prohibitie 2006

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 23 Feb 2006, 13:57

woblerman : sa stii ca inainte ce au construit barajul intre Beius-Tarcaia Crisul inca in zona Beiusului au fost plin de pastrav si lipan, dupa ce au disparut , inca acum citiva ani au mai prins dar din cauza poluatiei nici cu detector nu-l gasesti urma lor... in fine am impresia ca pina la stinca din Poiana nu intilnesti salmonide, lucru ce nu numai ca e trist dar si tragic!! concluzia ? apa a ramas apa de munte fiindca candva au fost aici salmonide , stie toate lumea ca situatia sa schimbat de aceea nici nu se tine cont la regulile, adica mai corect zona asta e exceptat . E permis pescuitul dar binen'teles daca prinzi un salmonid in prohibitie esti obligat sa-l dai drumul ( dar nu ai sanse sa prinzi asa ceva ) ... si inca ceva nu numai ca erau salmonide dar au fost si stiuca si crap acum astea se gasasc in numar egal cu salmonide adica 0 ! in afara de oblete si porcusor mai sunt scobari , cleni, si mreana cam atat. In jur de 25-30 de ani numarul speciilor autohtoni din zona a scazut la sub jumatate fata de atunci!! Urmatoarea spacie ce o sa dispara va fi mreana asta in 99% din cauza barajului, si asa mai departe deoarece nu mai poate sa urce pestii ... :roll:

ops! aproape am uitat !! asa am auzit sper ca numai zvonuri ca sa concesionat zona . Mai larg cine scoate permisul la filiala Beius nu poate sa pescuiasca numai in apele ce apartin la filiala asta , si asa mai departe ... cindva o satrec pe la filiala sa intreb daca e asa .........
io totusi sper ca cine mi-o-zis nu a auzit bine sau poate concesionare se refera la apele Romsilvei Beius -asta ar fi super- .

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 22 Mar 2006, 16:12

Ceva nou cu prohibitia 2006? Am auzit ca ar fi aparut, desi pe net nu dau de el :?

aZu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aZu » 06 Apr 2006, 12:18

a aparut ordinul de prohibitie!
PESCUITUL VA FI INCHIS IN PERIOADA 10 APRILIE - 8 IUNIE

MAI MULTE INFORMATII LA http://www.mmediu.ro/presa/05.04.06a.pdf

aZu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aZu » 06 Apr 2006, 12:25

URA !
Sa bem pentru asta!
hehe

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 06 Apr 2006, 12:29

In ce ma priveste, o sa imi impun sa respect prohibitia dar in intervalul 15 aprilie-15 mai. Le ajunge pestilor 1 luna sa se zbantzuie in apa si sa se acupleze cu frenezie. Asa ca cel mai bine ar fi sa ne impunem toti sa tinem 1 luna de prohibitie, no mre than that!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Apr 2006, 12:32

Are cineva textul integral al Ordinului?

aZu
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de aZu » 06 Apr 2006, 12:37

BogdanK da un click pe link-ul de mai sus. e tot textul in format pdf.
http://www.mmediu.ro/presa/05.04.06a.pdf
hai ca l-am mai pus si aici.

#
#
Sherbanele, da' ce ai vericule de esti asa de recalcitrant?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 06 Apr 2006, 12:44

Ordinul privind prohibitia nu a aparut inca "pe piata". La adresa indicata mai sus sunt extrase din acest ordin care a fost semnat deja de ministrul mediului. Pentru muscarii din apele de munte este o veste buna , in sensul
ca in anul acesta si in anul 2007 pescuitul lipanului este permis dupa data de 1 Iunie. In concluzie,preconizata interdictie la lipan nu este valabila.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Apr 2006, 12:46

Multam'. Ala e un comunicat de presa :lol:
Eu ma refeream la textul integral al Ordinului, ca acolo e ce ma intereseaza: durata prohibitiei pe Dunare de la Bazias la Gura Timocului. Pina acum dura doar 1 luna, in urma unei intelegeri cu ex-Iugoslavia, dar asta a cam intrat la apa si nu stiu daca se mai pastreaza acordul. :cry:

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 06 Apr 2006, 12:50

Este clar ca trebuie sa vedem textul integral al ordinului .

Scrie răspuns