rateuri de neuitat

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bivanus
junior
junior

Mesaj de bivanus » 07 Sep 2005, 13:09

si inca o precizare: firul ala de 0.35 era un mono no-name :( de abia acum am textil-SpiderWire Teflon Coated ... tot de 0.35 :twisted: zice ca tine putin peste 50 lbs :twisted: tre sa iau si o pereche de manusi ceva...
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

lerua
junior
junior

Mesaj de lerua » 24 Sep 2005, 07:15

Un alt ScarboMix folosit de americani:
-intr-o galeata se pune ficat de pasare cat mai sangeros si branza (de preferat de burduf )
-se amesteca foarte bine , se acopera cu un tifon si se lasa la soare 2-3 zile
-daca dupa aceea iti bagi capul in galeata si nu versi inseamna ca mai trebuie tinut o zi
-se fac bile care se introduc in ciorapi de dama (daca aveti ciorapi purtati de un racan o luna ...si mai bine-adaptare romaneasca )
Fir intins ...si sa nu va prinda cei de la Mediu !

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 24 Sep 2005, 08:53

Sa va spun ultimul rateu....la una din iesirile de saptamana trecuta, in 20 de minute am ratat doua din voblerele mele preferate, cu sanse 0 de a mai ptea fi recuperate....in veci pomenirea lor! :oops: :cry: :cry: :cry:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 24 Sep 2005, 16:46

Sa le fie ...apa usoara. :evil:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 02 Oct 2005, 18:34

Hai sa zic si eu unul dintre rateurile de neutat :
Dupa o chefuiala puternica intr-o noapte , dimineata asa pe rupte de oboseala si total mahmur suna tel. .
- Mergem ? spuse un camarad ..
- Io’ , da .
Si uite asa de dimineata pe nemancate fa repede bagaju , aduna scule , accesorii , cort , izmene si taio la peste .
Odata ajuns acolo , montam cortu ne instalam si cum eram asa de “ limpede “ ma bag in cort si nani pana seara cand m-am trezit . Mai era aproximativ o jumate de ora pana la intuneric , uite asa pe asfintit .
Iau repede undita si dau fuga sa fac oarece maini pan se intuneca .
Dupa 2 – 3 lansari asa in apropierea mea la vreo 3 m de mal o lovitura puternica , hotarata si superviolenta in voblerul meu . Cand a lovit s-a aratat tot . Muciosu avea aproximativ 1 m. juma . A atacat aporoape de suprafata . A facut o rotire specifica dansului dupa care a disparut spre fund .
De aici a inceput drilul . A luato el frumos la vale cu forta si viteza , a inceput sa scuture capatana , shocuri etc . Dupa vreo 3 min. de dril il opresc si incep sa il aduc usor spre mal . Din nou da o tura de scuturaturi si bau …… s-a dus .
Nefortat , usor , cuminte dar s-a dus .
N-a a scapat asta e …
Dar cand ma uit la vobler , canci ancora dinspre barbeta , s-a dus linistit cu tot cu ea . Acum intrebare , vine a cui e a mea sau a voblerului , sau a cei carora l-au echipat ?
Sau a cedat in timp inelul , ca doar acelasi vb. a mai facut 2 executii .
Nu e nimic , mai vine dansul …..

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Oct 2005, 21:13

intrebare: era in prohibitie? :roll: :twisted: :wink: :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 02 Oct 2005, 21:14

Vezi ca ai ghicit . De unde sti atatea ??? :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 03 Oct 2005, 11:54

Pai depinde de ce fir ai avut. Intereseazate ce inele despicate folosesc cei de la care ti-ai cumparat voblere, si daca dai un search pe net in principiu ar trebui sa gasesti si la cat rezista. De cedet in timp n-avea de ce sa cedeze, ba mai mult probabil k ar fi trebuit sa fie mai tare din cauza depunerii pe ele, si datorita frecarii mai mari dintre spire. Sau poate k l-ai fortat la greu pana atunci si n-a mai rezistat

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Oct 2005, 12:47

A producatorului voblerului nu cred ca poti sa zici ca e vina. El nu-ti spune ca va rezista la pesti oricat de mari. Si cu asta s-a scos! :lol:
Daca tot prinzi namile din astea, atunci probabil ca ar fi bine sa-ti procuri inele si ancore de calitate si sa le schimbi pe alea originale. Producatorul n-are rost sa creasca costul voblerului cu echipari scumpe, cand majoritatea prind pesti "suficient" de mici.

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 03 Oct 2005, 13:23

hmm, depinde si de vobler.
ma indoiesc ca s-ar rupe ceva dintr-un super shad-rap, pe cand, cu un shallow shad-rap de 9, fir de 45 si lanseta cu puterea maxima de 80g, mi se pare evident ce se va intampla.

daca s-a rupt "super"-ul e vina producatorului.
daca s-a rupt "shallow"-ul e vina ta.
cam orice intre astea 2 variante e ... cam gri.

Scrie răspuns