prohibitie 2014
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
Re: prohibitie 2014
iti spun eu de ce conteaza :
1.De regula nu te controleaza nimeni si daca o face cineva ala e padurarul ori, padurarul stie de hotarare si in calitate de angajat RNP o va aplica ca atare (mai ales ca-n felul asta le mai intra si lor ceva leuti in visterie din tari)
2. pe carari de munte, in afara de padurari nu face nimeni controale (cel putin eu n-am auzit de jandarmi sau politisti plecati la "plimbare" pe poteci bolovanoase). Deci singurele variante in care te-ar controla ar fi daca vreu organ in exces de zel certat cu paduraru de zona s-ar pune pe controale ca sa-i arate aluia cine-i sefu; daca vine in control la pont (ceea ce inseamna ca ori iti cauta nod in papura careva ori te aflai unde nu trebuie cand i se cauta altcuiva); daca deranjezi pe careva pescuind acolo .
3. chiar daca te controleaza altcineva decat padurarul si nu-l convingi aratandu-i hotararea RNP ca tu pescuiesti "legal" poti contesta amenda cu ceva sanse de castig invocand faptul ca ai fost indus in eroare de catre hotararea RNP prin care ti s-a format convingerea ca pesciesti legal avand in vedere faptul ca e un fapt notoriu arhicunoscut de ani de zile ca RNP administreaza apele de munte si , cum RNP tine de ministerul mediului ai fost convins ca hotararea respectiva are valoarea atat a unei interpretari oficiale din ordinul cu prohibitia cat si a unei norme de aplicare a acelui ordin in ceea ce priveste pescuitul pe apele de munte. Partea buna e ca si daca ar fi sa pierzi in instanta, poti sa dai statul in judecata ulterior pe drepturile omului.
1.De regula nu te controleaza nimeni si daca o face cineva ala e padurarul ori, padurarul stie de hotarare si in calitate de angajat RNP o va aplica ca atare (mai ales ca-n felul asta le mai intra si lor ceva leuti in visterie din tari)
2. pe carari de munte, in afara de padurari nu face nimeni controale (cel putin eu n-am auzit de jandarmi sau politisti plecati la "plimbare" pe poteci bolovanoase). Deci singurele variante in care te-ar controla ar fi daca vreu organ in exces de zel certat cu paduraru de zona s-ar pune pe controale ca sa-i arate aluia cine-i sefu; daca vine in control la pont (ceea ce inseamna ca ori iti cauta nod in papura careva ori te aflai unde nu trebuie cand i se cauta altcuiva); daca deranjezi pe careva pescuind acolo .
3. chiar daca te controleaza altcineva decat padurarul si nu-l convingi aratandu-i hotararea RNP ca tu pescuiesti "legal" poti contesta amenda cu ceva sanse de castig invocand faptul ca ai fost indus in eroare de catre hotararea RNP prin care ti s-a format convingerea ca pesciesti legal avand in vedere faptul ca e un fapt notoriu arhicunoscut de ani de zile ca RNP administreaza apele de munte si , cum RNP tine de ministerul mediului ai fost convins ca hotararea respectiva are valoarea atat a unei interpretari oficiale din ordinul cu prohibitia cat si a unei norme de aplicare a acelui ordin in ceea ce priveste pescuitul pe apele de munte. Partea buna e ca si daca ar fi sa pierzi in instanta, poti sa dai statul in judecata ulterior pe drepturile omului.

m-ai facut sa astept ziua de 1 mai sa ma bag pe coclauri cu joarda de musca in mana

"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
Eu cu rotative mici si voblerase... 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Daca cititi cu atentie comunicatul ARBDD veti observa ca pescuitul stiucii pe teritoriul Rezervatiei incepe pe 15.MartieANDREI RIGA scrie: Bineinteles ca si acest comunicat e ambiguu scris, dar formularea care ne intereseaza este clara "se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti"
http://www.ddbra.ro/stiri-si-informatii ... iuca-a1419
Mergeti si pescuiti in Delta.

http://www.ddbra.ro/media/ARBDD_comunic ... br2014.pdf
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
Hai bre ce mai e pana pe 1 ... IUNIE? O luna, trecem de paste, dam de belelele de la serviciu si imediat se duce luna. Si iar ne confruntam cu situatia de pe malul apelor, ca doar braconierii n-au stat pe uscat ,de pomana in prohibitie, ca atunci are pestele icre, si trage la cantar, si cumpara tanti Lenuta ca-l vede mare si frumos si gras. Tiiii, si "mai are si icre", si "uita-te nene, e viu, inca mai misca".
Hug me, I'm mentally unstable!

Problema mea era microvacanta de 1....MAI,ca mi-o gandesc de ceva vreme si n-as fi vrut ca vreun tebmel sa mi-o strice.
Cat despre zona mea, cu braco s-a cam instituit frica.Ati auzit de 112,nu?
Nu ca s-a starpit fenomenul da' macar le stric toana din ziua respectiva.
Cat despre zona mea, cu braco s-a cam instituit frica.Ati auzit de 112,nu?
Nu ca s-a starpit fenomenul da' macar le stric toana din ziua respectiva.

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
Pana se termina prohibitia, voi face o tura cu sonarul sa cartografiez fundul barajelor, pentru sezonul cloncului.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
- kingofbeasts
- veteran
buna idee, s-asa n-aveam planuri pe aziAdrian SB scrie:Pana se termina prohibitia, voi face o tura cu sonarul sa cartografiez fundul barajelor, pentru sezonul cloncului.

Prohibitie doar pt cei fara tupeu
Azi pe Snagov o brigada de 5 pneumatice ,cu masini de PH
Tupeu de braconier
Tupeu de braconier
pescar particular
dadeau la scrumbieviorel. scrie:Prohibitie doar pt cei fara tupeu
Tupeu de braconier
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare