Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
George1985
- veteran

-
nairda scrie:Salut,
Stau si ma intreb de ce trebuie sa mai achizitionam ustensile de pescuit, de ce sa mai asteptam noul sezon de pescuit, etc. atat timp cat totul (referitor la pescuit) se duce de rapa.
Timpul acesta frumos care indeamna pe unii la o plimbare prin oras pe altii ii indeamna la braconaj, chiar nu se poate face nimic?
Stau si eu si ma intreb si in acelasi timp i-mi imaginez toti jegosii in barci alergand pe Dunare, la braconat, ca de doar nu se duc "sefii", sefi care in opinia mea pot fi interlopi sau "organe" ale statului.
George, anul asta sigur o sa ne intalnim la o partida de pescuit la Cernavoda.
Hai, o zi buna tuturor.
Salutare!
Va astept cu placere!
-
boistean
- veteran

-
acel text idiot de lege, care a ramas cu sintagma "fără a aduce atingere prevederilor art. 1", a aparut inca de ieri in MO. aveti detalii (si)
aici
-
nt21mda
- utilizator constant

cu siguranta exprimarea este defectuoasa... dar sa gandim logic... scopul reglementarii prohibitiei este acela de a proteja speciile piscicole in perioada de reproducere.... ori nu vad rostul protejarii stiucii dupa 15/25 martie respectiv protejarea pastravului dupa 1 mai, cand aceste specii s-au reprodus deja, lucru care poate fi confirmat de un biolog.... cu siguranta se va gasi un organ de control care din exces de zel va aplica o sanctiune celui care va pescui pastrav/stiuca dupa perioadele mentionate mai sus, dar consider ca odata contestata in instanta sanctiunea va fi anulata.
-
legionarul
- junior

nt21mda scrie:cu siguranta exprimarea este defectuoasa...
.... cu siguranta se va gasi un organ de control care din exces de zel va aplica o sanctiune celui care va pescui pastrav/stiuca dupa perioadele mentionate mai sus, dar consider ca odata contestata in instanta sanctiunea va fi anulata.
mie nu mi se pare deloc o exprimare defectuasa..isi bat joc in stilul deja consacrat.. astia ne-au dat INTERZIS la stiuca din prezent pana pe 30 mai (cu pauza 26 -31 martie "inclusiv")..... si la pastrav.. de ieri tot pana 30mai (plus 15 sept-31dec)..
practic...pescuim la salau pana pe 1 aprilie..daca intra cumatra..aia e..C&R(cum ar trebui sa pescuim de obicei) si nu ar trebui sa "guite organele"

"daca te doare-n cot de tot...vezi ca le-ai devenit complice.."
-
RYOBI
- veteran

Stiti careva ce sanctiune se aplica pt pescuitul in prohibitie e contraventie sau infractiune,nu m-am interesat niciodata de asta dar sa nu pescuiesc pe natural pana in 30 mai e prea mult pt mine
-
boistean
- veteran

-
RYOBI scrie:Stiti careva ce sanctiune se aplica pt pescuitul in prohibitie e contraventie sau infractiune,nu m-am interesat niciodata de asta dar sa nu pescuiesc pe natural pana in 30 mai e prea mult pt mine
infractiune:
Art. 64. – Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se sancţionează cu amendă de la 150 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:
ab) pescuitul prin orice metode al reproducătorilor,
în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală;
g) pescuitul în apele continentale şi în apele maritime interioare, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice,
în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie;
-
legionarul
- junior

Deranjant inca un lucru.. aflam date de interes major pt noi de pe forumuri/bloguri..iar site-ul anpa doarme..
offtopic: mai citeam pe un alt topic aici..treaba cu pg-urile (daca n-ai cardul de celuloid - ai de asteptat pana gaseste aceeasi institutie de 2 lei "o solutie"
"daca te doare-n cot de tot...vezi ca le-ai devenit complice.."
-
RYOBI
- veteran

boistean scrie:RYOBI scrie:Stiti careva ce sanctiune se aplica pt pescuitul in prohibitie e contraventie sau infractiune,nu m-am interesat niciodata de asta dar sa nu pescuiesc pe natural pana in 30 mai e prea mult pt mine
infractiune:
Art. 64. – Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se sancţionează cu amendă de la 150 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:
ab) pescuitul prin orice metode al reproducătorilor,
în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală;
g) pescuitul în apele continentale şi în apele maritime interioare, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice,
în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie;
Ms, m-am dezumflat deci sunt cot la cot cu plasari,greblaci si electricieni daca pescui in prohibitie
-
rcorbu
- veteran

Muriti daca lasati pestele in pace 2 luni ?
Sunt balti private unde puteti pescuii in prohibitie asa ca aveti unde sa va refulati, daca doriti acest lucru.