prohibitie 2014
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: prohibitie 2014
sa vedem daca si textul final va fi la fel cu proiectul de lege, cu toate ca nu cred sa mai schimbe ceva.
- semlecangheorghe
- veteran
Poate ca nu am inteles eu bine,dar prohibitia stiucii se termina pe data de 25 martie.In lipsa celebrei prevederi ,cum ca poate fi pescuita doar cu momeli artificiale si bla,bla...cu eliberarea,inseamna ca pot pescui stiuca oricum (cu articiale,cu momeli naturale)dupa acea data.Art. 5- (1) Fără a aduce atingere prevederilor art. 1 se interzice pescuitul comercial,
recreativ/sportiv şi familial al speciilor de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice, după cum urmează:
a) ştiuca, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 15 martie
inclusiv în perimetrul Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi până la data de 25 martie inclusiv în
restul habitatelor piscicole naturale;
In plus ,prezentul proiect nu contine asa zisa zona de crutare-refacere biologica intre podurile din Arad,dupa cum pretinde inspectorul Micoroiu..
Revenind,situatia (daca se publica in forma asta)este similara cu ce din urma cu vro 3-4 ani,cand in urma unei exprimari similare pescarii au putut pescui in prohibitie chiar si cu peste viu .Altii au mers pina acolo incit pescuiau si cu rama pretinzand ca ''pescuiesc la stiuca''
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Art. 5 - (1) Fără a aduce atingere prevederilor art.1 se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al speciilor de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice, după cum urmează:semlecangheorghe scrie: Poate ca nu am inteles eu bine,dar prohibitia stiucii se termina pe data de 25 martie.In lipsa celebrei prevederi ,cum ca poate fi pescuita doar cu momeli artificiale si bla,bla...cu eliberarea,inseamna ca pot pescui stiuca oricum (cu articiale,cu momeli naturale)dupa acea data.
a) ştiuca, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 15 martie inclusiv în perimetrul Rezerva ţia Biosferei Delta Dunării şi până la data de 25 martie inclusiv în restul habitatelor piscicole naturale;
Iar in Art. 1 scrie ca este interzis pescuitul sportiv in perioada 1 aprilie - 30 mai inclusiv... cu exceptia Prutului unde nu se va pescui (sportiv) pana pe 29 iunie.
O veste destul de rea, cel putin pentru cei care pescuiesc pe Prut.
- semlecangheorghe
- veteran
Pai la articolul 1 spune ca prohiitia se aplica bla,bla..,mai putin exceptiilor..
Pai daca in 25 martie(care an??pai ordinul este pentru anul in curs,nu?deci 25 martie 2014)se termina prohibitia la stiuca,inteleg ca stiuca este exceptia..Si daca se termina prohibitia stiucii pe 25 inseamna ca dupa acea data nu mai este prohibitie..
Si se va ajunge in situatia in care o sa ajungi sa te judeci cu autoritatile pentru ca nu sant capabili sa se exprime scurt clar si concis,si fiecare intelege prin prisma proprie..
Capetele patrate care compun textele astea nu stiu sa scrie ceva de genul..
1.0 Pastravul de la data de pina la data de
2.Stiuca de la data de pina la data de..
3.Speciiile cutare si cutare si cutare intre data de si data de..
Parca traim intr-o tara de nebuni..pa cuvint..
Pai daca in 25 martie(care an??pai ordinul este pentru anul in curs,nu?deci 25 martie 2014)se termina prohibitia la stiuca,inteleg ca stiuca este exceptia..Si daca se termina prohibitia stiucii pe 25 inseamna ca dupa acea data nu mai este prohibitie..
Si se va ajunge in situatia in care o sa ajungi sa te judeci cu autoritatile pentru ca nu sant capabili sa se exprime scurt clar si concis,si fiecare intelege prin prisma proprie..
Capetele patrate care compun textele astea nu stiu sa scrie ceva de genul..
1.0 Pastravul de la data de pina la data de
2.Stiuca de la data de pina la data de..
3.Speciiile cutare si cutare si cutare intre data de si data de..
Parca traim intr-o tara de nebuni..pa cuvint..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Pai ei au facut legea cum o fac de obicei, nu ma mira nimic, in schimb comform articolului 5 aliniatul (1), Art.1 ramane batut in cuie: "Fără a aduce atingere prevederilor art.1".
In alti ani ordinul de prohibitie suna un pic altfel: "Art. 5. - (1) Prin excepţie de la art. 1, se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial a speciilor de peşti, după cum urmează:
a) ştiuca, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 25 martie în anul 2012; în perioada 15 aprilie - 13 iunie inclusiv, pescuitul ştiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/sportiv şi a momelilor artificiale, cu eliberarea în mediul acvatic natural;"
De-aici inteles ca vom avea voie sa pescuim intre 25 martie si 1 aprilie si dupa 30 mai (in cazul Prutului dupa 29 iunie). Daca anul trecut mergeam la pescuit in luna mai si eliberam pestele, anul acesta se pare ca singura varianta permisa ar fi unele balti private.
In alti ani ordinul de prohibitie suna un pic altfel: "Art. 5. - (1) Prin excepţie de la art. 1, se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial a speciilor de peşti, după cum urmează:
a) ştiuca, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 25 martie în anul 2012; în perioada 15 aprilie - 13 iunie inclusiv, pescuitul ştiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/sportiv şi a momelilor artificiale, cu eliberarea în mediul acvatic natural;"
De-aici inteles ca vom avea voie sa pescuim intre 25 martie si 1 aprilie si dupa 30 mai (in cazul Prutului dupa 29 iunie). Daca anul trecut mergeam la pescuit in luna mai si eliberam pestele, anul acesta se pare ca singura varianta permisa ar fi unele balti private.
Eu nu vad care e problema, dimpotriva mi se pare de apreciat, ca poate este pentru prima data cand sunt sinceri si o spun pe aia dreapta,... adica:paul scrie:Pai ei au facut legea cum o fac de obicei, nu ma mira nimic, in schimb comform articolului 5 aliniatul (1), Art.1 ramane batut in cuie: "Fără a aduce atingere prevederilor art.1".
Speciile mentionate la articolul 5 vor putea fi pescuite asa cum se specifica in articolul cu pricina, ocolind cu grija prevederile art. 1, fara sa le atingem !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
cu ocazia asta au paradit si pescuitul la scrumbie.........nasol.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare
miki, oricum o sa se pescuiasca pe tot parcursul anului, nu doar in perioada la care faci tu referire. Instituirea perioadei de prohibitie pe o durata mai mare, sau chiar pe tot parcursul anului nu rezolva problema depopularii apelor La intrebarea pusa de tine a raspuns lazarini. Si eu tot asa inteleg (e drept ca nu-s nici avocat, nici jurist )
Am vazut raspunsul si de aia nu am mai comentat !iovys scrie:miki, La intrebarea pusa de tine a raspuns lazarini. Si eu tot asa inteleg
Ultimul meu post nu era o replica la ce mi-o raspuns Lazarini, ... ci era doar asaaa,... un gand !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
Acuma intreb si eu ca prostul:cu ce se scimba situatia de pe mal?...ca texte s-au mai schimbat dar situatia ba...ca la lipan de exemplu,e al nu stiu citelea an de interzis dar n-am vazut sa dea pe afara...aia cu sirurile de muste sint tot pe ei calare...si vorbim de pescuitori cu oarecare principii:adica dau cu artificiale...si principialii astia sint multi...si legile-s neschimbate pentru ei,de fapt inexistente..
Cu stiuca,ce sa mai zic...frectie la picior de peste....degeaba sporesc ingradirile pentru cei putini,care chiar vor sa respecte legea si mai ales ideea de pescuit ''recreativ-sportiv"daca braconierii baga 24 din 24.Cu textul asta avantaj braconieri..pentru ei nu exista prohibitie
Si daca tot n-au aplicabilitate legile aste pe apele publice,apoi nici cu apele particulare nu mi-e rusine.Macar aici vremelnicul stapin are posibilitatea sa faca legea buna si sa-i execute pe braconieri....da-da....Sacalaia,Faragau(rezervatii,frate) si aproape tot ce inseamna bazin concesionat...poate exagerez cu ''aproape tot",oricum foarte multe,prea multe...
Cu stiuca,ce sa mai zic...frectie la picior de peste....degeaba sporesc ingradirile pentru cei putini,care chiar vor sa respecte legea si mai ales ideea de pescuit ''recreativ-sportiv"daca braconierii baga 24 din 24.Cu textul asta avantaj braconieri..pentru ei nu exista prohibitie
Si daca tot n-au aplicabilitate legile aste pe apele publice,apoi nici cu apele particulare nu mi-e rusine.Macar aici vremelnicul stapin are posibilitatea sa faca legea buna si sa-i execute pe braconieri....da-da....Sacalaia,Faragau(rezervatii,frate) si aproape tot ce inseamna bazin concesionat...poate exagerez cu ''aproape tot",oricum foarte multe,prea multe...