...retinem legal ...C&R moral ...legal = moral ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: ...retinem legal ...C&R moral ...legal = moral ?
din pacate pt noi lumea este moarta de foame in tara asta, iar voi nu intelegeti ca mosnegii aia merg la pescuit de foame iar pt el "mosneagul ce retine o marlita de 20 de cm" ,acea marlita reprezinta o masa de pranz ....plus ca ea nu e moarta ......dupa 3 ani le povesteste prietenilor (cu care bea o bere pe banca de langa bloc in ziua in care a primit pensia) ce stiuca de 2 kg a prins el ,,,in istorie fiind vorba mai exact de acea marlita de 20 de cm care intre timp a mai crecut in astia 3 ani de aceea nu e moarta marlita..ar fi peste cat cuprinde la noi daca s-ar termina cu braconajul de toate felurile ,poluarile intentionate ,,,si mai ales cu balastierele
Domnul meu, iarasi incerci sa deschizi discutia ca sa ma faci de cacao fara sa ai dreptate de fapt? Da, eu sunt cel cu Stella Si Lesath...si care-i problema ta? Am muncit ca sa-mi permit scule bune. Esti frustrat sau care-i motivul pentru care aduci in discutie, pe acest topic, sculele mele de pescuit? Si de cand am devenit eu braconier in ochii tai sau a forumului??? I don't get it...ULK scrie:Nu era vorba despre un oarecare apa publica...Era vorba despre o apa pe care s-a incercat si s-a reusit populari din sponsorizari si instaurarea C&R...si s-a vazut urmarile pozitive imediat. Este o apa pentru care am luptat cu totii cum am putut sa o readucem la faima ei mult apusa....
Pe baza ideii...daca toti plutasi baboierii cu nspe bete retin marlele...dece sa nu ma cobor si eu la nivelul lor...(eu spinningarul cu Stella si Lesath in mana) ... sa iau si eu ce imi da dreptul legea si sa vin sa spun pe forum ca nu imi pasa de Sacalaia DELOC!!!...si ce ramane in urma mea..ma lasa rece.
Mai incape vreun dubiu..ce fel de om este un asa specimen?
Nu exista nici o scuza pentru ei...Mai ales ca stiau povestea lacului.
Repet...nu am zis sa nu retina in limitele legii...doar ca,NU ACOLO!!!...Distrugem sudoarea, munca, banii unora...ca ne permite legea!!!!!
Eu daca pot sa ma duc 170 de km in alt judet sa platesc taxa si sa prind stiuci in sistemul C&R sa vin doar cu poze si atat ...si nu imi permit Sella...atunci nu cred ca pe ei le fac doo marle...sa fim seriosi....E corect si moral.
Si se mai deschide si topic...Ca e greu de digerat.
1. "Este o apa pentru care am luptat cu totii cum am putut sa o readucem la faima ei mult apusa...." Sunt tare curios cat si cum te-ai luptat tu pentru aceasta apa care nu-ti apartine...ce ai facut mai exact?
2. "spinningarul cu Stella si Lesath in mana...Mai incape vreun dubiu..ce fel de om este un asa specimen? Nu exista nici o scuza pentru ei...Mai ales ca stiau povestea lacului. " Poftim???? Nu exista scuze pentru ce anume??? Ca mi-am permis aceasta CRIMA de a retine 2 stiuci IN LIMITA LEGALA si sa-i duc acasa? Asta dintr-un lac care NU E C&R???? What the f... is your problem??? Nu pot sa cred ca mai ai tupeul sa revii cu textele tale "morale", si incerci sa ma convingi cu orice pret (si pe ceilalti de pe forum) ca eu sunt marele braconier (culmea, pescuind legal), criminalul nr. 1 de la Sacalaia! Hai ca sunteti penibil de comici, toti "catolicii" astia.
Nu stiu altii cum sunt, eu nu neg ca duc acasa peste, pentru ca mananc peste. Nu platesc permisul si taxele baltii ca tot anul sa-mi cumpar pesti indopati cu hormoni si cai morti (ca bine a zis cine-o zis ce-o zis, aici pe forum) din hypermarketuri si sa mananc c*caturi de-alea, cand pot sa consum (crede-ma, doar de cateva ori pe an!!!) o stiuca sau salau. Eliberez cel putin 90% din pestii prinsi anual, dar ma supara cand sunt deranjat tocmai pe lac de vreo doi destepti care s-au trezit regine ale baltii si-mi tin mie morala cum ca trebuie eliberat tot...si n-am voie sa fac ceea ce fac, apoi mai deschid si topicuri pe forum sa mai arunce cu noroi, ca doar ei fac legea, nu statul. Pun pariu ca multi dintre cei care fac aici pe marii sfinti si ne dau lectii de C&R 100% au, de fapt, frigiderele muuult mai pline de pesti ca mine, si asta nu din cauza ca ar fi pescari mai buni.

De la Sacalaia, si nici din alte parti, nu am dus acasa nimic sub limita, si am eliberat o gramada de stiuci de-al lungul anilor, dar nefiind un lac CR, lasati-ma-n pace in puii mei sa mai duc si eu 1-2 stiuci acasa.
Vrei sa faci C&R si sa eliberezi 100%? Super! Domnul sa te binecuvanteze! Dar pe mine lasa-ma-n pace, caci eu sunt mai pacatos, si nu vreau sa eliberez chiar tot. Si cu cat arunci cu mai multa mizerie nejustificata, cu atat mai mult imi dau seama ce om esti cu adevarat, tu, cel care judeci fara ca cineva sa te fi rugat!
In concluzie, ca sa nu fiu total offtopic, apreciez C&R, mi se pare moral si corect, dar nu e o lege, nu poti forta omul, nu ai acest drept. Transformarea se face treptat...si daca esti mancator de peste, mi se pare absolut normal si moral sa pastrezi ceea ce consumi, fara sa faci abuz (asa cum eu mi-am permis sa abuzez de Sacalaia si-am dus acasa 2 stiuci legale...geee. Merit pedeapsa capitala)
Chiar daca, in esenta, un stat indiferent, inconstient si incompetent, mentine o lege proasta, si serveste prin asta de paravan perfect pentru toti fomistii care inca se cred dupa 23 de ani de tranzitie,... "proprietari si beneficiari", intarziind sa ia niste masuri absolut necesare in privinta apelor noastre si a protectiei populatiei piscicole, mi se pare hilar ca tocmai acesti fomisti sa vina si sa faca penibili si catolici pe acei cativa care au inceput sa-si mai schimbe din mentalitate si sa le mai pese si de altceva decat de burtica si de frigiderul propriu !shimano scrie:... Hai ca sunteti penibil de comici, toti "catolicii" astia.
Shimano,
nu te cunosc, nici pe tine nici pe ceilalti cu care te contrezi, nu-mi pasa nici cat de legal retii sau nu, si nici nu urmaresc sa ma iau acuma in gura cu tine, insa...:
Pe un topic cu titlul pe care il are asta, tu singur te faci mai de kakao decat te fac ceilalti, prin tot ce spui...
Pe scurt, impresia pe care o lasi este simpla:
1 - Nu te cred ca eliberezi 90% din pestii prinsi anual, poate doar aici din tastatura, dar asta n-are nici o valoare, pentru ca pe fomistii care citesc nu-i intereseaza, iar pe catolicii care te condamna, nu-i convingi, avand in vedere ca pe viu au constatat altceva !
2 - Dimpotriva, potrivit spuselor tale, cred ca retii cel putin orice peste peste masura legala, si nu concepi sa vii acasa fara peste, pentru ca vorba aia,... platesti permis, taxe, cheltui benzina, investesti probabil in scule, si trebuie sa-ti merite iesirea, plus ca prinzi peste ca sa mananci,... aia e ! Cand nu prinzi e o zi "...ututa", iar conceptul C&R pentru tine este si ramane doar o teorie, vazuta pe youtube, un fel de fitza occidentala... in rest nu inseamna nimica !
Intradevar, cadrul legal, iti permite sa te pastrezi in limitele lui chiar in conditiile de mai sus, deci nu trebe sa-ti faci probleme !
Ba mai mult, nu trebe sa-ti faci probleme pentru ca nu iesi in evidenta, te incadrezi perfect in tiparul majoritatii pescarilor mioritici, oarecum asta e normalul pe la noi !
Restul, adica aspectul moral... tine de mentalitate, de respect reciproc si eventual de educatie..., dar no... pe la noi fiecare are standarde proprii !
In conditiile astea, cine ramane penibil, comic sau catolic (apropo: catolic e un semn de conservatorism) devine discutabil !
Chiar daca pe la noi prin Romania C&R-istii sunt putini, chiar daca voi astia care pescuiti ca sa mancati ce prindeti sunteti multi, sunteti majoritatea covarsitoare chiar, un lucru e clar: fata de restul lumii,... tot voi ramaneti exceptia ...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
Sa fim un pic realisti, daca o asociatie va impune C&R pe apele administrate, in al 2-lea an aceasta se va desfiinta din lipsa membrilor care se vor retrage, pentru ca cei care cotizeaza vor sa si consume pestele prins.miky scrie: Chiar daca pe la noi prin Romania C&R-istii sunt putini, chiar daca voi astia care pescuiti ca sa mancati ce prindeti sunteti multi, sunteti majoritatea covarsitoare chiar, un lucru e clar: fata de restul lumii,... tot voi ramaneti exceptia ...
Iar patronii de balti private ne asteapta caci banii nostrii sunt buni pentru ei, oricum eu ca procentaj impart 50% ape publice, 50% balti private.
Asa ca cine vrea C&R sa-l faca, e dreptul lui, dar si noi avem dreptul sa retinem si este legal, iar cata vreme de zeci de ani cantitatea de 5 kg a fost stabilita, probabil in urma unor studii efectuate, atunci este OK !
Faptul ca unii retin mai mult este treaba lor si a autoritatior care sunt indiferente.
Si 99% din membrii acestui forum retin pestele pentru consum asa ca..
...nu stiu ce mai discutam atata pe forum ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Fals !rcorbu scrie:...cata vreme de zeci de ani cantitatea de 5 kg a fost stabilita, probabil in urma unor studii efectuate, atunci este OK !
Pana prin anii 2005-2006, cam pe cand s-a infiintat ANPA si s-a pus problema desfiintarii monopolului AGVPS, cantitatea maxima de peste admisa spre retinere intr-o zi de pescuit era de 3 kg, si era inscrisa in carnetul de membru Ajvps, care era totodata si permis de pescuit !
Cantitatea de 5 kg, a fost stabilita de atunci la 5 kg, ca un fel de masura de relaxare a nemultumirilor pescaresti acumulate, si n-a avut la baza nici un studiu !
Si de ce va framanta asta ? pana acum le injurati si le criticati pe toate canalele, ca-s corupte, ca nu fac nimica, ca urmaresc numa profitu', ca-s mana in mana cu braconierii, etc...rcorbu scrie:Sa fim un pic realisti, daca o asociatie va impune C&R pe apele administrate, in al 2-lea an aceasta se va desfiinta din lipsa membrilor care se vor retrage,...
Lasati-le sa se desfiinteze, sa moara,... si asa nu avem nevoie de ele, nu-i asa ?! ...

Continuam sa vorbim pe langa, atata timp cat nu putem sa ne dezlipim ochii de pe... "vecin si capra lui" !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
Miky, raspunde-mi te rog la o-ntrebare:
Daca consum peste, caci imi place, si nu vreau sa cumpar peste "dubios" din magazin, ci prefer ceva curat si sanatos, prins de mine in ape curate, stiute de mine, ce-i de facut? Tu, dac'ai fi in locul meu (presupun ca tu ori nu mananci deloc peste, ori n-ai pretentii mari si mananci toate "gunoaiele" de pastrav sau salau gasite prin hypermarketuri, daca zici ca faci C&R 100%), de unde si pana unde ti-ai procura pestele sanatos? Chiar vreau sa stiu ce optiuni am.
Iar legat de faptul ca tu nu crezi ca eu chiar eliberez cel putin 90% din pestii prinsi, asta e fix problema ta. Prietenii mei ti-ar rade in nas, caci sunt cel mai lenes din gashca cand vine vorba de pastrat pestii, de carat si curatat, asa ca FOARTE RAR apuc sa duc ceva acasa. Clean, avat si biban NICIODATA nici o bucata, indiferent de marime (mi se pare un chin sa mananc asa ceva), iar dintre pasnici nici atat. Ramane stiuca, salaul si pastravul (somnul nu-l mananc din alte motive), pesti pe care-i prind mai rar, si uneori apuc sa duc acasa cateva bucati, toate in legalitate. Alte optiuni?
Daca consum peste, caci imi place, si nu vreau sa cumpar peste "dubios" din magazin, ci prefer ceva curat si sanatos, prins de mine in ape curate, stiute de mine, ce-i de facut? Tu, dac'ai fi in locul meu (presupun ca tu ori nu mananci deloc peste, ori n-ai pretentii mari si mananci toate "gunoaiele" de pastrav sau salau gasite prin hypermarketuri, daca zici ca faci C&R 100%), de unde si pana unde ti-ai procura pestele sanatos? Chiar vreau sa stiu ce optiuni am.
Iar legat de faptul ca tu nu crezi ca eu chiar eliberez cel putin 90% din pestii prinsi, asta e fix problema ta. Prietenii mei ti-ar rade in nas, caci sunt cel mai lenes din gashca cand vine vorba de pastrat pestii, de carat si curatat, asa ca FOARTE RAR apuc sa duc ceva acasa. Clean, avat si biban NICIODATA nici o bucata, indiferent de marime (mi se pare un chin sa mananc asa ceva), iar dintre pasnici nici atat. Ramane stiuca, salaul si pastravul (somnul nu-l mananc din alte motive), pesti pe care-i prind mai rar, si uneori apuc sa duc acasa cateva bucati, toate in legalitate. Alte optiuni?
- wildexplorer
- utilizator constant
Mai ales la pastrav ar fi frumos C&R.
La pastraviori, pardon, ca pastravi nu prea mai sunt in apele noastre.
Ma bag si io ca-s pescar de pastrav...
La pastraviori, pardon, ca pastravi nu prea mai sunt in apele noastre.
Ma bag si io ca-s pescar de pastrav...
Pacat ca nu am permisul vechi, de prin anii 80, dar tin minte ca tot 5 kg de peste erau reglementate.
Oricum prin legea nr. 192/2001 aceasta cantitate era legala, asa cum figureaza in noul carnet pe care il am din 2007.
Si vreau sa mananc pestele care il prind !!!
Oricum prin legea nr. 192/2001 aceasta cantitate era legala, asa cum figureaza in noul carnet pe care il am din 2007.
Si vreau sa mananc pestele care il prind !!!
pofta mare 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez