Io am zis sa facem biblia aia cu juraminte si sa vezi ca nu gasesti nici unul 100% c&r-ist, dar de acolo pana la a-l arata pe altul care face fix la fel cu degetul sau a baga tot la sacosa... e cale lunga... Cred ca toti au mai tinut peste si cum le mai spuneam unora cand bagau maceluri prin galerie: ba, unu, doi, macar cum zice legea, ca e calculat bine sa se refaca speciile daca respecti prohibitia si dimensiunile, alea alea...
Aia de zicea oby cu chilotii jos e mai valabila aici, parerea mea. Cu cat vin unii cu mai mult peste acasa, cu atat le e mai mica.

Poate nu-i asa... da...
Io stiu foarte bine ca familia sau vecinii nu te prea crede cand prinzi si nu areti nimic, dar pana la urma nu de aia te duci sa convingi pe cineva ci pe tine insuti. Cand le areti poze trebuie sa faci fata intrebarii: si de ce n-ai adus nimic? Apoi esti vorbit prin familie ca tu esti dinala care-i pupa si le da drumu' de parca ar fi vreo dementa sau vreun lucru rau. Apoi cand pleci la peste esti intrebat: mergi la balta aia unde nu te lasa sa aduci nimic? Unii rezista greu presiunii. Multi au si familie si le place pestele, gospodine bune, mese festive... unii intr-adevar vad si partea practica si e foarte ok sa mai aduca peste de unde pot, mai ales daca platesc taxa. Unii merg din placere si nu zic ca de foame dar poate situatia lor nu e una din cele mai bune si un peste mare si proaspat aduce o doza de bucurie si surpriza nesperata cand revine acasa si uneori aia e greu de egalat de orice poveste cu pesti si orice scule. De aia va zic, chiar inteleg multe si sunt de acord cu orice e in cadrul legii. In primul rand pentru ca nu am incotro si in al doilea pentru ca am vazut pescari de tot felul si sitatii de tot felul. Pana la urma e SI un fel de ancare, orice motto ar avea colegii. Cand umblam in chiloti de piele ca unele personaje de pe-aici

, acum 10000 de ani, mancand peste am evoluat. Poate instinctul de a fugi la balta e inscris in ADN... de aici insa si pana la infractiune, afaceri, nesimtire, sute de stiuci taiate pentru icre si aruncate in Dunare si ce mai vreti voi... e cale foarte lunga si totusi, pentru unii, un pas...