Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
MARIUS POPA
- veteran

Mi-a fost teama ca nu stiati
Atunci e bine !

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
MARIUS POPA
- veteran

legionarul scrie:nt21mda scrie:cu siguranta exprimarea este defectuoasa...
.... cu siguranta se va gasi un organ de control care din exces de zel va aplica o sanctiune celui care va pescui pastrav/stiuca dupa perioadele mentionate mai sus, dar consider ca odata contestata in instanta sanctiunea va fi anulata.
mie nu mi se pare deloc o exprimare defectuasa..isi bat joc in stilul deja consacrat.. astia ne-au dat INTERZIS la stiuca
din prezent pana pe 30 mai (cu pauza 26 -31 martie "inclusiv")..... si la pastrav.. de ieri tot pana 30mai (plus 15 sept-31dec)..
practic...pescuim la salau pana pe 1 aprilie..daca intra cumatra..aia e..C&R(cum ar trebui sa pescuim de obicei) si nu ar trebui sa "guite organele"

Unde scrie ca pana in 30 mai la stiuca, ca eu vad ca pana pe 25 martie?

Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
JB
- senior

Citeste in paginile anterioare despre infama "fără a aduce atingere prevederilor art. 1"
Indubitabil!
-
MARIUS POPA
- veteran

Am citit, au lasat multe goluri e drept, o sa fie adaugiri la Ordin probabil, dam cu banu daca vine controlu, sa vedem ce pica

Fii pescar nu talhar.
-
iovys
- veteran

-
@rcorbu
Nu e vorba ca nu poti lasa pestele in pace doua luni, Problema e alta: tu esti convins ca prohibitia asta prelungita aiurea va spori numarul pestilor? Eu nu sunt convins, ba mai mult, sunt convins ca populatia de pesti va fi tot in regres. Eu nu stiu sa mai existe vreo tara cu prohibitie asa lunga la pastrav. Pe el il lasi in pace noua luni jumate dupa noua lege, inainte il lasai opt luni jumate, si tot mai putin e. Cam asta se va intampla si in cazul celorlalte specii. Cel mai convenabil este sa mergi in alte tari la pescuit, nu cum zici tu, pe ape private la noi.
-
George1985
- veteran

-
Asta e buna!
"Sa mergi in alte tari la pescuit" e ieftin si accesibil banuiesc
Poti sa adaugi un pret pt o astfel de aventura?
Sa vedem cati iti dau dreptate

-
mihali
- veteran

Si totusi...
Art. 1. (1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile,...
Daca vrem sa nu aducem atingere articolului 1, dupa cum prevede articolul 5 alineatul 1, trebuie sa calculam 60 de zile de prohibitie si la stiuca. Musai, ca e lege. Facuta de ei. Deci nu poate fi prohibitie la stiuca pana pe 30 mai.
-
rcorbu
- veteran

iovys scrie:@rcorbu
Nu e vorba ca nu poti lasa pestele in pace doua luni, Problema e alta: tu esti convins ca prohibitia asta prelungita aiurea va spori numarul pestilor? Eu nu sunt convins, ba mai mult, sunt convins ca populatia de pesti va fi tot in regres. Eu nu stiu sa mai existe vreo tara cu prohibitie asa lunga la pastrav. Pe el il lasi in pace noua luni jumate dupa noua lege, inainte il lasai opt luni jumate, si tot mai putin e. Cam asta se va intampla si in cazul celorlalte specii. Cel mai convenabil este sa mergi in alte tari la pescuit, nu cum zici tu, pe ape private la noi.
Populatia piscicola nu este in regres datorita prelungirii perioadei de prohibitie, daca asta vrei sa spui, ci din alte motive.
Oricum este mult mai simplu pentru un administrator sa impuna o restrictie totala decat una selectiva, si o sa fie evident ca cine pescuieste in perioada restrictionata este in afara legii.
Si de ce crezi ca pestii ar trebuii regulati imediat dupa depunerea icrelor ?
Nu pot avea o perioada in care sa stea linistiti fara muste, linguri si alte cauciucuri in cap ?
-
agabi
- veteran

La AJVPS Mures este pe usa un afis cu perioada de prohibitie pe 2014.Conform afisului,stiuca e in prohibitie pina pe 25 martie (atit).Restul pestilor sint in perioada normala de pina acum(aprilie-mai).Pastravul tot ca pina acum(deschidere 1 mai,inchidere 15 sept.).Interzis total au in continuare:lostrita,lipanul,mihaltul si inca vreo doi,nu mai stiu care...Deci nimic nou,dupa ei...
-
rcorbu
- veteran

dar la ANPA nu vrea nimeni sa dea un telefon ?