PETITIE - CHIROIU IV - C&R TOTAL LA RAPITOR
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: PETITIE - CHIROIU IV - C&R TOTAL LA RAPITOR
ideea cu participarea la populare mi se pare o alternativa foarte buna la C&R. Eu unul as dona lunar 50 de lei strict pentru asta si eventual as fi si mai motivat sa o fac daca am avea un acord cu conducerea astfel incat sa beneficiem cei care contribuim de o partida gratis la 3-4 pescuieli acolo. Si bineinteles, sa avem confirmarea ca banii stransi intr-un an se duc strict pe popularea cu rapitor. Oricum, macar de 2 ori pe luna tot merg, poate cu exceptia sezonului cald cand in principal sunt cu cleanul. Chiar si asa insa, anul trecut in august am facut vreo 3 partide pe Chiroiu in timpul concediului si o sa merg si anul asta cu siguranta pentru ca trebuie sa verific niste chestii in perioada aia.
Problema nu cred ca ar fi pretul puietului, cat faptul ca daca bagi puiet acolo dispare in urmatoarea clipa deoarece il haleste instant stiuca si salaul. Asta inseamna ca ar trebui bagate niste piese mai mari, de la 0,5 kg in sus si asta cred ca e mai greu sa gasesti in niste cantitati suficiente (numeric).
Legat de pescuitul la stationar cu pestisori, sa vorbim cu Dan cu prima ocazie si sa vedem ce parere are si el. Bine ca ne pune sa lasam masinile la cabana si sa mergem km pe pantele alea cu iarba uscata si alunecoase, si altii care probabil nici nu intra pe garla pe poarta "oficiala" dau la obleti si carasei nestingheriti.
Problema nu cred ca ar fi pretul puietului, cat faptul ca daca bagi puiet acolo dispare in urmatoarea clipa deoarece il haleste instant stiuca si salaul. Asta inseamna ca ar trebui bagate niste piese mai mari, de la 0,5 kg in sus si asta cred ca e mai greu sa gasesti in niste cantitati suficiente (numeric).
Legat de pescuitul la stationar cu pestisori, sa vorbim cu Dan cu prima ocazie si sa vedem ce parere are si el. Bine ca ne pune sa lasam masinile la cabana si sa mergem km pe pantele alea cu iarba uscata si alunecoase, si altii care probabil nici nu intra pe garla pe poarta "oficiala" dau la obleti si carasei nestingheriti.
-
- junior
Fly,
Foarte interesant - nici nu mi-am dat seama initial ca vorbim despre 2 specii canibale - eu ma gandeam la puiet in primul rand - banuiesc ca e mai ieftin& mai usor de procurat. Cred ca ne-ar trebui cineva din domeniu,cu experienta in piscicultura, pentru niste detalii mai exacte si cifre. Dar in primul rand - ramane de vazut perspectiva patronului / concesionarului respectiv vis-a-vis de o asemenea abordare.
Vorbind in general - este o idee ca-mi tot da ghes de ceva timp - mai ales ca foarte mult dintre noi suntem foarte pasionati - investim in "micul" nostru viciu sume impresionante ( sa nu mai vorbesc de timp ) si de obicei problema principala este chiar lipsa pestelui.De ce nu am putea, in grupuri mici, cu resurse proprii, sa sustinem un lac sau altul?
Probabil e o doza mare de idealism dar nu cred ca sfideaza chiar asa de mult ratiunea.
Foarte interesant - nici nu mi-am dat seama initial ca vorbim despre 2 specii canibale - eu ma gandeam la puiet in primul rand - banuiesc ca e mai ieftin& mai usor de procurat. Cred ca ne-ar trebui cineva din domeniu,cu experienta in piscicultura, pentru niste detalii mai exacte si cifre. Dar in primul rand - ramane de vazut perspectiva patronului / concesionarului respectiv vis-a-vis de o asemenea abordare.
Vorbind in general - este o idee ca-mi tot da ghes de ceva timp - mai ales ca foarte mult dintre noi suntem foarte pasionati - investim in "micul" nostru viciu sume impresionante ( sa nu mai vorbesc de timp ) si de obicei problema principala este chiar lipsa pestelui.De ce nu am putea, in grupuri mici, cu resurse proprii, sa sustinem un lac sau altul?
Probabil e o doza mare de idealism dar nu cred ca sfideaza chiar asa de mult ratiunea.
s-a mai discutat ideea cu repopularea
chiar eu am specificat unde se poate gasii stiuca(ferma Nucet ofera asa ceva).
mai indicat este introducerea unor bucati mari(over5kg)cum s-a facut la Conacu
cu asa ceva poti atrage mai multi pescari
odata cu repopulare inseamna si marirea taxei
in situatia de fata o taxa de 50lei este corecta
chiar eu am specificat unde se poate gasii stiuca(ferma Nucet ofera asa ceva).
mai indicat este introducerea unor bucati mari(over5kg)cum s-a facut la Conacu
cu asa ceva poti atrage mai multi pescari
odata cu repopulare inseamna si marirea taxei
in situatia de fata o taxa de 50lei este corecta
-
- junior
Adrian99,
Da - si eu cred este perfect sa aduci exemplare cat mai mari - dar din start am 2 intrebari si anume 1) oare costurile unei asemenea actiuni nu vor depasi(cu mult) capacitatea noastra financiara, a pescarilor 2) referitor la Nucet - au si exemplare tinere si adulte de stiuca pentru vanzare (intr-un numar suficient pentru a avea un impact asupra locului populat)?
Da - si eu cred este perfect sa aduci exemplare cat mai mari - dar din start am 2 intrebari si anume 1) oare costurile unei asemenea actiuni nu vor depasi(cu mult) capacitatea noastra financiara, a pescarilor 2) referitor la Nucet - au si exemplare tinere si adulte de stiuca pentru vanzare (intr-un numar suficient pentru a avea un impact asupra locului populat)?
- vijelie
- veteran
bai baieti .... mergeti in norvegia, suedia si alte dia"rii" si faceti acolo cat CACA RELEASE vreti voi .... terminati ma cu figurile aste ecologiste ... majoritatea "ECOLOGISTILOR" sunt cei mai abitiri sacosari .... hai bafta si sa auzim de bine !

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
-
- junior
chiar nu inteleg de ce nu se poate implementa un sistem C&R pe o balta din Romania si mai ales pe C4 unde administratia a recunoscut ca intretine balta din pasiune si nu ca o afacere
nu este nimeni obligat sa mearga acolo daca nu ii convine sistemul C&R, ba mai mult, C4 poate deveni astfel o locatie selectiva, un loc de intalnire a pescarilor care impartasesc aceeasi viziune asupra pescuitului
referitor la faptul ca se pierd multe jiguri/gume, voblere, lingurite ... hai sa fim seriosi ... am pierdut si in Delta si in alte locatii unde am pescuit
din pacate speciile pe care le urmarim prefera locurile dificile, cu multe structuri, agatatura si sunt sigur ca majoritatea prefera sa mearga in locuri, chiar dificile, unde este peste celor care sunt usor de pescuit dar unde lipseste cu desavarsire obiectul
mai mult, majoritatea dintre noi cautam de fiecare data locurile cu structuri, unde inevitabil pierdem o groaza de naluci
tot vad comparatii cu locuri din afara tarii ... sunt sigur ca si acolo exista lacuri unde se poate retine peste dar si lacuri unde este obligatoriu sistemul C&R
deci inca o data: de ce nu se poate implementa un sistem exclusiv C&R pe C4?
PS: sunt de acord sa contribui financiar la populare atata timp cat locul are un regulament strict pe sistem C&R si echipa care administreaza este de incredere ... sunt sigur ca nu sunt singurul
nu este nimeni obligat sa mearga acolo daca nu ii convine sistemul C&R, ba mai mult, C4 poate deveni astfel o locatie selectiva, un loc de intalnire a pescarilor care impartasesc aceeasi viziune asupra pescuitului
referitor la faptul ca se pierd multe jiguri/gume, voblere, lingurite ... hai sa fim seriosi ... am pierdut si in Delta si in alte locatii unde am pescuit
din pacate speciile pe care le urmarim prefera locurile dificile, cu multe structuri, agatatura si sunt sigur ca majoritatea prefera sa mearga in locuri, chiar dificile, unde este peste celor care sunt usor de pescuit dar unde lipseste cu desavarsire obiectul
mai mult, majoritatea dintre noi cautam de fiecare data locurile cu structuri, unde inevitabil pierdem o groaza de naluci
tot vad comparatii cu locuri din afara tarii ... sunt sigur ca si acolo exista lacuri unde se poate retine peste dar si lacuri unde este obligatoriu sistemul C&R
deci inca o data: de ce nu se poate implementa un sistem exclusiv C&R pe C4?
PS: sunt de acord sa contribui financiar la populare atata timp cat locul are un regulament strict pe sistem C&R si echipa care administreaza este de incredere ... sunt sigur ca nu sunt singurul
Pentru ca romanu' se simte mai barbat cand se lauda cu pestele' n chiuveta !... Plus ca ii e foame !lovefishing scrie:...chiar nu inteleg de ce nu se poate implementa un sistem C&R pe o balta din Romania

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
pentru ca pestele din frigider e mai important decat placerea de a il prinde ...lovefishing scrie:chiar nu inteleg de ce nu se poate implementa un sistem C&R pe o balta din Romania [.....]
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- junior
majoritatea baltilor permit retinerea unei cantitati de peste, mai mica sau mai mare ... au de unde alege
de ce nu se duc acolo?
sunt sigur ca se pot simti "barbati" si daca nu pescuiesc pe C4
de ce nu se duc acolo?
sunt sigur ca se pot simti "barbati" si daca nu pescuiesc pe C4
bre, eu va zic sincer, si am zis-o si omuletilor cu care mai fac partide comune din cand in cand la Chiroiu.
Sambata am fost pe o balta de n ori mai puscarie decat Chiroiu. De la 7:30 la 12 am inecat 7 (SAPTE !!!) offseturi dintre care vreo 3 japoneze de costa bucata cat un mepps aproape sau un berti. La 12 am plecat pe Chiroiu
), ca ramaneam cu cutia goala pana seara acolo. Deci, se poate si mai rau.
Referitor la ce a postat Vali Oprisanescu, eu ii inteleg punctul de vedere, si i-l si impartasesc in oarece masura. Ma rog, face si haz de necaz la greu, ca din pacate cam asta ne-a mai ramas. Cand e vorba de incinte private, probabil ca are dreptate in ce zice, desi sunt o groaza de patroni inconstienti care nu isi pazesc baltile asa cum ar trebui. Daca pana si pe C4 a ajuns sa se pescuiasca la pestisor viu, da-o in p..a mea
! Vali stiu insa ca pescuieste foarte mult si pe natural si acolo nu cred ca e foarte fericit cu ce se intampla cu apele Romaniei. Stiu ca merge pe Dunare, da la clean pe raurile de langa Bucuresti, merge la pastrav in creierii muntilor, si as vrea sa cred ca macar pe acolo un pescar de calitatea lui nu se duce sa dea gaura in balta. In ce priveste pescuitul in Norvegia, Suedia, as prefera sa avem macar 10% potential piscicol cat au aia incat organizeaza in fiecare an aproape cupe mondiale la rapitori. Deocamdata suntem peste ei doar la potentialul de gagici
).
Sambata am fost pe o balta de n ori mai puscarie decat Chiroiu. De la 7:30 la 12 am inecat 7 (SAPTE !!!) offseturi dintre care vreo 3 japoneze de costa bucata cat un mepps aproape sau un berti. La 12 am plecat pe Chiroiu

Referitor la ce a postat Vali Oprisanescu, eu ii inteleg punctul de vedere, si i-l si impartasesc in oarece masura. Ma rog, face si haz de necaz la greu, ca din pacate cam asta ne-a mai ramas. Cand e vorba de incinte private, probabil ca are dreptate in ce zice, desi sunt o groaza de patroni inconstienti care nu isi pazesc baltile asa cum ar trebui. Daca pana si pe C4 a ajuns sa se pescuiasca la pestisor viu, da-o in p..a mea