Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
_Sanya
- veteran

-
woblerman : sa stii ca inainte ce au construit barajul intre Beius-Tarcaia Crisul inca in zona Beiusului au fost plin de pastrav si lipan, dupa ce au disparut , inca acum citiva ani au mai prins dar din cauza poluatiei nici cu detector nu-l gasesti urma lor... in fine am impresia ca pina la stinca din Poiana nu intilnesti salmonide, lucru ce nu numai ca e trist dar si tragic!! concluzia ? apa a ramas apa de munte fiindca candva au fost aici salmonide , stie toate lumea ca situatia sa schimbat de aceea nici nu se tine cont la regulile, adica mai corect zona asta e exceptat . E permis pescuitul dar binen'teles daca prinzi un salmonid in prohibitie esti obligat sa-l dai drumul ( dar nu ai sanse sa prinzi asa ceva ) ... si inca ceva nu numai ca erau salmonide dar au fost si stiuca si crap acum astea se gasasc in numar egal cu salmonide adica 0 ! in afara de oblete si porcusor mai sunt scobari , cleni, si mreana cam atat. In jur de 25-30 de ani numarul speciilor autohtoni din zona a scazut la sub jumatate fata de atunci!! Urmatoarea spacie ce o sa dispara va fi mreana asta in 99% din cauza barajului, si asa mai departe deoarece nu mai poate sa urce pestii ...
ops! aproape am uitat !! asa am auzit sper ca numai zvonuri ca sa concesionat zona . Mai larg cine scoate permisul la filiala Beius nu poate sa pescuiasca numai in apele ce apartin la filiala asta , si asa mai departe ... cindva o satrec pe la filiala sa intreb daca e asa .........
io totusi sper ca cine mi-o-zis nu a auzit bine sau poate concesionare se refera la apele Romsilvei Beius -asta ar fi super- .
-
bogdank
- veteran

-
Ceva nou cu prohibitia 2006? Am auzit ca ar fi aparut, desi pe net nu dau de el

-
aZu
- utilizator constant

a aparut ordinul de prohibitie!
PESCUITUL VA FI INCHIS IN PERIOADA 10 APRILIE - 8 IUNIE
MAI MULTE INFORMATII LA http://www.mmediu.ro/presa/05.04.06a.pdf
-
aZu
- utilizator constant

URA !
Sa bem pentru asta!
hehe
-
Serbanel
In ce ma priveste, o sa imi impun sa respect prohibitia dar in intervalul 15 aprilie-15 mai. Le ajunge pestilor 1 luna sa se zbantzuie in apa si sa se acupleze cu frenezie. Asa ca cel mai bine ar fi sa ne impunem toti sa tinem 1 luna de prohibitie, no mre than that!
-
bogdank
- veteran

-
Are cineva textul integral al Ordinului?
-
aZu
- utilizator constant

BogdanK da un click pe link-ul de mai sus. e tot textul in format pdf.
http://www.mmediu.ro/presa/05.04.06a.pdf
hai ca l-am mai pus si aici.
#
#
Sherbanele, da' ce ai vericule de esti asa de recalcitrant?
-
flydb
- veteran

Ordinul privind prohibitia nu a aparut inca "pe piata". La adresa indicata mai sus sunt extrase din acest ordin care a fost semnat deja de ministrul mediului. Pentru muscarii din apele de munte este o veste buna , in sensul
ca in anul acesta si in anul 2007 pescuitul lipanului este permis dupa data de 1 Iunie. In concluzie,preconizata interdictie la lipan nu este valabila.
-
bogdank
- veteran

-
Multam'. Ala e un comunicat de presa
Eu ma refeream la textul integral al Ordinului, ca acolo e ce ma intereseaza: durata prohibitiei pe Dunare de la Bazias la Gura Timocului. Pina acum dura doar 1 luna, in urma unei intelegeri cu ex-Iugoslavia, dar asta a cam intrat la apa si nu stiu daca se mai pastreaza acordul.

-
flydb
- veteran

Este clar ca trebuie sa vedem textul integral al ordinului .