuitul a fost blocat pana catre sfarsitul lunii iunie.
-
- veteran
Flydb, cum adica sa se lamuresca asupra legislatiei secundare? Parca fusese vorba ca RNP nu stie exact ce ape va avea in urma rediscutarii concesiunilor. Acum sa inteleg ca s-au inpotmolot bravii silvicultori in hatisul legislatiei pescuitului? Si ce facem daca la 1 mai nu e gata treaba? Cred ca peste 80% din pescari vor merge la ocoalele silvice unde brigadierii elibereaza din fericire acele autorzatii zilnice fara sa mai puna atatea intrebari. Asa ca cine va fi fraier va merge la RNP in oras si acolo va fi refuzat pana in iunie, iar cine va fi descurcaret va merge direct la Ocol sau va "negocia" la fatza locului cu padurarii!
Restul de 20% vor astepta calmi pana la 1 iunie! Chestia asta nu mi se pare corecta! Daca RNP decide ca nu va sti ce si cum pana in iunie (de pilda nu stie nici acum daca pescarii cu permis la ei au nevoie de vinieta) atunci de ce ocolalele si cabanele silvice accepta totusi sa taie chitanza pe 1 zi sau pe 10? De aia zic ca e harababura....
Cat despre vinieta, deh....ma indoiesc ca padurarii care merg in control vor solicita vreodata sa vada asa ceva, ei sunt bucurosi daca te gasesc cu permisul sau autorizatia la zi! Iar ca sa vina o inspectie piscicola pe apele RNP asta e utopie! Doar RNP are voie sa faca controale pe apele aflate in gestiunea sa! Invers, pe apele AJVPS are voie din cate stiu eu sa controleze si personalul de paza al RNP.

Cat despre vinieta, deh....ma indoiesc ca padurarii care merg in control vor solicita vreodata sa vada asa ceva, ei sunt bucurosi daca te gasesc cu permisul sau autorizatia la zi! Iar ca sa vina o inspectie piscicola pe apele RNP asta e utopie! Doar RNP are voie sa faca controale pe apele aflate in gestiunea sa! Invers, pe apele AJVPS are voie din cate stiu eu sa controleze si personalul de paza al RNP.
Voiam sa spun ca nici RNP, nici Directiile Silvice Judetene si nici Ocoalele Silvice nu vor elibera permise pana la lamurirea situatiei. Eu nu cred ca undeva in tara au fost emise permise pentru anul 2008. Acestea sunt fitile. Aceasta este pozitia pe care a exprimat-o telefonic Serviciul Vanatoare si Salmonicultura din cadrul RNP Bucuresti. Aceasta pozitie mi se pare de altfel corecta fiind singura legala din moment ce Ordonanta de urgenta a abrogat Legea 192/2001 si produce efecte. Romsilva nu mai este gestionar sau administrator al fondului piscicol din apele de munte.
Marea problema se refera la varianta legala pentru a pescui de la 1 mai pe aceste ape daca nu se lamureste situatia. Din acest punct de vedere cred ca ar fi doua variante:
- permisul de pescuit CNAFP din 2007
- permisul de pescuit emis de Romsilva pentru sezonul 2007
Juristii ar putea sa lamureasca mai bine acesta situatie pentru ca totusi, in acest moment, CNAFP nu mai exista ,iar RNP nu mai are calitatea de gestionar sau administrator.
In sprijinul acestor variante vine si decizia ANPA care a prelungit valabilitatea permiselor din anul 2007 pana la 1 iunie 2008.
Marea problema se refera la varianta legala pentru a pescui de la 1 mai pe aceste ape daca nu se lamureste situatia. Din acest punct de vedere cred ca ar fi doua variante:
- permisul de pescuit CNAFP din 2007
- permisul de pescuit emis de Romsilva pentru sezonul 2007
Juristii ar putea sa lamureasca mai bine acesta situatie pentru ca totusi, in acest moment, CNAFP nu mai exista ,iar RNP nu mai are calitatea de gestionar sau administrator.
In sprijinul acestor variante vine si decizia ANPA care a prelungit valabilitatea permiselor din anul 2007 pana la 1 iunie 2008.
Ca sa lamurim lucrurile cu RNP.
Ordinul ministrului nr. 231/2006 a fost eliberat in baza legii 113/2005, lege care a modificat legea 192/2001. Acest ordin s-a anulat dela sine, avand in vedere ca legea 192/2001 cu modificarile ulterioare a fost abrogata.
Acum se pescuieste ilegal, avand in vedere ca OG 23 este in vigoare si anpa nu a tiparit permisele. Cred ca se asteapta sa treaca luna si ordinul postat pe web site-ul ministerului sa se publice.
Decizia anpa de a prelungi permisele de anul trecut este si ea ilegala neputand sa prelungeasca niste inscrisuri ale caror temeiuri de drept au fost abrogate.
Ordinul ministrului nr. 231/2006 a fost eliberat in baza legii 113/2005, lege care a modificat legea 192/2001. Acest ordin s-a anulat dela sine, avand in vedere ca legea 192/2001 cu modificarile ulterioare a fost abrogata.
Acum se pescuieste ilegal, avand in vedere ca OG 23 este in vigoare si anpa nu a tiparit permisele. Cred ca se asteapta sa treaca luna si ordinul postat pe web site-ul ministerului sa se publice.
Decizia anpa de a prelungi permisele de anul trecut este si ea ilegala neputand sa prelungeasca niste inscrisuri ale caror temeiuri de drept au fost abrogate.