Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
meas
- veteran

MARIUS POPA scrie:Bine zici.....acolo nu ma bag.E nebuneala si acolo?legislativ vorbind?
Destula.
Partea proasta e ca incalcarile nu-s contraventii,ca la pescuit,ci infractiuni=>dosare penale.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
agabi
- veteran

Nu inteleg de ce unele AJVPS-uri insista cu deschiderea pastravului pe 1 mai....astia n-au nici o treaba cu ANPA?
-
danone
- veteran

Eu pe saitul RNP nu am vazut niciun anunt de felul ca in perioada 1-30 mai ar fi interzis pescuitul la salmonide. Ba mai mult am vazut aici pe forum cu cateva pagini in urma un regulament RNP pentru pescuitul la salmonide si tarife pe 2014 in care se preciza ca se poate pescui in intervalul 1 mai-14 septembrie inducand lumea in eroare. Asta nu se cheama favorizarea infractorului? Pe saitul lor mai apar informatii de mult apuse de genul "pescuitul pe ape de munte". De ce p_la mea mai au sait daca nu-l actualizeaza cu informatii la zi? Sau exista o explicatie -probabil cei de la RNP inca sunt in padure la praduit de lemn si inca nu au auzit de ordinul de prohibitie si de comunicatul ANPA.
Cat despre tarife ar trebui reduse proportional cu scurtarea perioadei de pescuit. Si mai e o curvasareala - daca te duci pe acumularile montane dupa 14 septembrie sa dai la clean, risti sa fii amendat de jandarmi sau sa fii scos de pe apa in cel mai fericit caz. Pai de ce? Cleanul nu mai e in prohibitie dupa 14 septembrie. De ce nu se aplica acelasi rationament? Ca doar nu apa e in prohibitie ci pastravul.
-
mynu_cs
- veteran

-
danone scrie:Eu pe saitul RNP nu am vazut niciun anunt de felul ca in perioada 1-30 mai ar fi interzis pescuitul la salmonide. Ba mai mult am vazut aici pe forum cu cateva pagini in urma un regulament RNP pentru pescuitul la salmonide si tarife pe 2014 in care se preciza ca se poate pescui in intervalul 1 mai-14 septembrie inducand lumea in eroare. Asta nu se cheama favorizarea infractorului? Pe saitul lor mai apar informatii de mult apuse de genul "pescuitul pe ape de munte". De ce p_la mea mai au sait daca nu-l actualizeaza cu informatii la zi? Sau exista o explicatie -probabil cei de la RNP inca sunt in padure la praduit de lemn si inca nu au auzit de ordinul de prohibitie si de comunicatul ANPA.
Cat despre tarife ar trebui reduse proportional cu scurtarea perioadei de pescuit. Si mai e o curvasareala - daca te duci pe acumularile montane dupa 14 septembrie sa dai la clean, risti sa fii amendat de jandarmi sau sa fii scos de pe apa in cel mai fericit caz. Pai de ce? Cleanul nu mai e in prohibitie dupa 14 septembrie. De ce nu se aplica acelasi rationament? Ca doar nu apa e in prohibitie ci pastravul.
Pai ieri mergea si pdf-ul ala cum nu ai voie sa pescuiesti decat din 1 iunie.. si ca pt prohibitia din 2015 o sa le ceara parerea
chiar vroiam azi sa imi fac permisu pe tot anul dar daca e aceeas suma eaiurea
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
-
IlieNeamt
- veteran

-
danone scrie:Eu pe saitul RNP nu am vazut niciun anunt de felul ca in perioada 1-30 mai ar fi interzis pescuitul la salmonide. Ba mai mult am vazut aici pe forum cu cateva pagini in urma un regulament RNP pentru pescuitul la salmonide si tarife pe 2014 in care se preciza ca se poate pescui in intervalul 1 mai-14 septembrie inducand lumea in eroare. Asta nu se cheama favorizarea infractorului? Pe saitul lor mai apar informatii de mult apuse de genul "pescuitul pe ape de munte". De ce p_la mea mai au sait daca nu-l actualizeaza cu informatii la zi? Sau exista o explicatie -probabil cei de la RNP inca sunt in padure la praduit de lemn si inca nu au auzit de ordinul de prohibitie si de comunicatul ANPA.
http://www.rosilva.ro/articole/tarife,_ ... _p_117.htm
Si anume primul fisier de sus : Ordin prohibitie pescuit pastrav pentru anul 2014 (descarca pdf)
www.pentrupescuit.ro
-
danone
- veteran

Da am vazut , dar aia e comunicarea ANPA. Nu am vazut niciun comunicat RNP in care sa revina si sa aduca erata si precizari la regulamentul postat de ei in care sa spuna ca in urma sesizarii ANPA , regulamentul se schimba si bla, bla bla. Lipsa de respundere! Deasemenea ar trebui ca RNP sa precizeze ce se intampla cu pescuitul altor specii de pesti inafara de pastrav , dupa data de 15 septembrie, pt ca, conform noii legislatii nu mai exista "ape de munte" si "ape colinare si de ses". In ordin nu scrie ca se interzice pescuitul cleanului dupa 15 septembrie indiferent in ce ape ar fi acesta. Chestia cu pescuitul interzis total dupa 15 septembrie este un mare abuz. Daca noi pescarii intelegem sa ne abtinem pana la 30 mai, ar trebui sa ne inteleaga si ei si sa permita pescuitul altor specii si dupa 15 septembrie.
Si apropo de incompetenta crasa a boilor de la ANPA - daca va uitati in comunicat veti sesiza ca in opinia lor luna mai are doar 30 de zile. Se zice ca e interzis pescuitul pastravului in perioada generala de prohibitie pana la 30 mai inclusiv dupa care se spune ca din data de 1 iunie si pana in data de 15 septembrie se poate pescui la pastrav.. Sau sa intelegem ca ANPA a mai adaugat asa de la sine putere si ziua de 31 mai ca si perioada de prohibitie?
-
agabi
- veteran

Asociatia
Nationala a
Papagalilor de
Apa....sau cum se traduce?......oricum ,varza baietii....
-
danone
- veteran

Apropo in legatura cu propunerile privind prohibitia in 2015 la salmonide ar trebui sa cerem ca macar de 1 mai sa se dea o "dezlegare la peste" , ca doamne lung ii postul asta. Soarecii de birou de la ANPA nu inteleg , numai cine pescuieste intelege.
-
StefanG
- senior

Degeaba ne batem noi gurile si ne frangem degetele scriind mii si mii de randuri,astia fac tot cum ii duce pe ei capul.
Everyone should believe in something; I believe I’ll go fishing