PRESATI SI SUFOCATI CONCESIONARII

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 06 Iul 2005, 10:49

eugen scrie:fara suparare, Gyorg, dar baietii de la asociatia voastra (cei pe care-i stiu eu) sunt printre cei mai buni clienti ai concesionarilor pe care vreti sa-i schimbati. atata timp cat continuati sa le dati banii alora, pe undeva e normal sa-i doara la basca. cainii latra, caravana trece, stii cum e. eu unul asa vad lucrurile. stiu ca aveti intentii bune si sper sa nu-ti fie cu suparare ca mi-am dat cu parerea.

daca tot sunteti multi pescari de rapitor, de ce sa va rispiti? mai bine alegeti o singura locatie dintre baltile astea, cea a concesionarului cu al mai mult bun simt, sponsorizati-o numai pe aia si incercati sa il lamuriti pe omu' respectiv ca e in interesul lui sa investeasca niste bani pentru confortul vostru. poate chiar e posibil sa negociati un contract pe termen lung ......

M-ai inteles gresit , nu doresc sa schimb concesionarii de care vorbeam ,(numai pe unii dintre ei , in special cei din delta , care ii cunoasteti si voi) ci doresc sa-i pun sa se implice si in pastrarea curateniei.

Am fost pe un grind in delta iar la sf partidei de pescuit , am dus tot gunoiul la casa paznicului. L-am intrebat daca are saci de gunoi , a zis ca i-au lasat aia de la ARBDD numai doi saci de gunoi.
Pai daca tot iei taxa pentru balta , cumpara frate si niste saci sa pui gunoiul pescarilor pentru ca sunt multi care il lasa pe balta , da pai sa-l duca si acasa !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

george.
junior
junior

Mesaj de george. » 06 Iul 2005, 11:13

eu zic ca oricum nu poti pune cosuri de gunoi pe balta pt ca vin animalele si o sa cotrobaie pe acolo.Stim cu toti ce se intampla cu niste cosuri de gunoi care sunt lasate cu capacul deschis.Si chiar daca nu sunt cu capacul deschis eu am vazut caini care deschid singuri pubelele.Solutia cred ca ori fac un fel de intrare cand ajungi pe balta cu tot ce trebe incluziv magazin cu momeli cu berica cu toalete si un loc unde sa vina cineva sa ridice gunoiul periodic.Aste ar fi ideal dar nu am vazut inca initiative de genul asta.Or fi dar eu nu am vazut.Eu asa as face si as castiga si mai multi bani si ar si mai curat pt noi toti.La romani eu am vazut o chestie ..el vrea sa recupereze investitia imediat prin practicarea unor super taxe sau preturi ,iar respectul fata de clienti rar exista.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Iul 2005, 11:16

E o idee buna si un inceput nu in ultimul rand putin comic daca te gandesti la fatza paznicilor cand ii intrebi asa ceva .
majoritatea pescarilor arunca gunoiul acolo pe malu baltii ( pet-uri , pungi , resturi de nada , pesti morti pe care nu i-au retinut etc......
putini strang gunoiul si-l duc cu ei la primul tomberon din drum
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 06 Iul 2005, 11:30

ovidiu,

cotizez la ajpv fiindca mi-s dragi sculele si n-am chef sa raman fara ele. drept e ca in ultimii 2 ani nu mi s-a cerut niciodata permisul, doar granicerii au avut curiozitatea asta, dar o sa continui sa platesc si se merita.

nu-i cine stie ce administratie pe apele salbatice si clar domnii din AJP sunt fratii de cruce mai saraci ai astorlalti, dar baltile lor sunt alta mancare cu peste. de multe ori e mult mai curat decat pe baltile "civilizate" si indiscutabil auzi mai putine manele.

la capitolul confort nu cred ca exista vreo diferenta majora intre baltile cu plata si cele salbatice (desi ar fi cazul). dimpotriva, pe malul dunarii daca nu e de pescuit stai frumos la umbra. si daca mai vrei inca un motiv, ar mai fi aspectul economic la mijloc, pe care tu sigur il intelegi ca esti de meserie. :) practic ma costa taxele de pescuit pe tot anul cat pe altii pescuitul intr-o luna. da, bine, daca pun transportul si timpul, poate ca e mai costisitor stilul meu, da' macar am prilejul sa vad locuri noi si stiu ca nu le bag banii in buzunar unora care cresc fitofagi si se lauda ca sunt mari patroni de balti cu rapitor.

acuma nici eu nu-s vreun sfant si mai fac abstractie de la regula, am fost anul asta o data la ochiu ca sa-l initiez pe un amic la marle (a si prins o stiuca). am mai fost o data cu dan la gostilele si de vreo cateva ori la clean ori marle la mihailesti ca deh, an ploios ca asta n-a mai fost si nu prea ai ce face altundeva decat in balti si fara pescuit nu pot sa stau.

sa stii ca nu tin chiar deloc sa-mi dai dreptate, fiecare treaba lui ce face, atata ca mie mi se pare ciudat sa te tot duci sa le bagi bani in buzunar desi ti-e clar de cum pleci de acasa ca toti sunt niste bulangii si-o sa continuie sa-ti ia banu' in acelasi sistem fara sa schimbe nimic.

ce s-o mai dam cotita, asa e. intr-o zi am dat douash de telefoane ca sa aflu daca a mai prins cineva bibani, ca mi se pusese pata sa fac o partida la bibi la musca. jumate dintre baieti mi-au zis ca nu, iar cealalalta jumatate ca da, au luat 2 in cutare zi pe balta aia. pai no, treaba-i asta?!

au avut timp sa le vina mintea la cap de cand tot administreaza baltile alea. dar stim amandoi foarte bine ca e in fiecare an tot mai naspa pentru noi, atata ca tu nu vrei sa recunosti inca. :)

in fine, noi sa fim sanatosi.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 06 Iul 2005, 11:41

gyorg,

sa-i "schimbi" in sensul de-a le schimba mentalitatea. am uitat eu sa pun ghilimele. sa nu ma intelegi gresit tu, propunerea ta este foarte justa, atata ca ar fi trebuit sa le dea prin cap si lor ca tree sa ne ofere si altceva decat o balta fara peste. eu unul nu cred ca o vor face cat timp o tinem tot asa. that's all.

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 06 Iul 2005, 12:35

Gyorg scrie:Am fost pe un grind in delta iar la sf partidei de pescuit , am dus tot gunoiul la casa paznicului. L-am intrebat daca are saci de gunoi , a zis ca i-au lasat aia de la ARBDD numai doi saci de gunoi.
In delta e jale. Localnicii (si nu numai) arunca dintotdeauna gunoiul pe maluri sau direct in Dunare. Pana in 89 nu era la fel de grav, pt. ca marea majoritate a ambalajelor erau biodegradabile. Aduceti-va aminte ca mergeam la servici/scoala/vizita cu cate o punga gen Kent pana se rupea de tot. Azi, se arunca la fel de multe gunoaie, dar ceea ce se arunca ramane pe loc forever - pungi, pet-uri, celofane, etc.
De fapt asa e toata tara, dar am deviat un pic de la subiect.

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 06 Iul 2005, 12:36

nu e o problema sa imi duc gunoiul acasa, facem asta de citiva ani buni.

eugen, nu faptul ca platesc sau nu baietii de la P4E taxe de pescuit pe balti adicente bucurestiului ii face pe patroni sa zaca in nesimtire. si nici un "embargou" de acest fel nu ar rezolva problema. :lol:

acum vreun an paznicii de la gostilele se laudau ca o sa distribuie saci si ca o sa ia masuri, cred ca au incremenit in proiect si ei :?

exista citeva balti ingrijite, cu umbrele, toalete, saci de gunoi si asa mai departe, din pacate nu sunt dedicate pescuitului la rapitor. hehehe sa recuperez sprijinit de umbrela lor de paie, e ce mi-am dorit o viatza-ntreaga... :lol:

baltile 3 sa fie ca si femeile, nu neaparat parfumate, dar obligatoriu curate. si asta e mai greu de gasit. de aia si batem din ce in ce mai multe zeci de km in fiecare sfarsit de saptamana. (300km parca, nu, costica?)

concesionarii mai au o problema: dorinta lor de inavutire ultra rapida si cu orice pret, care la nivelul lor se traduce prin "investitie minima si recoltare maxima", urmele acestei teorii vazandu-se in toate domeniile in tara asta.

in goana dupa bani nu le pasa nici de oamenii de linga ei: vezi exemplul FOARTE recent cu cei care au refuzat sa isi goleasca bazinele pentru ca acestea sa poata prelua surplusul de apa pluviala ce se anuntase a fi cauzator de calamitati... asta nu e inventia mass media - am informatii direct din zona.

asa au facut bestiile si politia sau responsabilii din zona i-au lasat in voia lor. :x

acuma se ratzoieste guvernu' la ei. bineinteles, degeaba. se indoieste cineva ca n-o sa vina fiecare cu cite 40 de martori care sa spuna: "care, dom'le? a lu' sefu' era goale, dom'le..." :x si iar o sa ramana "ca-n tren":
"n-are dom'le nici o vina, a plouat prea tare" :x

in anii trecuti si secetosi refuzau sa permita tranzitul de apa in aval pentru a nu isi pierde ei pestele :shock: , tot ce era in aval de ei pustiindu-se fara nici o sansa!

revin cu intrebarea de acum citeva luni: cine a semnat aceste contracte de concesiune, ce obligatii aveau concesionarii si ce tarife s-au practicat? daca s-au facut licitatii nici nu mai intreb.

ceva pushcarie pentru bestiile astea, nimica?
nu nene, mergem inainte ca lumea uita repede.

si in aceasta cumplita stare de anormalitate noi ne intrebam "unde punem gunoiul?"

(cum ar veni noi - nu stim sa facem exercitiile din manual si ne apucam de problemele de olimpiada - INC-O CHESTIE 100% ROMANEASCA!!!!!!!)
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 06 Iul 2005, 12:53

MariusC scrie:Azi, se arunca la fel de multe gunoaie, dar ceea ce se arunca ramane pe loc forever - pungi, pet-uri, celofane, etc.
De fapt asa e toata tara, dar am deviat un pic de la subiect.
MariusC - o veste buna! un pet se recicleaza in aproximativ 400 de ani! :x
...deci daca de maine ne abtinem sa mai aruncam aiurea... in vreo 12 generatii d-acuma-ncolo o sa fie OK !
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Iul 2005, 12:55

aia cu femeile e dementiala piticule: auzi...neparfumate da curate :D :D :D
marfa rara ai?

:D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 06 Iul 2005, 13:04

Sorin scrie:aia cu femeile e dementiala piticule: auzi...neparfumate da curate :D :D :D
marfa rara ai?

:D
ca intotdeauna, nu ma dezamagesti si surprinzi taman esentzialu' mah!
mai bine zi-ne cum ti-a afectat denominarea capturile? :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns