presiunea atmosferica

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dan Cotelici
junior
junior

Mesaj de Dan Cotelici » 07 Ian 2005, 17:56

La B%B Colection( au magazine in orice Mall ) au un model de Casio cu altimetru si barometru care costa in jur de 3 milioane.Am inteles ca este foarte bun.
Dan Cotelici
CS Pescar4Ever
Asociatia Pescari4Ever

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Ian 2005, 18:03

salut dane! intr-o cladire mai "inchisa" e posibil sa ai diferente de presiune fata de exterior doar daca te joci cu dinamita.mai e varianta cladirea sa aiba 'nspe etaje si sa faci masuratori la sol si la ultimul etaj(2OO).mai e varianta si cu camera hiperbarica ,da doamne fereste sa ajungem acolo.am trecut si eu prin faza cu barometrul,m-am lasat,iti foloseste doar sa o contrazici seara,la jurnal ,pe romica.adica vrei sa spui ca ,presiunea scade ,vine furtuna,salaul se sinucide,si tu pleci acasa?in cel mai rau caz ies la mal!las treaba sa se linisteasca,si intru iar pe treaba.intr-o revista la peche..... din anii '90 un pescar american ,DOUG HANNON publica un studiu facut timp de 25 de ani despre activitatea pestelui functie de:presiune,fazele lunii,ziua lunara(?!),concluzia era pur probabilistica,si influentele acestor factori, minore;propria experienta conteaza cel mai mult. barometrul este intradevar util, dar nu indispensabil. e o variabila, intr-o ecuatie cu foarte multe variabile,si astfel de probleme le rezolva ,teoria jocurilor(punctul de echilibru al lui NASH).sa-ti traiasca sonarul.
walleye

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 07 Ian 2005, 18:41

Si eu am patit la fel ca adrian frunza , am un casio cu fazele lunii si doua barometre dintre care unul special colorat pentru presiunea optima la pescuit ,dupa o perioada de timp am ajuns la concluzia ca ma puteam lipsii de ele .

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Ian 2005, 21:10

ma intereseaza in mod special variatiile de presiune
am mai spus ca din experienta proprie vara cand se strica vremea si incepe furtuna salaul trage ca nebunul, iar cand e vreme rece si se strica vremea nu prea mai vrea sa traga
vreau sa fac aceasta corelare si cu barometru

dane, ai urmarit fluctuatiile de presiune la crap ?
imi spunea un prieten crapar ca unde se ducea el a observat pe barometru ca daca in ziua respectiva varia presiunea cu mai mult de 3 mm rezultatele erau extrem de slabe
eu sunt convins ca o minima concluzie se poate trage, in final.....
daca nu, am mai invata ceva - ca nu conteaza presiunea :lol:

o sa ma duc la Mall sa vad si eu ceasul ala....

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 08 Ian 2005, 01:25

ma bag shi eu ca OB-ul in discutzie...
...am shi eu barometru....care chiar merge bine....ma verific mereu cu el cu un amic vaporean care a shutit unul de pe la munca...shi care nu vrea sa-l vanda deloc....
cum sare presiunea de 765 in sus cum scade randamentul la crap....salaul o ia shi la presiune ridicata...dar nu f mare...ex..daca sare presiunea de 775 ****....nu mai prinzi nimic...mai bine nu pleci de acasa...
cu toate ca de multe x am plecat..in sperantza ca ..la locul faptei sa fie alta presiune...la presiune mica...e activ pestele..sare dar nu mananca....
o presiune constanta de cateva zile e de bun augur....
vedetzi ca nu toate barometrele sunt bune....asta al marineanului are 8 sigilii pe spate...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Ian 2005, 01:33

Dan:sa-mi spui si mie,te rog daca ai vazut ceasul ala,ce parere ai,ce model e si ce pret are.Mersi!
Michael va recomanda Regulamentul forumului

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 08 Ian 2005, 08:58

io sunt de parare ca nu-ti trebuie portabil.

Pleci d-acasa cand arata bine barometrul/ai timp/scapi de nevasta/te dai lovit la job.

...si te intorci ...cand nu mai poti sa stai.

Nu-mi zi ca daca ai mers pe Dunere si ai barometru portabil, arata ca e in scadere dramatica, pleci acasa! :lol:
near the beer

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Ian 2005, 12:35

Costica,

Ai mare dreptate,pleci de acasa cand ti se permite(daca esti casatorit sau in curs..),sau cand "vor muschii tai" daca nu ai obligatii maritale sau de serviciu).
Ce pot sa-ti spun este ca placerea pescuitului se accentueaza cu varsta,chiar daca rama nu mai are randamentul initial si pescuitul abia inlocuieste ce initial doreai,fara insa a substitui...dorinta ...de a prinde "pestisorul de aur"!!!!

Jean Scurtu

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 08 Ian 2005, 15:18

Jean Scurtu scrie:Costica,

Ce pot sa-ti spun este ca placerea pescuitului se accentueaza cu varsta,
Jean Scurtu
:shock: :shock: :shock:
De asta imi era frica! :lol:
near the beer

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 08 Ian 2005, 18:11

chiar...de parca ar conta....cand tzi se face de plecat pleci oricum...nu prea are ce sa faca un pescar cu barometru.... poate la astia de pe mare le-o trebui...eu stiu...sa stie cand sa stranga panzele...loool

Scrie răspuns