mă conformez şi continui aici ceea ce începusem de fapt pe topicul " Ştiaţi că ?"
Cu tot respectul, când semeni vânt, culegi furtună!
Pescuitul comercial legal sau ilegal se practică intens, agresiv, nu de când cu ...noua organizare în domeniul pescuitului din România, ci de foarte multă vreme pe Oltul inferior - mă refer strict la zona judeţului Olt, pentru că pe asta o cunosc bine, iar acest lucru se cunoaşte şi la nivelul AJVPS - ului local ai cărui reprezentanţi sunt destul de ocupaţi cu vânătorile organizate pe bani buni pentru italieni, sau cu afacerile personale gen "Rusciori", ori ...alte Agenţii.
Pescuitorul, întreg sistemul AGVPS (şi mulţi dintre cei care postăm aici) sunt tare supăraţi pe ANPA şi CNAFP şi e normal să fie aşa, dar e păcat să-şi verse veninul aici la modul: noi am fost sfinţi, o să vedeţi voi, cei care sunteţi pentru schimbarea sistemului, pe dracu, de-acum încolo!
Am pescuit în vremuri în care rosteam "AJVPS" decât o dată pe an când mergeam să plătesc permisul şi nici atunci nu prea vedeam controlul pe mal, dar nu mă deranja pentru că plăsari nu existau, iar riveranii prindeau în "şiruri" atât cât le era necesar. Nu AGVPS - ul este vinovat pentru situaţia economică actuală şi nivelul scăzut de trai al românului, dar nici AJVPS - urile nu s-au strofocat să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale.
Pescuitorule, indiferent de ce spun unii sau alţii, ce e de văzut se vede. Post-ul tău e tendenţios. Tu poţi vorbi de "Oltul tău", mic în comparaţie cu "Oltul Oltului

Sunt convins că în AJVPS - uri sunt mulţi oameni de bine care vor să facă treabă, dar ei nu reprezintă [b]sistemul[/b]. Un sistem condus încă de unii care au "pupat" tot ce li s-a oferit dovadă că sunt bine-mersi în continuare. Aici greşiţi voi. ÃŽi alegeţi în continuare pe unii pe care ştiţi că-i înjură toată lumea (şi pe bună dreptate), dar v-au adus bine până în 2006 şi sunteţi total împotriva noilor asociaţii, care sigur se vor cerne în anii ce vor urma.
Puternici fiind, nu ar trebui să vă fie frică. Dar vreţi monopol!
Strigaţi în stânga şi-n dreapta HUO ANPA şi CNAFP! Aveţi dreptate! Dar pe cealaltă parte târâţi prin tribunale (vezi AJVPS Dolj versus APS ZARGAN) asociaţiile nou înfiinţate. Mici. "De apartament!" Nu ele sunt duşmanii voştrii! Ele (teoretic) au acelaşi ideal ca şi voi, binele pescuitului recreativ/sportiv şi sunt înfiinţate de pescari pentru pescari. Pescari care până mai ieri v-au plătit anual cotizaţie.
Haida de! Suntem oameni mari (nu ştiu dacă şi maturi

Apropo!
Pikeman ştiai că...dintr-un post al tău mi-am adus aminte de topicul PRO ŞI CONTRA AJVPS ? Chiar dacă "miam" expus părerile, pot să mai aberez puţin pe-aici nu !? SCUZE pentru răutate, nu m-am putut abţine.