MihaiV scrie:presiune atmosferica influenteaza mai mult decat temperatura si decat precipitatiile. Daca presiunea atmosferica e in scadere puternica atunci cred ca putem sta acasa.
presiunea atmosferica
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
varianta mai ieftina, din pacate e cam costisitor de carat pe la pescuit, ar fi accesarea site-ului http://www.wunderground.com/cgi-bin/fin ... =Bucuresti pe care poti gasi grafice cu presiunea atmosferica.
[img]aici%20ar%20fi%20trebuit%20sa%20fie%20o%20poza[/img]
se poate gasi aici:
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtop ... c&start=12
as fi vrut sa pun si poza, dar dintr-un motiv care momentan imi scapa ... n-am reusit.
asta a fost o zi in care mi-a tras dupa ora 11, pana atunci a fost liniste. ce e drept eram la stationar.
[img]aici%20ar%20fi%20trebuit%20sa%20fie%20o%20poza[/img]

se poate gasi aici:
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtop ... c&start=12
as fi vrut sa pun si poza, dar dintr-un motiv care momentan imi scapa ... n-am reusit.
asta a fost o zi in care mi-a tras dupa ora 11, pana atunci a fost liniste. ce e drept eram la stationar.
a sosit barometrul, dane? ce zice el se pupa cu ce zice site-ul lui micutu? apropo, multumesc frate micutule l-am pus in favorites sa pot sa-l accesez cind vreau sa merg la peste. dan, poate poti sa faci link de pe site-ul nostru la site-ul ala meteorologic? (astfel faci economie si la CFR
)
pentru mine e clar de mult: presiunea daca e mare si constanta, se deda. daca e doar mare se da dar mai putin, daca e oscilanta poti sa incerci dar numai uzi scula, daca e mica si/sau scade 3 sa stai acasa.
domnul promovat de Dani spune ca daca ploua creste presiunea si de aia trage, eu cred ca tot mica e, dar e in crestere, si in plus ceea ce cred ca e mai important este ca se oxigeneaza apa pe ploaie si ii face si lui pofta de mincare...
pe vremea lu ceausescu imi facusem barometru dintr-un bec, l-am gaurit (tinut intr-o cirpa, in vreo juma' de ora cu o pila fina) in partea bombata, am pus apa in el, in ziua in care la radio a zis ca sunt putin peste 760mm coloana de mercur l-am asezat cu fasungul in sus sprijinit de un borcan de iaurt.
planificam vreo partida? dimineata la 4 ma sculam si ma uitam: e apa in borcan? este o picatura "atirninda" in fanta din bec?, inseamna ca presiunea atmosferica este mica si scade, pot sa anulez iesirea (de multe ori ma faceam ca uit de bec da' pe balta se vedeau rezultatele negative)
pina la urma mica sau mare, atit suntem de injectati incit nu rezistam si tot ne ducem... poate doar daca wave a rezolvat cu albertina si malvina, caz in care as studia problema cu presiunea mai in amanunt, ca tare-s dragutze.

pentru mine e clar de mult: presiunea daca e mare si constanta, se deda. daca e doar mare se da dar mai putin, daca e oscilanta poti sa incerci dar numai uzi scula, daca e mica si/sau scade 3 sa stai acasa.
domnul promovat de Dani spune ca daca ploua creste presiunea si de aia trage, eu cred ca tot mica e, dar e in crestere, si in plus ceea ce cred ca e mai important este ca se oxigeneaza apa pe ploaie si ii face si lui pofta de mincare...
pe vremea lu ceausescu imi facusem barometru dintr-un bec, l-am gaurit (tinut intr-o cirpa, in vreo juma' de ora cu o pila fina) in partea bombata, am pus apa in el, in ziua in care la radio a zis ca sunt putin peste 760mm coloana de mercur l-am asezat cu fasungul in sus sprijinit de un borcan de iaurt.
planificam vreo partida? dimineata la 4 ma sculam si ma uitam: e apa in borcan? este o picatura "atirninda" in fanta din bec?, inseamna ca presiunea atmosferica este mica si scade, pot sa anulez iesirea (de multe ori ma faceam ca uit de bec da' pe balta se vedeau rezultatele negative)
pina la urma mica sau mare, atit suntem de injectati incit nu rezistam si tot ne ducem... poate doar daca wave a rezolvat cu albertina si malvina, caz in care as studia problema cu presiunea mai in amanunt, ca tare-s dragutze.

Da,e OK,daca-ti iei si laptop-ul la pescuit.Ioan S. scrie: Pentru achizitionarea unui barometru ce spuneti de asta ?
http://www.froggyhome.com/
Michael va recomanda Regulamentul forumului
mi-am luat barometru, tan tan
de la Termodensirom din Bucuresti
acuma, el vine dereglat si trebuie sa-l reglezi tu, ca pe ceas, cu surubelnita
pe site-ul INMH eu vad presiunea actualizata in mb
adiac acolo scrie: Presiunea 1011.6 mb
eu am ceasul in mm
cum se face conversia de la una la alta, stie cineva ?
de la Termodensirom din Bucuresti
acuma, el vine dereglat si trebuie sa-l reglezi tu, ca pe ceas, cu surubelnita
pe site-ul INMH eu vad presiunea actualizata in mb
adiac acolo scrie: Presiunea 1011.6 mb
eu am ceasul in mm
cum se face conversia de la una la alta, stie cineva ?