Reviste de pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 26 Feb 2006, 17:02

si eu citesc multe revistele din afara.

sunt abonat la Fisch&Fang (germania, lb. germana), nu am nci o problema sa o citesc, fac germana la socala din clasa intai si acuma is clasa a 9a :roll: si m-am obisnuit si cu termenii lor stiincifici din domeniul pescuitului.
Fisch&Fang imi vine acasa si este insotita de un DVD cu filmuletze legate de aricolele din revista + materiale promotionale (fir, twistere, jiguri, carlige, etc) + Fangbuch (un carnetzele in care iti notezi capturile, ei is obligati prin lege sa faca asta) + inca un DVD cu produse noi aparute + inca o revista bazata 100% pe Flyfishing, asta are o singura aparitie pe an. toate astea pentru 60euro, pretul abonamentului anual.

mai citesc si o gramada de alte reviste: Blinker, der Raubfisch (specializata pe spining), Pesca In, si ce sa mai gaseste la chioscurile de ziare. revistele astea mi le cumpara mama care calatoreste forte mult si imi ia tot ce gaseste.
imi pare rau ca nu am reusit sa dau de Matchangler varianta germana :evil: eu sunt interesat mai mult de stationar, dar vreau sa ma specializez si pe spining.

alex

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 26 Feb 2006, 17:24

alex dan - are sa-ti prinda bine pe cand ai sa te muti in germania.
pe cand in romania, pe langa revistele d epescuit care sunt, asa cum sunt :) , e bine sa mai citesti si cate o revista de arte martiale, asta ca sa iti poti rezolva favorabil cate o problema aparuta in relatia cu braconierii...
apo studiezi intens o revista de parapsohologie ca sa rezisti unei discutii pe teme cum ar fi permis, taxa, vignete, reciprocitate, politie, paznici etc.

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 26 Feb 2006, 18:39

:lol:

pt woblerman:

cu ce se ocupa "parapsohologia"? :oops:

is de acord cu tine in legatura cu braconierii si artele martiale. deocamdata ii las in pace si ma fac ca nu ii vad :oops: la 1.73 si 55kg n-am ce face. noroc cu (virgula) colegul de pescuit care umbla cu spray/ul paralizant in buzunar, ca deh nu sti nicodata.

uite chiar la anu o sa merg in germania, fac clasa a 10a acolo :wink:

alex
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

littlefish
junior
junior

Mesaj de littlefish » 27 Feb 2006, 00:07

Asta cam asa e: la reviste stam slabut, noroc cu internetu' !...ca mai citeste si ochiu' nostru cate un articol, mai vede (descarca) un filmulet :D
Oricum, datorita internetului putem sa postam fiecare parerile noastre despre pescuit, experientele, gafele:D etc. asa ca in lipsa de reviste profi e ff bun si forumul.
Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 27 Feb 2006, 00:07

woblerman, nu stiu cum ai interpretat tu ce am scris eu, dar intentia mea a fost de a scoate in evidenta faptul ca nici eu nu sunt de acord cu a lasa cuvintele netraduse din lipsa de corespondent, sau pentru a deveni o revista "cool". Am uitat sa mai scriu in topic faptul ca lipsesc din ce in ce mai mult articolele despre pescuitul in apele naturale ale Romaniei (e. pescuit la crap pe Olt, pescuit la avat pe Mures, pescuit la scobar pe Prut). Numai si numai (exagerez putin... :mrgreen: ) lacuri private si balti din alte tari.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 27 Feb 2006, 09:14

@vanatoruldepesti

Observatie corecta ... poate si datorita faptului ca sunt din ce in ce mai putine de povesti ... mai apare rar cate o captura exceptionala. Dar din ce in ce mai rar. Pe de alta parte ti-ar place un articol gen:
"Am fost pe Olt. N-am prins decat un deget de peste. Se uzina in prostie. Am fot pe Mures. Am fugit de niste braconieri. Ne-am dus la Politie sa reclaman. Politistul era braconierul de care am fugit. Am fost pe Arges. Degeaba. Gratare. Am fost pe Jiu. Si mai degeaba. Poluare. Dar visam (inca) la marea captura." Nu prea cred.
Cred insa ca piata romaneasca de reviste de pescuti este inca saraca. Nimic specializat. Si totusi AvP are o tinuta aparte. Personal cred ca revista a devenit foarte tehnica. Eu o inteleg. Sunt inginer si fizica a fost punctul meu forte in liceu si facultate. Cred insa ca are o explicatie tehnica (trebuie sa te straduiesti ceva - ceva - oricum e pasiunea ta - STRADUIESTE-TE) explica foarte bine ce altii doar simt dupa ani de zile de experienta.

Referitor la termenii anglo-saxoni:
Traduceci va rog:
- spinning
- voblere
- shad-uri
Dificil?

@danr
De ce nu scoateti voi o revista? Sa zicem: "RAPITORI" (cata imaginatie m-a pocnit 8) ). Mai intai electronica. Asa sa vedeti cate download aveti. Si apoi tiparita. e? CE ZICETI?
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 27 Feb 2006, 09:40

alex dan voiam sa spun parapsihologie. scuze, din cauza vitezei...

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 27 Feb 2006, 09:57

vanatorul de pesti - incercam sa dau de inteles ca subscriu la punctul tau de vedere. faptul ca nu intotdeauna reusesc sa fiu prea clar e o problema a mea :)
iti da dreptate si cand spui ca lipsesc articolele despre pescuitul pe apele naturale ale romaniei. probabail ca abundenta de articole despre pescuitul pe lacuri private si balti din alte tari are o sustinere financiara.

urmaresc emisiunile de pescuit (mai putin cea in care apare personajul ala scapat parca de la jurassic park - tibanu parca-i zice...), imi lipseste sa vad partide de pescuit pe rauri ca muresul prutul oltul, cum ziceai, in schimb majoritatea emisiunilor imi arata partide de pescuit pe lacuri unde pestii sunt furajati puternic, unde totul e sub control. sigur, au mai fost aratate si iesiri pe cate o balta in jurul bucurestiului (caldarusani, de ex.) dar stii, realizatorii acestor programe parca sufera toti de boala comuna:
n-au auzit de rauri sau lacuri (neamenajate, neprivatizate) din moldova, ardeal, alte zone din muntenia si oltenia ci doar de delta (care, sigur, e minunata si ofera oportunitatea de a realiza emisiuni foarte faine) sau lacurile si baltile aflate in apropiere de bucuresti. sa nu ma intelegi gresit, cred ca o emisiune tv. despre pescari, pescuit, pesti, lacuri si rauri poate fi foarte faina oriunde ar fi facuta in tara asta, dar parca m-am saturat sa aud tot de lacurile si baltile stas...
poate sunt subiectiv...

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 27 Feb 2006, 10:13

apropos de emisiuni de pescuit, sigur, bine ca totusi avem ceva emisiuni de pescuit, ma rog, asa cu sunt, insa am ramas uimit cand urmarind mai atent genericul emisiunii infor pescar, am observat ca in toate imaginile cu scene de pescuit apare doar "prietenul nostru, al tuturor", dupa cum se exprima tipul care umbla acum cu microfonul emisiunii, dupa ce domnu' gigi a ajuns presedinte la anfp sau cum ii zice.

si, am observat ca de cate ori il introduce pe domnu' gigi, nenea cu microfonul are brusc o emotie in glas, fizionomia i se schimba - bine, inteleg ca domnu' gigi (care probabile opersoana absolut respectabila) ii este sef si poate si idol, dar parca imi aminteste de vremea cand un anume era prietenul nostru (al pionierilor), al tuturor...

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 27 Feb 2006, 10:53

stefandinu - stii, daca ma gandesc bine, poate ca ai dreptate, poate ca trebuie sa existe si o asemenea revista "tehnicista" (in fond, diversitatea e binevenita si trebuie incurajata) , iar problema e ca revistele din categoria "povesti, povestir, amintiri" mai au (mai mult sau mai putin) de lucru la calitatea continutului.

referitor la termenii anglo-saxoni insirati: faptul ca exista termeni care nu pot fi tradusi nu inseamna ca cei care pot fi tradusi sa ramana asa...

stii, cred ca e important sa pastram si sa cultivam ceea ce avem bun, frumos, pitoresc, iar limbajul pescaresc pe care-l avem merita si el acest tratament. sigur, nu vad de ce nu ar putea fi "asezonat" cu tot felul de chestii din spatiu schengen, dar doar acolo unde e cazul.

Scrie răspuns