prohibitie 2006

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 06 Apr 2006, 12:57

deci pana luni bagati mare la peste! ca dupa aia sufletu..., vine potera si face urat! :lol: :lol: da sa-i f**t si pe astia de la AJVPS ca sunt ai mai mari hoti! mana-n mana cu braconierii, despre care cineva a spus ca sunt o clasa sociala in tara asta! :D

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 06 Apr 2006, 13:01

Parca e mai bine intai sa pescuim si apoi sa vedem ordinul ala.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 06 Apr 2006, 13:15

Pai si ce daca vine potera si face urat? Voi nu stiti tehnici de comando care sa ii puna pe caralii cu botul pe labe? Cand dadeam la pastrav pe langa Bran-Moeciu, puneam sticla pisata si cuie pe drumul forestier ca sa isi sparga padurarii cauciucurile la jeep. Alta metoda e sa faci un foc mic la marginea padurii si sa dai un telefon la Romsilva sau AJVPS sa-i anunti, in felul asta paznicii fug acolo la stins si tu...pescuiesti ca un bulibasha. Pai sa va invat eu?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Apr 2006, 13:19

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Serbanele, termina ca eu mor de ras aici
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 06 Apr 2006, 14:38

Adi, eu te stimez ptr ca esti unul dintre putinii care ma inteleg si nu imi sari in cap. Vezi, de cand am citit Machiavelli (Principele), si alte carti despre actiunea eficienta (praxiologie) am inceput sa gandesc strategic si la pescuit. Intre mine si padurari (paznici) e o competitie eterna, precum cea dintyre foc si apa, urs si vulpe, lup si cioban etc. Uneori triumfa ei, alteori eu le pun capul sub oboroc. Tu tre' sa intelegi ca paznicii astia fac parte dintr-un sistem birocratic si actioneaza dupa o rutina a lor (ore si locuri de patrulare, semnale de comunicare etc). Daca le stii algoritmul poti sa le perturbi rutina, sa-i zapacesti rau de tot. Le poti bruia comunicattiile radio, le gauresti rezervoarele etc. Ce zici?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Apr 2006, 14:42

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 06 Apr 2006, 14:52

Mersi ptr incurajari. Tu nu ai pulsiuni agresive fata de oamenii legii de pe balti? Te invidiez daca esti atat de calm. Eu de cand ma stiu am cam fost certat cu legea, nu imi place sa respect ce zic astia ca e lege, decret etc. Eu cred ca doar cei slabi pun "botul" le lege.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Apr 2006, 14:57

Serbanele, sincer sa fiu, de cand pescuiesc eu, nu m-am intalnit niciodata cu control, decat la Dunare, cand ma controlau politzaii pt. PG. In rest, nu stiu cum arata un controlor... :roll: Cand merg la munte, de obicei imi platesc chitanta pe ziua respectiva, si gata.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 06 Apr 2006, 15:00

Ca sa platesti, inseamna ca sacrifici 1-2 ore de dimineata spre a merge la Ocolul Silvic, asa ca in loc sa fii pe rau la 5 dimineata ajungi pe la 8. Sau te duci cu cateva zile inainte? Mie mi-e lene, mai bine ma risc, oricum alerg destul de bine pe panta, rar sa ma prinda cineva.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Apr 2006, 15:05

mai Serbanel, eu pescuiesc de relaxare, prin urmare nu vreau sa fiu atent daca vine cineva, nu cumva sa fie vre-un paznic. Mai bine ascult cursul raului, ciripitul pasarilor, etc.
Spre deosebire de tine, m-as bucura sa fie paznici la fiecare kilometru de rau care sa verifice ce retii, cat retii, etc.
De exemplu, anul trecut dupa inundatii, pe anumite canale din judet era plin de stiuca mica. A fost starpita toata de baboiari, care umpleau galetile si sacii. Ai sunt criminalii apelor. Anul asta va fi la fel. Si nimeni nu face nimic. Si asta chiar e o problema!!!

Scrie răspuns