Petitie: drept de control pentru asociatii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gotti
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Gotti » 24 Ian 2011, 13:19

aci este deja proglema asociatie cum sia selectat omul care il reprezinta

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 24 Ian 2011, 14:27

Mos Martin scrie:Toata treaba este ca acesti controlori sa aiba cat de cat un minim de scoala si de cunostinte despre pescuit, ihtiologie etc. Spun asta, deoarece am intalnit controlori ai diverselor asociatii care cu greu articulau 2-3 cuvinte, cred ca nu stiau nici cum ii cheama, doar daca erau cu buletinul in mana! Dar tupeu si nesimtire, cat China !
De ce nu facem o petitie in care sa cerem organelor statului sa-si faca treaba pentru care sunt platite din impozitele noastre ?
De ce sa faca asociatiile munca pentru care sunt platite alte organe ? Cine garanteaza "calitatea morala" sau "nepregatirea :lol: profesionala"a controlorilor de la asociatii ?

Nu voi semna niciodata o petitie care cere drept de control pentru niste neica nimeni angajati (sau voluntari ca se poarta si asta) ai unor asociatii.
S'altare și bunăstare !

Gotti
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Gotti » 24 Ian 2011, 17:03

acuma depinde cum o iei daca nu esti in regula cu actele sau dimensiunia pestilor sau dai la grebla si te deranjaza un controlor normal ca te supara dar atata timp cat esti in regula nu cred ca esti foarte deranjat de faptul cati cere permisul vizat si sa arati cosul de pesti si in legatura cu votatul ai dreptul de alege ce faci nu este nimeni obligat sa voteze petitia dar poate sunt doritori care vor semna aceasta petiti si in aceasta comunitate

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Ian 2011, 22:16

cand asociatiile de pescari din tara asta vor milita si vor reusi eradicarea pescuitului comercial pe apele interioare, voi vota o astfel de petitie, pana atuncea........................

si in alta ordine de idei, controalele se fac numai insotiti de cei indrept sa controloze, in speta, politia si jandarmeria, iar pt asta nu este nevoie de drept de control pt asociatii, este suficient sa vrea sa controleze, insotiti de politie sau jandarmerie.

Gotti
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Gotti » 24 Ian 2011, 22:45

este alegeria ta daca votezi sau nu asociatile nu au drept de control poti doar sa sesizezi fraudele si sai anunti ei vor veni la locul faptei dar bine inteles nu vor mai gasi pe nimeni si aia cu pescuitul comercial nu este sustinuta de asociatia al carui membru sunt acei pescari si sociati care se confrunta cu aceasta situatie in delta si dunare a trebui sa ieie masurile necesare si fi sigur ca ii vom sustine mai putin asociatile care au de castigat din acel tip de pescuit si imi pare rau ca pana acuma catva ani am fost membru de al lor dar alta solutie nu aveam ca sa pot sa pescui legal

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Ian 2011, 23:13

psss, amice, esti in eroare totala.
am scris cat se poate de clar
pescuitului comercial pe apele interioare
nu am amintit de Delta, Dunare si Prut care au un regim special (chiar prea special dupa parerea mea, dar nu asta conteaza), e vorba de rauri interioare si de acumularile de apa din diverse locatii dar in special de zona raului Olt care este cea mai afectata pana acuma, insa urmeaza in curand si celelate zone.
daca ai fost in bransa asta, ar fi trebuit sa stii asta, iar chestia cu
alta solutie nu aveam ca sa pot sa pescui legal
,
este o balarie.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 24 Ian 2011, 23:20

Gotti scrie:acuma depinde cum o iei daca nu esti in regula cu actele sau dimensiunia pestilor sau dai la grebla si te deranjaza un controlor normal ca te supara dar atata timp cat esti in regula nu cred ca esti foarte deranjat de faptul cati cere permisul vizat si sa arati cosul de pesti si in legatura cu votatul ai dreptul de alege ce faci nu este nimeni obligat sa voteze petitia dar poate sunt doritori care vor semna aceasta petiti si in aceasta comunitate
De ce tot o trageti cu permisul vizat ? Ala e carnet de membru care se vizeaza.
Daca voi care vreti sa faceti un control nu stiti ca un pescar trebuie sa aiba in primul rand permisul de pescuit recreativ/sportiv ANPA valabil pe anul in curs ci va intereseaza sa aiba permisul vizat ....
www.pentrupescuit.ro

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 24 Ian 2011, 23:22

As vrea sa vad si eu o asociatie care sa si faca ceva,adica paza,populare,curatenie,nu doar sa ia bani de la prosti.Mai demult.adica 2010,am fost pe lacul Siriu,unde nimeni nu stie care ce vrea ,dar exista pancarte cu pescuitul interzis fara carnet de membru la o anumita asociatie.Acolo se pare ca e concesionat pe un mal la o asociatie,pe un mal la alta,dar nu tot malul ,ci doar citeva sute de metri,dupa spusele localnicilor.Asa balamuc nu-mi trebuie,dupa ce platesc citeva hirtii inutile ,adica ANPA si carnet de membru,sa mai dau si de dobitoci pe coclauri,cu pretentii de paznici pe ape publice,fara delimitarea clara si legala a apelor concesionate,care sa-mi strice pescuitul.Nu vreau o solutie tipic romineasca,gen recalcularea pensiilor rezervistilor,care sa dea nastere la abuzuri.Mai bine sa se gindeasca la legislatia din tarile vestice,referitoare la concesionarea apelor publice,la specificul local,nu la spaga ma refer,si sa dea o lege clara si concisa,fara posibilitatea de abuzuri si interpretari.Deci deocamdata PAS controlului de catre asociatii,ele si acum pot sesiza politia si jandarmeria si pot participa la controale.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Ian 2011, 23:22

taicanoe scrie:

De ce nu facem o petitie in care sa cerem organelor statului sa-si faca treaba pentru care sunt platite din impozitele noastre ?
pentru ca o semneaza maxim 200 de oameni
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Gotti
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Gotti » 24 Ian 2011, 23:58

normal ca stiu ca ala este un carnet de mebru si platesti cotizatia la asociatie care difera de la asociatie la asociatie [cauti si u nod in papura parca nu stiai la ce ma refer ] taxa anap este de 30 ron pt toata lumea in 2011 si poti pescui pe toate apele publice din tara in apele de frontiere iti mai tre si PG

Scrie răspuns