Petitie: drept de control pentru asociatii
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Petitie: drept de control pentru asociatii
Este o petitie in care puteti semna pentru o cerere in care sa se acorde asociatiilor drept de control pe malul apelor!
va rugam sa semnati si voi si sa publicati linkul mai departe in limita posibilitatilor!
Dupa ce ati completat datele primiti prin email un link de validare!
Linkul direkt spre petitie:!!
http://www.banatul.eu/petitie.html
Va multumesc frumos!
va rugam sa semnati si voi si sa publicati linkul mai departe in limita posibilitatilor!
Dupa ce ati completat datele primiti prin email un link de validare!
Linkul direkt spre petitie:!!
http://www.banatul.eu/petitie.html
Va multumesc frumos!
- andriipopa75
- veteran
scopul acestei petiti este ca asociatile indiferent cum sar numi sa poata efectua control pe malul apei inpreuna cu organele abilitate din simplul motiv ca cei de la anap si jandarmerie politie etc cu drept de control nu isi fac treaba cum trebuie cel putin in judetul timis nu misca un deget acesti domni si din acest motiv dorim sa se redobandesca aceste drepturi de catre asociati sa putem organiza asfel de controale mai des mai ales in zonele unde stim ca se branconeaza intesiv aceasta initiativa este facuta de pescari din tm sper sa va alaturati noua .
in forma sa actuala (proiect) Ordinul privind pescuitul, spune la art.9:
Art.9.– Asociaţia de pescari sportivi care obţine Autorizaţie de pescuit
recreativ/sportiv va avea un număr minim de personal de control pe care trebuie să îl
asigure pentru zona înscrisă în autorizaţie. Numărul personalului de control se va calcula
la numărul de hectare de ape stătătoare, respectiv la numărul de kilometri de ape
curgătoare administrate
De asemenea, in anexe se observa ca punctajul acordat asociatiilor in vederea obtinerii dreptului de administrare creste in functie de numarul de controli la 3 km de apa...
Art.9.– Asociaţia de pescari sportivi care obţine Autorizaţie de pescuit
recreativ/sportiv va avea un număr minim de personal de control pe care trebuie să îl
asigure pentru zona înscrisă în autorizaţie. Numărul personalului de control se va calcula
la numărul de hectare de ape stătătoare, respectiv la numărul de kilometri de ape
curgătoare administrate
De asemenea, in anexe se observa ca punctajul acordat asociatiilor in vederea obtinerii dreptului de administrare creste in functie de numarul de controli la 3 km de apa...
Controleaza si ce daca ? ... daca nu poate sa aplice sanctiuni ?
Daca nu vine insotit de un politist, nu sunt obligat sa arat nici un fel de act nimanui... in cel mai rau caz impachetez, ceea ce la spinning merge repede
si plec. Nici jandarmii nu au dreptul sa-ti ia "datele din buletin" , tu declari ce vrei.... ei te cred daca vor daca nu asteapta echipajul de politie sau te duc ei
....
Daca nu vine insotit de un politist, nu sunt obligat sa arat nici un fel de act nimanui... in cel mai rau caz impachetez, ceea ce la spinning merge repede

Si anul trecut asociatiile au putut sa faca controale, in randul membrilor proprii. Dar oare cate au facut?
Dupa cum spunea si boistean, ordinul de anul acesta(cel putin proiectul) prevede clar si obligatoriu un numar minim de personal care sa poata asigura controlul pe suprafata de apa aflata in administrare. Deci, pana in momentul de fata, nu cred ca petitia isi are rostul. Dupa publicarea OM, daca acesta nu va da drept de control asociatiilor, va fi alta problema
Dupa cum spunea si boistean, ordinul de anul acesta(cel putin proiectul) prevede clar si obligatoriu un numar minim de personal care sa poata asigura controlul pe suprafata de apa aflata in administrare. Deci, pana in momentul de fata, nu cred ca petitia isi are rostul. Dupa publicarea OM, daca acesta nu va da drept de control asociatiilor, va fi alta problema
Din cate stiu orice asociatie are dreptul de a face actiunii de : control , ecologizari , populari .....
Controlul se face impreuna cu politia sau jandarmeria , la cererea asociatiei .
Chiar a fost publicat intr-un numar AVP . lista cu cu cele mai active asociatii si cele care au dormit in papuci . Din cate imi aduc aminte cele mai active , cu cele mai multe controale efectuate erau cam cele din vest . Iar printre cele cu cele mai putine controale erau si cele din Galati , Vrancea
Controlul se face impreuna cu politia sau jandarmeria , la cererea asociatiei .
Chiar a fost publicat intr-un numar AVP . lista cu cu cele mai active asociatii si cele care au dormit in papuci . Din cate imi aduc aminte cele mai active , cu cele mai multe controale efectuate erau cam cele din vest . Iar printre cele cu cele mai putine controale erau si cele din Galati , Vrancea
nu din pacate cei de la sociatie nu mai aveau acest derpt si asta incercam sa redobandim si ca si numar de controlor se poate rezolva orice membru al asociatiei poate deveni controlor bine inteles acest drept o acorda doar asociatia deci nu toti membri vor fi si controlori
si cand mergi pe teren va fi organizat vei iesi cu un echipaj de pol ... jan...care au dreptul la amenzi sau sanctiuni noi ca si asociatie dorim doar sa intensificam aceaste controale care se pare ca cei ce tre so faca nu au nici un interes atunci hai so facem noi pescari adevarti care si platim aceste taxe
si cand mergi pe teren va fi organizat vei iesi cu un echipaj de pol ... jan...care au dreptul la amenzi sau sanctiuni noi ca si asociatie dorim doar sa intensificam aceaste controale care se pare ca cei ce tre so faca nu au nici un interes atunci hai so facem noi pescari adevarti care si platim aceste taxe
-
- utilizator constant
Toata treaba este ca acesti controlori sa aiba cat de cat un minim de scoala si de cunostinte despre pescuit, ihtiologie etc. Spun asta, deoarece am intalnit controlori ai diverselor asociatii care cu greu articulau 2-3 cuvinte, cred ca nu stiau nici cum ii cheama, doar daca erau cu buletinul in mana! Dar tupeu si nesimtire, cat China !