...retinem legal ...C&R moral ...legal = moral ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Re: ...retinem legal ...C&R moral ...legal = moral ?

Mesaj de ranga » 04 Noi 2012, 23:44

ranga scrie: In lacurile unde era crap/somn/stiuca, regula era stricta : NO KILL. Singurii care aveau tupeul sa ia acasa erau chinezii, romanii si albanezii. Astia rupeau tot . Repet, n-am vazut italian sa ia acasa crap sau altceva in afara de pastrav. Ala cica e un al naibii, ca e crescut in "rau". Daca cumva erai in raza lor de actiune si te vedeau ca scoti vreun crap mai rasarit, veneau repede sa-l vada si sa fie siguri ca-l eliberezi. Amenda pentru retinere ducea pana la puscarie. Asa ca...
Aici ma refeream la apele publice , nu la ligheane alimentate permanent cu peste.

Sa spuna si baietii care sunt acum prin Italia care sunt regulile la pescuit pe salbatice. Ce se intampla daca n-ai permis(obtinut in urma unor cursuri, evident) sau daca iei peste acasa ?
Ligheanele sunt alta discutie, de fapt ca si la noi...fiecare patron impune regulile. :wink:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Noi 2012, 23:57

Zamfi, imi pare sau sa te contrazic, si poate o sa fiu putin dur :p dar...
Ceea ce expui este cel putin similar atitudinii "mai bine il tin ca il iau aia cu plasa" adica, ai aratat oile negre ale LOR, normal ca le au si ei , dar e data de gard ... noi vorbim de RO unde 80% gandesc ca cei 20% expusi de tine de pe dincolo, deci unde e majoritatea si problema?
Ieri si azi am fost la 260Km sa pescui, am prins biban, stiuca si jalau, desi consumul de benzina si efortul au fost mari , dupa ce am prins bine din toate cele 3 specii am plecat cu un salau de 2K pe care am dat 30 de lei, stiuca si bibanu erau mocca si retine, am prins bine ambele specii, bibani trecuti de 25 cm , stiucile marunte, spre kil dar cica e mai bune :evil:
Am preferat sa plec cu un jalau de 2k, PLATIT, si iti zic ca puteam baga la sagioc multi altii, majoritatea sariti de 2K, asta si in conditiile in care patronul ma stia si nu am platit taxe pe balta si garantat daca ii ziceam si pestele ala il duceam acasa gratis ... moral sau imoral? erau buni si ceilalti pesti sau nu?
si daca vorbim de rapitori iti garantez eu ca o plasa zilnica o saptamana face o gaura similara cu 20 de pescari medii ca nivel la spin !!! exceptie reproducerea cand pestii se urmaresc si nu mai au treaba cu structuri si hranit
Ma rog, ca deobicei discutam discutii :lol1: ...din pacate :shock:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 05 Noi 2012, 09:13

Zamfi scrie:Probabil ca intereseaza...Probabil ca nu intereseaza ...Foarte important e sa nu vina opinii de moralitate de la vulpi care nu ajung la struguri ca atunci nu se pune! :lol: Ma refer la tot felul de dezamagiti ai soartei care refuleaza pe unde pot si ei ...In rest mi se pare corect sa promovam sportivitatea desi deocamdata definitia ei se pare ca nu e tocmai clara .In fine , sa ai o seara buna colegu si vezi de nu-ti umple tot congelatorul cu salaii aia de pe Dunare sa nu mai am ce prinde la anul ... :respekt:

Unora sportivitatea le lipseste chiar si in replici insa trebuie sa le suportam dreptul la opinie. :oops:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Noi 2012, 09:53

Cred ca discutia a ajuns la o concluzie totusi :lol: ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 05 Noi 2012, 10:06

A-l acuza pe Zamfi de lipsa de spotivitate este cam aiurea, fara suparare... iar a asculta si opinia altuia, chiar diferita de cea proprie, inseamna bun simt.
in rest ... we are the best!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Noi 2012, 11:06

Lasa colegu sa scrie lumea ce vrea ...Ca e forum. Poate uneori suntem prea subtili ,uneori prea duri , vorba lui pikeman .

Apropo pikeman ,imi pare rau dar trebuie sa-ti sun ca ai dreptate! :lol: Si eu sustin aceleasi lucruri ! Insa de multe ori trebuie sa postez un pic altfel deoarece lumea o sa creada ca doar in Ro suntem salbatici ...Si asta chiar ma doare ! Si ,da ai dreptate noi avem 80% si ei doar 20% de ...imorali :headbash:
Insa am mai spus-o ...nivelul nostru de trai (desi nu este o scuza!) are un rol major in treaba asta si cultura noastra gastronomica altul .
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Noi 2012, 11:10

Vorbim ...vorbe! Asta stim asta facem ! Sau nu? :lol:
Cica daca vrei sa te dai democratic trebuie sa ai puterea sa-l asculti pe celalalt dupa care il poti combate cu argumente ...Daca nu poti e mai simplu sa acuzi direct ,ascuns in anonimat si asta iti creeaza un sentiment de putere . Care ,normal , nu prea mai are nimic cu democratia :wink:

Hai zapada ,hai :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Noi 2012, 11:53

bre..... io zic ca suntem oricum pierduti ca natie :lol: ...ca deh ...ce e pe apa difera mult de ce vrem noi sa fie pe forum :D .....

Acu 3 zile...ies o fuga la un clean ratacit ...asa pe la pranz ....si un nene intrase cu pestisor viu in pepiniera mea de marle.... scotea un pix la 10 minute ...nimic peste 25 cm.... totul la punga...

si il intreb bre, da ce dracu faci cu ele ?

Poi ..la mancare !

Manca- mi-ai XXXX !

Ma urc in masina si ma duc teava la primii jandarmi ( zona fiind langa un parc... ) si le zic : vedeti ca e unul care retine peste sub dimensiunea legala !
da cati are ?
Poi o fi prins vro 2-3 deja !
Hai domle, pt atata ? ........

Ca si natie nu suntem nici macar ca tiganul ala din banc care retinea fix de masura tigaii .... asa am fost crescuti .... si prea curand nu o sa schimbam noi nik .
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Noi 2012, 12:47

Apai daca tot suntem distrusi ca natie ,sa ne federalizam si o parte sa o ia ungurii :lol: ,una rusii si una turcii ca parca asa eram obisnuiti :headbash: Si Dumnezeu cu mila ...
Ps:macar eu raman in UE ! :lol:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 05 Noi 2012, 14:11

Zamfi scrie:Vorbim ...vorbe! Asta stim asta facem ! Sau nu? :lol:
Cica daca vrei sa te dai democratic trebuie sa ai puterea sa-l asculti pe celalalt dupa care il poti combate cu argumente ...Daca nu poti e mai simplu sa acuzi direct ,ascuns in anonimat si asta iti creeaza un sentiment de putere . Care ,normal , nu prea mai are nimic cu democratia :wink:

Hai zapada ,hai :lol:
E suficient sa te cunoasca o persoana si dintr-o data nu mai esti anonim, e normal ca daca vrei sa inveti trebuie mai intai sa citesti dupa care la fel de normal e si faptul sa poti comenta insa nu inteleg ce cauta politicul in discutie ?

Ps. Aroganta de multe ori te face mic, mic.

Scrie răspuns