dar te-ai gandit ca poate nu au mai venit pentru ca populatia piscicola a scazut datorita celor care (sa recunoastem, mult mai multi) au carat treptat pestele la portbagaj, platind tot aceasi taxa ca si ei, iar acum sau chiar si anul trecut trebuie sa dai doua tururi la balta ca sa vezi un salau sau o stiuca ?
Domnul Russu a spus in repetate randuri ca pentru ei veniturile din pescutiul sportiv nu sunt decisive si ca pot suprota cheltuielile din surse proprii, C4 fiind pentru ei doar o pasiune. Balta e plina de crapari. Aia pescuiesc C&R si platesc si mai mult. La ei de ce se poate ?
cheltuielile sunt aceleasi. Gandeste-te ca Mauru are cheltuieli cu benzina mai mult cu stationaristii si craparii la care vine in vizita in timpul partidei de pescuit, nu cu noi spinningarii care lasam masinile la cabana si pentru care trebuie sa faca doar 10 pasi ca sa incaseze taxa si sa vada la final ce am prins. Daca pe balta e un singur unditar la pluta, cheltuielile lor sunt aceleasi. Tot trebuie sa aiba om de paza pe balta, tot trebuie sa se duca la ala de 2-3 ori pe zi sa aiba in grija sa nu dea gaura in balta. Eu cred ca veniturile principale, cate or fi, vin din pescuitul la crap. Gandeste-te ca astia vin si stau de obicei minim 2 zile pe garla. Adica, 1 crapar in general = 3 spiningari in bani. Noi oricum nu suntem multi, probabil ca nu aducem venituri asa mari, dar nici populare cu rapitor nu am auzit sa se faca. Se vorbea ceva ca dupa recoltarea din toamna vor lua tot salaul si stiuca de la vecinii catre care si-au facut datoria morala sa goleasca balta de apa de ne-au tinut in casa in noiembrie si decembrie. Nu am mai auzit nimic de asta. Cati salai/stiuci din celelalte balti s-au bagat in C4 in toamna trecuta ? In schimb, daca ar sari salaul si stiuca pe mal de mult(a) ce e, sa vezi cum se umple balta de pescari la rapitor care sa faca si C&R. Nu cred ca e cineva care sa prefere sa dea 50 de ron si sa se plimbe pe balta, sa ia un strap de 1-1,5 kg sau o stiuca de aceasi marime, in loc sa mearga la sigur ca prinde macar 1 peste de 3-4 kg pe zi si inca vreo 2-3 mai mici si sa le dea drumul. Problema mare e ca se pleaca de la mentalitatea "de ce sa ii dau drumul, ca oricum vine altul maine si il prinde si il ia acasa". Pana nu o sa se schimbe asta prin garantia pe care o da un regulament draconic, populatia de peste o sa tot scada si in maxim 2 ani balta asta va fi istorie in privinta rapitorului. Atunci sa vedem ce tunuri vor mai da cu 50 de ron cei care vor sa plece si cu peste acasa si nici sa nu se deplaseze 200-300 de km pe zi.