rapitori

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 29 Mar 2006, 14:58

Serbanel scrie:Bai frate esti primul care are curajul sa afirme ceea ce e evident - ca sunt deja o personalitate. Vezi limpede in viata, vei ajunge departe!
Vezi ca romanasii nostri au o metehna ... cum iese unul in fata si devine personalitate, cum ii dau la cap :lol: :lol: :lol:
S'altare și bunăstare !

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 29 Mar 2006, 15:09

Stiu asta, vezi ce a patit bietul Mutu care e echivalentul meu in fotbal. Chiar mi-a dat un mail sa am grija sa nu repet erorile lui. Mersi de sfat, oricum.

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 29 Mar 2006, 15:21

Apropo de pescuitul pastravului la rima:ce-l raneste pe pastrav,un simplu cirlig cu rima,sau 2 ancore ale voblerului?Parerea mea ca ancora il raneste mai rau,dar ce sa-i faci:ca la noi la nimenea.Te vad rominii pescuind la rima la pastrav si zic ca esti braconier.Prin Italia sau alte tari din occident pescuiesc pastravul cu camole si nu cred eu ca toti italienii sint braconieri.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 29 Mar 2006, 15:27

chestia cu pescuitul pastravului la rama e discutabila.
intr-adevar merge bine cand sunt apele tulburi.
dar pe apa limpede sau putin puscata, un vobler bine ales sau o rotativa, ori o musca fac ravagii mult mai mari decat rama.
in fine, daca legea zice ca nu e voie cu naturale la pastrav, atunci e ilegal s-o folosesti... dar trebuie sa recunoastem ca multe legi la noi sunt mari prostii. La fel si prohibitia...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 29 Mar 2006, 15:31

Italienii folosesc camola care e un vierme alb, larva unui fluture care paraziteaza stupii de albine. Nasol e ca te rup albinele daca le ubli in stup dupa camole. in Franta si Italia se gasesc de vanzare. Deci uite ca nu e o nenorocire pescuitul la naturale la pastrav.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 29 Mar 2006, 15:53

De ce crezi ca mai avem asa mult pastrav in tara? Pescuitul la naturale si prinderea pastravilor cand urca la depus pe vai....
Nu-mi spuneti ca mai faceti diferenta intre 1-3 carlige, pt ca la naturala da a inghitit-o dus e ca nu se va pune romanu sa taie carligul si sa elibereze pestele. Mai bine il spinteca sa-si salveze carligul de 0,5lei , ca doar n-a investit el aiurea.
Daca te pui sa pescuiesti cu scorobeti sau scarabeti sau cum le mai zice, eu sunt de parere ca faci ravagii. Adic tin minte de cad eram si eu mic si needucat, ca la scorobeti prindeam 2-5 pastravi intr-un loc, cand cu voblerul, rotativa maxim 2-3 bucati intr-un loc. Asta se intampla cu multi ani in urma. Nici nu cred ca se mai gasesc pastravi pe acele vai, din cauza "exploatarii" intense a salmonidelor din acele parti.
Stiu un lac de acumulare care in acea vreme era plin de pastravi si lostrite, si acum e lac de caras si crap... Numa la noi se poate intampla asa ceva...

Serbanele,
degeaba spui tu de italieni si francezi. ei sunt educati in aceste privinte, si au niste limite pe care de vor de nu vor le respecta, pt ca exista frica de legislatie. Noi parca traim in vestul salbatic. In sensul ca orice lege e facuta pentru a fi incalcata.
Daca e voie sa dai in Italia si in Franta la naturale fa bine si fa o excursie pana acolo ca sa pescuiesti la naturale, si nu ne mai impartasi experientele tala barbare, pt ca totusi traim in mileniu 2.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 29 Mar 2006, 16:02

Si acu serbanele revin-o si tu cu picioarele pe pamant si nu mai fa mistouri de-astea.... Sau tu chiar vb-esti serios?! :roll:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 29 Mar 2006, 16:51

Sa nu mai vorbim ca in Italia sau Franta se fac populari adevarate si apele sunt intretinute,la noi..............Asa ca mai usor cu exemplele europene.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 29 Mar 2006, 19:59

Perfect de acord cu tine Andrei,adevaratul pescuit la pastrav se face cu voblerul,blinkerul sau la musca.Te numesti cu adevarat pescar sportiv,dar asta presupune automat sa iei atit cit ai nevoie,adica strictul necesar.Din pacate ,la noi,notiunea de strict necesar nu prea exista.Respect fata de natura nici atit.PACAT

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 29 Mar 2006, 20:52

Si eu consider ca pastravul este un peste prea nobil pentru a fi pescuit cu rama,viermi si alte vietati+ca am inteles ca fata de pestele pasnic este si mai prostovan din fire si se prinde prea usor la live bait.
Daca si la noi s-ar popula in nestire,nu ar fi o problema,dar putinii pastravi care mai sunt abia apuca sa se mai inmulteasca...
Asta e parerea mea,nu dati cu pietre.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns