petitie impotriva braconajului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 21 Sep 2011, 19:29

Un motiv pentru ati face permis?
Primul care imi vine in minte este pentru ca trebuie facut.Asa este legea si asa este corect.
Cum adica"indiferent daca platesti sau nu tot aia e"?Poate:- daca respecti ce scrie in permis sau nu tot aia este- ati vrut sa spuneti!
Aici este diferenta!!
Traim in societate si anumite reguli trebuiesc impuse si respectate.Chiar daca nu ne plac!Combaterea celor care nu le respecta nu se face prin adeziune la faptele lor.
Cum spunea Dl geppetto "datoria de cetatean".Asta te obliga.
Parerea mea
Viata-i grea...dar trece

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Sep 2011, 19:46

Ok , deci datoria de cetatean imi impune sa-mi scot permis.
Daca ai permis si pleci cu traista plina, tot braconier esti. Daca n-ai permis si nu iei peste acasa, tot braconier esti dar in plus e doar lipsa datoriei de cetatean.Bun asa.
Eu prefer sa fiu in continuare boschetar, braconier, etc. Anul asta n-am adus nici macar un peste acasa dar nu conteaza, sunt braconier.

Nu , atat timp ca banii se duc in buzunare si nu in ape si populari/paza, eu nu-i arunc degeaba. Nu-s multi , prefer sa-i donez unor batrani amarati decat unor fomisti cu rang de pescar.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 21 Sep 2011, 20:04

Nu sunt Dl... :lol:

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 21 Sep 2011, 20:09

Deviem discutia.Vreti sa o ducem pe fagasul care va convine.Poate ma repet:unele lucruri nu se negociaza la nivel individual!
Ok , deci datoria de cetatean imi impune sa-mi scot permis.
Daca ai permis si pleci cu traista plina, tot braconier esti.

Datoria de cetatean nu va impune sa plecati cu traista plina.
Un exemplu plastic si cam porcos ar fi cam asa:ce daca ma pis in ghiuveta ca dupa aia o spal! Iertata sa-mi fie exprimarea dar este acelasi lucru!
Parerea mea
Viata-i grea...dar trece

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 21 Sep 2011, 20:10

Indianule...eu iti dau dreptate...
Pana acum am platit si eu la tot felu de asociatii, care in sezon electoral promiteau marea cu sarea, dar pana la urma se alegea praful de toate promisiunile. In ultimii ani, am platit unde a fost mai ieftin, pentru ca, pana la urma, tot la nimic se ajungea. Cred ca pe viitor, voi proceda la fel, avand in vedere ca sunt cam la aceleasi statistici ca si tine, adica 0 pesti retinuti.
Pe mine ma deranjeaza unele lucruri, si anume mi se interzice pescuitul din barca, atata vreme cat nu am gasit nici o lege in tara asta care sa-mi interzica asta atata timp cat respect normele de poluare si zonele de protectie sanitara.
Cred ca o sa ma vedeti la ProTv in curand :lol:

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 21 Sep 2011, 20:13

Apropo, eu stau pe mal si pescuiesc la ora actuala, iar altii duc fire cu barcile. Acest lucru s-a intamplat si in trecut. Impotriva lor nu s-a ridicat nimeni, dar cum am intrat la spining, s-au basicat toti!
De ce nu se aplica regulamentul pt toti, daca prin regulament se interzice asta?
Uite, astea sunt niste motive intemeiate pt care nu iti mai vine sa fii in "legalitate" !

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 21 Sep 2011, 20:15

Nu sunt Dl... Laughing

Ok am inteles:Rectific Dna :D
Viata-i grea...dar trece

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 21 Sep 2011, 20:55

:bere: bravo ba... touche! ce zic eu si ce intelege el :lol: :lol: :lol:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Sep 2011, 21:00

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 21 Sep 2011, 21:02

Vedeti cum se respecta legea in tara asta. Daca ati vedea si ce se intampla in spatele unei aparente bunavointe din partea politica si legislativa cel putin catorva dintre voi li se va lua de atitudinea asta de Don Quixote. Nu fac misto, mi se pare romantic sa ai principii. Da, cum zicea intr-o reclama la tigari autohtone, "Merci, le am pe-ale mele". :)

Scrie răspuns