PREJUDECATI , PARADIGME , MODELE MENTALE IN PESCUIT

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Ian 2011, 21:24

miky scrie:
Sorin scrie:
Tavi scrie: Spre sfarsitul partidei zilei am inceput sa ma prind de ce lua el in draci si eu nu.
deci Tavi zii-ne si solutia

ei hai nu ne lasa asa nedumeriti :D
Tavi,..spune-le ma adevarul !
tiganul ala dadea la vobler, d-aia lua carasi cu nemiluita ! :lol: :lol: :lol:
se contureaza limpede si motivul pt care a ramas asa cu o ura pe specia asta de carasei si nu pierde nici o ocazie sa-i arda :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 18 Ian 2011, 23:11

sorinB scrie::lol: :lol: :lol: :lol:
Ai mai uitat o categorie, Sorine...
Aia care sar cu gura sa c&r dar de fapt ei baga tot la geanta... :wink:
Foarte des intalnita categoria asta...
Iarna e lunga... :D
ma, mi lene sa cetesc tot

dar ii prefer pastia decat paia care baga la straitza direct, macar de gura astora sau de lauda lor prefacuta, poate unu altu din cei care citesc isi schimba perspectivele :wink:

despre aia restu halieutici, cu scule de jdemii de roni/yeni si euroi la un loc care se afiseaza pe malul garlei si baga chestele la sacosa cum ii :roll: asta ii categoria a mai fitzoasa

ar avea saci de rafie Rapala, dar nu ie de vanzare :lol: :lol: :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 18 Ian 2011, 23:41

Io am zis sa facem biblia aia cu juraminte si sa vezi ca nu gasesti nici unul 100% c&r-ist, dar de acolo pana la a-l arata pe altul care face fix la fel cu degetul sau a baga tot la sacosa... e cale lunga... Cred ca toti au mai tinut peste si cum le mai spuneam unora cand bagau maceluri prin galerie: ba, unu, doi, macar cum zice legea, ca e calculat bine sa se refaca speciile daca respecti prohibitia si dimensiunile, alea alea...

Aia de zicea oby cu chilotii jos e mai valabila aici, parerea mea. Cu cat vin unii cu mai mult peste acasa, cu atat le e mai mica. ;) Poate nu-i asa... da...

Io stiu foarte bine ca familia sau vecinii nu te prea crede cand prinzi si nu areti nimic, dar pana la urma nu de aia te duci sa convingi pe cineva ci pe tine insuti. Cand le areti poze trebuie sa faci fata intrebarii: si de ce n-ai adus nimic? Apoi esti vorbit prin familie ca tu esti dinala care-i pupa si le da drumu' de parca ar fi vreo dementa sau vreun lucru rau. Apoi cand pleci la peste esti intrebat: mergi la balta aia unde nu te lasa sa aduci nimic? Unii rezista greu presiunii. Multi au si familie si le place pestele, gospodine bune, mese festive... unii intr-adevar vad si partea practica si e foarte ok sa mai aduca peste de unde pot, mai ales daca platesc taxa. Unii merg din placere si nu zic ca de foame dar poate situatia lor nu e una din cele mai bune si un peste mare si proaspat aduce o doza de bucurie si surpriza nesperata cand revine acasa si uneori aia e greu de egalat de orice poveste cu pesti si orice scule. De aia va zic, chiar inteleg multe si sunt de acord cu orice e in cadrul legii. In primul rand pentru ca nu am incotro si in al doilea pentru ca am vazut pescari de tot felul si sitatii de tot felul. Pana la urma e SI un fel de ancare, orice motto ar avea colegii. Cand umblam in chiloti de piele ca unele personaje de pe-aici ;) , acum 10000 de ani, mancand peste am evoluat. Poate instinctul de a fugi la balta e inscris in ADN... de aici insa si pana la infractiune, afaceri, nesimtire, sute de stiuci taiate pentru icre si aruncate in Dunare si ce mai vreti voi... e cale foarte lunga si totusi, pentru unii, un pas...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 18 Ian 2011, 23:44

nu stiu da ce aveti cu fitosi,ma bag iar ca chiloti in c...vream sa zic doar ca eu am in trusa numai voblere mari si fromoase si leam aruncat de mult pe cele cu pret sub 70 ron.de aia am prins asa multi pesti(da daca as avea mias lua vreo 5-7 tipuri de bete si mulinete poate se indragostesc stiucile de mine
aia cu aia de zic ca dau drumu la pesti ca ei elibereaza?
auzitio pe asta,cea mai des intalnita

-ma ai luat ceva?
-da ma sami bag da numa marlite si nu leam putut elibera ca toate au inghitit vobleru pana in burta
si ui asa au de un snitel
se bucura de biata marlita ca GOLUM GOLUM ala din stapanu

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 19 Ian 2011, 00:22

de parca pt pesti cumparam scule si naluci :D
cum spunea cineva "pescuitul este doar un pretext de a evada in natura"
cred ca daca am fi constienti de asta ar fi mult mai bine.
ce daca altii au jdm.
si eu as vrea daca as putea.
poti sa ai cea mai tare scula daca pescuitul nuti trezeste bucurie in suflet.
apropo de scule grigore alecsandrescu a scris o fabula-Cainele si catelul
http://www.romanianvoice.com/culture/po ... atelul.php

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Ian 2011, 10:53

Bun subiectul.
Una din prejudecatile mele era (acu nu mai e...:D ) legata de urarile primite la plecarea pe apa. Cuvinte precum succes, bafta, noroc, le uram atat de mult incat aproape ca imi venea sa renunt sa plec. Aproape.
Acum nu mai am probleme d-astea, s-or fi intins nervisorii cred... :twisted:

Deci d-aia face carasocid sibianul :D amu se iesplica! :twisted:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 20 Ian 2011, 11:20

partea buna ca , macar de "ochii lumii" au inceput din ce in ce mai multi sa elibereze :) .....

@ leba, legat de superstitii din astea ...acu un an la deschidere la pastrav, apa de munte, frumos, populata, poezie.... scol din somn pe pelicanul de la ocol sa imi dea permis :lol: ...
si ala, bineintentionat ( ne vazuse ciumegi cu scule, masini, alea ...imbracatiin camuflaj :roll:, vorbisem cu "sefu" ... ) ne ureaza sec si zambitor : MULTA BAFTA ! :lol: :twisted:

3 pastravi toata ziua...si in ziua de azi il urasc pe omul ala :lol: :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Ian 2011, 14:43

andrei.A scrie:partea buna ca , macar de "ochii lumii" au inceput din ce in ce mai multi sa elibereze :) .....

@ leba, legat de superstitii din astea ...acu un an la deschidere la pastrav, apa de munte, frumos, populata, poezie.... scol din somn pe pelicanul de la ocol sa imi dea permis :lol: ...
si ala, bineintentionat ( ne vazuse ciumegi cu scule, masini, alea ...imbracatiin camuflaj :roll:, vorbisem cu "sefu" ... ) ne ureaza sec si zambitor : MULTA BAFTA ! :lol: :twisted:

3 pastravi toata ziua...si in ziua de azi il urasc pe omul ala :lol: :lol: :lol: :lol:
V-ati dus cu sacul mare la pomul laudat, asta e tot. Iti dai seama ca pe un asemenea rau minunat sunt multi pescari si prinbd cam tot ce misca, chiar si inainte de deschidere.... :lol:
Ati facut greseala sa cereti permis de la Ocol - in realitate doar ANPA putea elibera permise deci zi drept, ati vrut voi sa cotizati la rangeri....
Cat despre urare - iti dai seama ca sefii padurarului i-au trasat sarcini de salvare a pastravilor: sa le ureze bafta la pescarii platitori ca la braconieri nu are cum, aia au bafta mereu, cu sau fara urare! data vitoare cu carnetul anpa in buzunar direct pe apa, fara halta la Ocol ca e degeaba!

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 20 Ian 2011, 14:49

Fario a scris:
"Cat despre urare - iti dai seama ca sefii padurarului i-au trasat sarcini de salvare a pastravilor: sa le ureze bafta la pescarii platitori ca la braconieri nu are cum, aia au bafta mereu, cu sau fara urare!"

tere, tare de tot fraza asta! :D :D :D
e buna de salvat si de tinut minteca unul dintre cele mai bune comenturi de pe aces forum.

scuze de off topic.
Nihil Sine Deo

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 20 Ian 2011, 16:06

:lol: :lol: :lol: da...si cum zice Fario e bine...numai ca ala e raul meu preferat, si ma stiu cu toata lumea pe acolo.... si asa imi place mie sa imi platesc toate taxele si impozitele.... nuj ce caut in tara asta ... :roll:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns