Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
suru
- junior

geppetto scrie: Si oricum m-am lamurit cu permisele de cativa ani, braconez fara nicio remuscare si va sfatuiesc sa faceti la fel pana or sa se faca controale si o sa se aplice sanctiuni.
Salut,
Geppetto ai mentionat ca braconezi,nu ai dat mai multe detalii.Mesajul tau de mai jos m-a lamurit.Cand ai spus ca braconezi te refereai la faptul ca nu platesti permis de pescuit.Eu credeam alceva,ca folosesti curent electric sau plase monofilament(setca) sau asa zisul "la matza".
Nici eu nu prea sunt de acord cu plata permisului de pescuit din moment ce banii de pe permise se duc in buzunarele smecherilor si nu se fac populari cu ei.Eu sunt din Gherla judetzul Cluj si am un lac foarte frumos in apropiere Sacalaia (Lacul Stiucii),daca se mai poate numi asa si trebuia sa platesc permis la smecheri (AJPS)ca sa pot pescui pe el.Intr-o vreme era in regim Cath and release si se prindea foarte bine stiuca.Mergeam mai mult doar pescarii adevarati,asa imi place mie sa le zic eu celora care considera pestele un partener de joaca,un partener fara de care pasiunea noastra nu ar mai exista,dar smecherii de la Cluj din AJPS daca au vazut ca lumea nu se inghesuie pe lac fiind regim cath and release au dat iarasi drumul sa se duca stiuca acasa.Si uite asa nici mie nu mai imi convine sa imi fac permis ca ei sa isi umple buzunarele si sa nu faca nimic pt lacul acesta ,din contra au scos regimul cath and release.
Pe scurt eu nu consier braconier pe cel ce pescuieste si nu plateste permis,mai ales ca practici cath and release atata timp cand cu banii aceia nu se fac populari in apele publice.
V-am salutat si Fir intins!
-
anem
- veteran

e bine ca se mai aude de controale ... in felul asta poate se mai raresc putin nemernicii de pe ape ... la cat mai multe si dese ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
keymaker
- senior

eu nu am mai auzit de un control ca asta deci mi se pare o premiera...banuiesc ca o sa urmeze si "electricienii"(eu stiu sigur de un dosar penal anul asta pentru pescuit electric).Desi ti se pare putin,pescarii sportivi strica cel mai mult peste mic retinindu-l caci vintirele au ochiuri mari.
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron
-
oaie
- utilizator constant

Parerea mea este ca ne ne convine ce se intampla.
Altfel de ce am gasi tot timpul motive pentru a face ceva gresit?Exemplu:eu pescuiesc fara permis pentru ca ailailti braconeaza sau ceilalti nu fac nimic!
Ce diferenta este intre mine si cel ce face acel lucru reprobabil?Ce drept mai am eu sa-i combat pe ceilalti?
Problema este in gandirea noastra.Ne raportam tot timpul la exemple gresite pentru a avea drepul de a face la randul nostru greseli.
Ce poate fi asa greu sa-ti iei gunoiele dupa tine?de orice fel!
Personal cred foarte mult in puterea exemplului.
Viata-i grea...dar trece
-
keymaker
- senior

platindu-ti permisul inseamna intentia de a juca dupa reguli.ca nu se respecta toate regulile asta e altceva ce poate fi indreptat odata ce exista intentia.dar cand nu exista ce mai ramane?
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron
-
oaie
- utilizator constant

Si de ce nu am juca dupa reguli?De ce trebuie sa interpretam?Ca "asta e altceva" insemna ca putem incalca regulile?Regulile sunt negociabile individual?Adica eu sunt mai bun ca ceilalati?
Intentia ne scuza?Eu am vrut da ceilalti...!Nu cred!
Controlul oriunde ar fi el este o problema pentru cei ce au o problema!
O veche vorba romaneasca spune:VEZI MAI BINE PAIUL DIN OCHIUL VECINULUI, DECAT BARNA DIN OCHIUL TAU!
Parerea mea
Viata-i grea...dar trece
-
ranga
- veteran

oaie scrie:Altfel de ce am gasi tot timpul motive pentru a face ceva gresit?Exemplu:eu pescuiesc fara permis pentru ca ailailti braconeaza sau ceilalti nu fac nimic!
Ce diferenta este intre mine si cel ce face acel lucru reprobabil?
Indiferent ca platesti sau nu, tot aia e. Da-mi un argument contra si de la anul imi scot si eu permis .
-
lucky_51
- veteran

Indian Larry scrie:
Indiferent ca platesti sau nu, tot aia e. Da-mi un argument contra si de la anul imi scot si eu permis .
Avand permis ai posibilitatea sa anunti orice fapt reprobabil pe care l-ai vazut, neavand nu faci decat sa treci in randul boschetarilor care braconeaza cu nesimtire si baga in traista tot ce prind. Emis de chioscuri de vandut permise care nu fac nimic decat se plang ca apele nu mai au peste si pe viitor nu vor mai avea cu ce amagi pescarii care in general sant de wekend pe multi ia determinat sa renunte la el cu gandul ca vor pescui in incinte private unde totul este roz insa preturile le-au stricat planurile si la jumatatea anului au ramas fara permise devenind din persoane cu stare braconieri sadea. Intr-un cuvant ai permis esti pescar, nu ai permis esti braconier pasibil in orice moment de sanctiune.
-
anem
- veteran

lucky_51 scrie: ... Intr-un cuvant ai permis esti pescar, nu ai permis esti braconier ...
cu astea s-au lamurit treburile ...
eu imi fac permis de pescuit pentru 2 partide de 3-4 zile pe Dunare, ca atat ajung sa pescuiesc in Romania dar il am pentru ca nu vreau sa fiu doar un alt individ care ingroasa randurile braconierilor ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
geppetto
- veteran

-
- si neavand permis ai aceeasi posibilitate. Pardon, daca-ti place sa te simti important, datorie. Ai datoria de cetatean sa semnalezi actele de braconaj.
- poti fi boschetar (sau proprietar de casa, barca, masina 4X4, magazin etc.) traistar cu tot cu permis. Asa-s romanii, asta e boala lor

) Nu-ti place, dute-n Anglia. Ghici de cine dai acolo?
http://www.youtube.com/watch?v=pZ3MRZjNiow