Tavi scrie:"de ce considerati ca daca le constata o primarie ,sa zicem,dosarele care acum se stampileaza cu N.U.P.,vor avea alta ...soarta??"
din pacate e un subiect care ne depaseste.
noi am fi extrem de multumiti daca rezultatul ar fi ca apele sa fie mai bine pazite ca acum. Braconajul s-ar reduce simtitor.
Gheorghe, tu te-ai dus pana acum la primaria din Ghioroc sa le spui ce te doare? Mai sunt si alti nemultumiti? Adunati-va si cereti ce vreti
Nu Tavi nu m-am dus, pentru ca acolo aia vor sa faca bani..Pentru ca nenea ala care controleaza este nativ ghiorocan.Paznicului i-am spus ca nu putem pescuii de craparii care isi intind lansetele (cite3-7_)pe sute de metri..Adelin si Razvan au fost amenintati de pe mal de unu cu un topor,pentru ca au indraznit sa se ancoreze si sa pescuiasca pe unde avea ala bagate "semne"Pe mine personal, m-a "tintit" unu cu momitorul,de pe mal,pentru ca pescuiam pe un platou aproape de mal unde el vroia sa-si arunce momitoarele...desi el m-a gasit pe mine acolo,si nu eu pe el.
Asadar,o mina de indivizi si-au facut o pseudoasociatie sprijinita de primaria locala si acolo fac ce vor ei:
1.Descurajarea prezentei "nepoftitilor"
2.Braconaj ,setca,siruri,pripoane,si sint convins ca si curent
3.Ocuparea tuturor locurilor bune pe toata durata sezonului..
Ce au facut concret?
1.Au populat cica cu niste ciortan si caras
2.Au pus un cos de gunoi pe toata balta
3.Buda este in trestii(ecologica)
Io sper din tot sufletul ca acest exemplu sa nu se generalizeze..
Si mai am o intrebare:Voi spuneti ca doriti delegarea pazei apelor publice...Bun.Eu intreb din nou;cine este calificat sa constate o infractiune?Unu angajat asa de pe strada?Care ia o uniforma si zice ca e paznic??Eu zic ca nu se poate ,cel care constata o infractiune trebuie sa fie persoana competenta,cum ar fi inspectoriiA.N.P.A...dar care sint depasiti....numeric si fara dotare..Imi pare rau ca sint sceptic ,dar daca in momentul actual se da n.u.p.,pentru un dosar de braconaj,dosar intocmit de organe competente,de ce pe viitor s-ar aplica legea ,numai pentru ca este constatata de primarie sau nu stiu ce asociatie??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.