PETITIE - CHIROIU IV - C&R TOTAL LA RAPITOR
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: PETITIE - CHIROIU IV - C&R TOTAL LA RAPITOR
M-as cam mira sa plece de la balta cu un exemplar de peste 5-6 kg fara stirea paznicilor sau fara acordul lor. Nu prea ai cum, riscul e f mare sa fii prins si te faci de ras pt un baboi.
Revenind la titlul topicului, sunt pt retinerea a 2-3 pesti pt consum.
Revenind la titlul topicului, sunt pt retinerea a 2-3 pesti pt consum.
-
- junior
eu sunt pentru C&R
am pescuit pe C4 o singura data la rapitor in rest numai la crap in perioada in care am si fost membru in Green Lake
anul asta intentionez sa-mi misc fundul mai des pe C4
balta e super si asta se datoreaza in primul rand echipei, adica Dl Valer si Clubul Green Lake
pentru ce faceti acolo
am pescuit pe C4 o singura data la rapitor in rest numai la crap in perioada in care am si fost membru in Green Lake
anul asta intentionez sa-mi misc fundul mai des pe C4
balta e super si asta se datoreaza in primul rand echipei, adica Dl Valer si Clubul Green Lake

parerea mea:c@r cu 30lei si control strict la masina
50lei cu pastrare de peste(adica taxa actuala)
chiar daca este pasiune cei de la balta au cheltuieli(ca peste tot)
50lei cu pastrare de peste(adica taxa actuala)
chiar daca este pasiune cei de la balta au cheltuieli(ca peste tot)
Adrian, ce propui tu nu suna rau, dar din pacate fiind o balta dificila, dupa ce ca te duci la c&r, platesti 30 lei si mai e si gherla hai ca mai vii a doua oara, dar a treia oara nu. Ca trebuie sa recunoastem, e o balta dificila, de f putine ori e bingo si asta sa stii locurile. Ca doi strapi sau o marla consider ca e nesimnificativ pe cel care practica c&r. Dar ma rog...fiecare cum judeca...
Totusi inclin sa cred ca taxa actuala e destul de bine gandita.
Eu nu inteleg ce tot bateti moneda pe control strict la masina din moment ce ramane la cabana?
Problema sunt stationaristii care intotdeauna au dat la pestisor pt rapitor. Acolo e putred, nu la noi spiningarii. Ei sunt cei pe care ii lasa cu masina langa ei.
E greu sa ai control total al baltii, ce sa mai...
Totusi inclin sa cred ca taxa actuala e destul de bine gandita.
Eu nu inteleg ce tot bateti moneda pe control strict la masina din moment ce ramane la cabana?
Problema sunt stationaristii care intotdeauna au dat la pestisor pt rapitor. Acolo e putred, nu la noi spiningarii. Ei sunt cei pe care ii lasa cu masina langa ei.
E greu sa ai control total al baltii, ce sa mai...
da,gogol are dreptate
multi stationaristi ingnora cerintele regulamentului
pescuiesc cu monturi gen "bomba"(intrezisa prin regulament)si cu pestisor
aici trebuie control strict
multi stationaristi ingnora cerintele regulamentului
pescuiesc cu monturi gen "bomba"(intrezisa prin regulament)si cu pestisor
aici trebuie control strict
si eu sunt de acord ca trebuie controlat totul, la sange, inclusiv obletarii. Pe Darvari tine, pe MV2 tine, daca vrei sa ai balta de top (ma refer atat de crap cat si de rapitor) trebuie sa aplici regulamentul pentru toti pescarii, iar in Romania, FARA BÂTĂ NU VA FI NICIODATA ORDINE. Intradevar, nu e normal sa se pescuiasca la pestisor viu, nici daca prin regulament nu s-ar interzice asta, atata timp cat preocuparea conducerii pentru a tine rapitorul mare in balta este declarata. Eu sincer nu am vazut pe niciun stationarist dand la pestisor. De obicei ii ocolesc si merg la 20-30 de m de ei. Asta pentru ca am patit pe Chiroiu sa imi plece pesti cu zeci de metri de fir si nu am chef de spectacol si sa ma incalcesc in mamaligile lor (Gogol, no offense
, stiu ca tu mai dai si la crap din cand in cand). Cu siguranta ca daca vad insa vreun crapar sau stationarist dand la pestisor viu si mai ales in perioada asta sau toamna, daca nu ii fac vant in apa, macar tot chem paza peste el sa il trimita acasa. Eu personal raman pentru C&R total. L-am si practicat si il practic in special pe C4 (o singura data am retinut un peste si asta pentru ca aveam o "datorie morala" fata de un amic, se stie el care
). O femela de stiuca sau salau eliberata garanteaza practic peste 2-3 ani cateva zeci de capturi in plus. La fel si in cazul masculilor, au si ei importanta lor in protejarea speciei. Cu totii am luat gherle (desi eu la chiroiu sincer nu imi aduc aminte sa fi avut vreo partida fara sa vad macar un peste pe mal, mic, mare cum o fi, dar am cam prins mereu ceva). Dar ca sa nu dam gherle in viitor, trebuie sa incercam asa cum putem sa protejam fauna piscicola existenta acum. Sarulestiul a fost ani la rand o pista unde prindeau salau si prescolarii tocmai pentru ca nu se pleca cu peste de pe balta. Raduta cred ca te impusca fara sa stea pe gandrui
daca plecai cu vreun strap de pe balta.
la pescuit nu e bine sa pleci niciodata cu asteptari mari, pentru ca risti sa ai deceptii serioase si dupa 2-3 din astea mergi direct la Socola
)

la pescuit nu e bine sa pleci niciodata cu asteptari mari, pentru ca risti sa ai deceptii serioase si dupa 2-3 din astea mergi direct la Socola

fly,comparatia cu Sarulestiul este fortata
de fapt la ora actuala nu putem sa comparam nicio balta cu paradisul salailor
dar asta nu inseamna ca daca mergi acolo si tarai un jig prin apa se agata salaul instantaneu.trebuie mers des,invatate zonele care tin structuri si dau peste intrucat lacul este imens.
asta inseamna multe partide si la fel de multi bani
eu am pescuit de cateva ori pe digul de la Sandulita(cu cineva care avea intrare)si-am facut partide pe care nu cred ca le pot repeta pe nicio alta balta
revenind la Chiroiu eu raman pentru variantele propuse(c@r 30lei,retinere peste(taxa si cantitatea actuala 50lei)
de fapt la ora actuala nu putem sa comparam nicio balta cu paradisul salailor
dar asta nu inseamna ca daca mergi acolo si tarai un jig prin apa se agata salaul instantaneu.trebuie mers des,invatate zonele care tin structuri si dau peste intrucat lacul este imens.
asta inseamna multe partide si la fel de multi bani
eu am pescuit de cateva ori pe digul de la Sandulita(cu cineva care avea intrare)si-am facut partide pe care nu cred ca le pot repeta pe nicio alta balta
revenind la Chiroiu eu raman pentru variantele propuse(c@r 30lei,retinere peste(taxa si cantitatea actuala 50lei)
-
- veteran
Fly,
Parerea mea este ca sistemul C&R este foarte greu implementabil la Chiroiu 4 din motivele expuse in postarea anterioara. Nu poti forta oamenii sa accepte ceva peste noapte. si eu iti spun tot sincer, ca pescar si consumator de peste: accept fara cracneala pescuitul in sistem C&R unde regulile sunt aceleasi pentru toti, iar exceptiile sunt datorate unor scapari si sunt rare, cum tot asa, pe o balta pe care platesc taxa la fel ca cel care retine peste prefer sa retin.
O varianta de compromis ar fi sa poti retine pe Chiroiu 2 pesti de peste 1,5 kg si maxim 6 kg amandoi. Care ar impaca oarecum pe toata lumea.
Sustin demersul tau. Dar inca nu am primit raspuns la intrebarea: dl. Russu isi doreste asa ceva? Nu de alta, dar dansul decide cum isi administreaza balta, iar fara dansul nu ramane decat o discutie fara sanse de izbanda.
Parerea mea este ca sistemul C&R este foarte greu implementabil la Chiroiu 4 din motivele expuse in postarea anterioara. Nu poti forta oamenii sa accepte ceva peste noapte. si eu iti spun tot sincer, ca pescar si consumator de peste: accept fara cracneala pescuitul in sistem C&R unde regulile sunt aceleasi pentru toti, iar exceptiile sunt datorate unor scapari si sunt rare, cum tot asa, pe o balta pe care platesc taxa la fel ca cel care retine peste prefer sa retin.
O varianta de compromis ar fi sa poti retine pe Chiroiu 2 pesti de peste 1,5 kg si maxim 6 kg amandoi. Care ar impaca oarecum pe toata lumea.
Sustin demersul tau. Dar inca nu am primit raspuns la intrebarea: dl. Russu isi doreste asa ceva? Nu de alta, dar dansul decide cum isi administreaza balta, iar fara dansul nu ramane decat o discutie fara sanse de izbanda.
Fly, este buna initiativa ta, dar la fel cum a spus si Laur, Adrian si Cosmin este foarte greu sa implementezi sistemul C&R pe Chiroiu 4; Este o balta grea, tu o cunosti destul de bine la fel si baietii, dar multa lume (se jura) ca nu mai au ce cauta pe balta asta...pierderi foarte multe(jiguri, gume, linguri, fir) si mulinete stricate.
Sunt de accord sa nu se mai pescuiasca la momeala vie(stiu exact ce vb) si este interzis de regulament, totusi se pescuieste, iar la 50 ron taxa actuala cu retinere de 6 kg(2,3 pesti) este destul de corecta d.p.m.d.v.
Regulamentul este restrictiv si totusi gandit bine,...sa zicem ca nu se mai prinde rapitor la fel ca in 2009-2011, lumea nu o sa mai vina decat pentru crap...intr-un an de zile maxim 2 se reface populatia de rapitor cand noi vom pescui pe alte balti.
Eu zic totusi ca problema este la crapari care de multe ori din plictiseala mai dau si dupa rapitor, dar numai daca Mauru nu-i prin zona, pentru ca regulamentul se aplica.
Sunt de accord sa nu se mai pescuiasca la momeala vie(stiu exact ce vb) si este interzis de regulament, totusi se pescuieste, iar la 50 ron taxa actuala cu retinere de 6 kg(2,3 pesti) este destul de corecta d.p.m.d.v.
Regulamentul este restrictiv si totusi gandit bine,...sa zicem ca nu se mai prinde rapitor la fel ca in 2009-2011, lumea nu o sa mai vina decat pentru crap...intr-un an de zile maxim 2 se reface populatia de rapitor cand noi vom pescui pe alte balti.
Eu zic totusi ca problema este la crapari care de multe ori din plictiseala mai dau si dupa rapitor, dar numai daca Mauru nu-i prin zona, pentru ca regulamentul se aplica.
-
- junior
Salut tuturor,
Eu am fost de 3 ori pe Chiroiu (sau mai degraba 2 - pentru ca odata nu era apa in lac…) Mie-mi place foarte mult lacul. Desi eu pescuiesc C&R - nu consider ca trebuie sa fie aplicat neaparat un regim strict de C&R la rapitor. E de ajuns dpmdv sa fie o limita inferioara / superioara (exista) a marimii pestelui retinut si o cantitate max de kg (exista).
Consider ca balta este extraordinara si tocmai faptul ca este dificila o face interesanta. Tin sa precizez ca eu am pescuit doar din barca si cu toate astea am lasat ceva jiguri si un vobler in cele 2 partide( nu prea sunt convins ca m-as descurca de pe mal). Si da, o data a fost gherla – dar a meritat din prisma primei partide.
a. Ca si o curiozitate personala – cat costa puietul de peste (ma refer la rapitor – salau & stiuca & biban) pentru repopulari? Nu prea am gasit prea multa informatie pe net – stiu doar de ferma piscicola Nucet – dar nu vad o lista de preturi (de ce nu am putea si noi investi in limita posibilitatilor daca am avea un anumit acord cu proprietarul (nu ma refer neaparat la C4 aici)– astfel contribuind direct? Am vazut repopulari (bass si stiuca) in Franta facute de grupuri independente - ce-i drept in apele publice – dar la noi e exclus aproape sigur…).
b. De ce nu ii pun pe crapari sa-si aduca masinile inapoi la cabana dupa ce-si lasa bagajele pe locul respectiv?
(scuze pt nenumaratele paranteze deschise)
Fir intins,
r.
Eu am fost de 3 ori pe Chiroiu (sau mai degraba 2 - pentru ca odata nu era apa in lac…) Mie-mi place foarte mult lacul. Desi eu pescuiesc C&R - nu consider ca trebuie sa fie aplicat neaparat un regim strict de C&R la rapitor. E de ajuns dpmdv sa fie o limita inferioara / superioara (exista) a marimii pestelui retinut si o cantitate max de kg (exista).
Consider ca balta este extraordinara si tocmai faptul ca este dificila o face interesanta. Tin sa precizez ca eu am pescuit doar din barca si cu toate astea am lasat ceva jiguri si un vobler in cele 2 partide( nu prea sunt convins ca m-as descurca de pe mal). Si da, o data a fost gherla – dar a meritat din prisma primei partide.
a. Ca si o curiozitate personala – cat costa puietul de peste (ma refer la rapitor – salau & stiuca & biban) pentru repopulari? Nu prea am gasit prea multa informatie pe net – stiu doar de ferma piscicola Nucet – dar nu vad o lista de preturi (de ce nu am putea si noi investi in limita posibilitatilor daca am avea un anumit acord cu proprietarul (nu ma refer neaparat la C4 aici)– astfel contribuind direct? Am vazut repopulari (bass si stiuca) in Franta facute de grupuri independente - ce-i drept in apele publice – dar la noi e exclus aproape sigur…).
b. De ce nu ii pun pe crapari sa-si aduca masinile inapoi la cabana dupa ce-si lasa bagajele pe locul respectiv?
(scuze pt nenumaratele paranteze deschise)
Fir intins,
r.