Petitie catre ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 26 Noi 2010, 17:05

Ioan S. scrie: Obligatia asociatiei va fi de a premia acel organ de control care depisteaza si trateaza conform legii contraventiile si infractiunile la legea pescuitului depistate pe zona sa de pescuit. (Sa spunem ca 200 RON/infractor si 100 RON/contravenient)
Sa va mai spun ca masura s-ar adresa unor politisti afectati de diminuarea cu 25% a salariilor ?
foarte misto solutia ! zau, sunt de acord ! Nici nu stiu cum de nu ne-a venit si noua !
din pacate incompleta deci inaplicabila doar in forma asta !
Completati-o cu cat ar trebui sa fie prima pentru procuror sa trimita dosarul in judecata si pentru judecator sa nu il incheie cu NUP !
cat ar fi suficient pentru o astfel de prima ? fac remarca timida ca ea ar trebui sa intre la concurenta cu spaga posibila data de infractor ca sa scape cu NUP deci cuantumul ei depinde de contraoferte ! doar daca nu stabiliti o "prima" ...DE NEREFUZAT"! :lol: :lol: :lol:

Vorbim discutii !!!
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Noi 2010, 17:17

[quote="Ioan S]Si crezi ca nu s-ar gasi solutii care sa nu afecteze valabilitatea permisului pe toate apele publice ?
[/quote]

Nu cred
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 26 Noi 2010, 17:25

miky scrie:"de ce 2 taxe ? "...

vreau sa zic si eu ceva :
1- nu doua taxe, eu personal vreau sa fie gratis, sa ma duc pe apa,oriunde in tara, si sa vad ca se respecta legile, ca nu sunt braconieri si ca prind mult peste si mare ! Deci GRATIS ! asa imi doresc eu si ar fi perfect sa fie asa !
numai ca modelul asta dorit de mine NU FUNCTIONEAZA !
Ai dreptate ... nu va fi o taxa, nu vor fi doua taxe ... vor fi sute de taxe , una pentru permisul emis de ANPA si apoi cite una pentru ficare localitate in care voi pescui si cite una pentru ficare zi in care voi pescui.
Voi ajunge sa-mi petrec timpul liber mai mult la platit taxe decit la pescuit.

Eu vreau sa platesc doar o taxa ... chiar daca ea va fi suficient de mare incit sa va indestuleze pe toti.

miky scrie:cei care criticati aceasta petitie, o faceti ca si cand e ca si aprobata ! de-ar fi asa usor, m-as oftica teribil ca nu am facut-o mult mai devreme !
Esti sigur ca acesta petitie trebuie depusa ? Eu incerc sa va conving de contrariul !

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Noi 2010, 17:28

Convinge-ne venind cu alte propuneri. Si cu exemple unde functioneaza modelul propus de tine.
Noi asa am facut.
Musca 13

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 26 Noi 2010, 17:29

miky scrie: Completati-o cu cat ar trebui sa fie prima pentru procuror sa trimita dosarul in judecata si pentru judecator sa nu il incheie cu NUP !
Lor nu le prevedem prime ... ca le da destul impricinatul pentru a scapa. Depinde doar care termina primul fondul "premii" .

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 26 Noi 2010, 17:36

Tavi scrie:Convinge-ne venind cu alte propuneri. Si cu exemple unde functioneaza modelul propus de tine.
Noi asa am facut.
Protugalia . Fara implicarea asociatiilor .
Inainte de criza acolo se pescuia cu permisul luat de la Directiile silvice, valabil pe toate apele interioare (adica mai putin la ocean) fara taxe suplimetare. Urmare crizei, s-a renuntat la permisul de pescuit si acum se poate pescui doar cu chitanta de la trezorerie care atesta plata taxei catre stat.

Concluzie logica: Acolo asociatiile de pescari, chiar daca nu fac degeaba umbra pamintului, nu incerca sa inlantuie pescarii in reglementari aberante si inutile. Le este suficient sistemul competitional si promovarea pescuitului prin ghizi de pescuit.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Noi 2010, 18:08

ok,
cat e taxa aia si cine administreaza apele si pestii?
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Noi 2010, 18:23

nu-mi mai spune :lol:
am intrat pe siteul Ministerului Agriculturii si Pescuitului din Portugalia
intr-adevar au permise nationale sau zonale valabile pe toate apele publice interioare.
Custo das licenças

* Naţionale - 6, 49 € Nacional - 6, 49 €

* Regionale - € 3.49 C Regional - 3,49 € C
* Concelhia - 1.40 € Concelhia - 1,40 €
Valabile peste tot, mai putin pe apele concesinate, ghici cui? asociatiilor de pescari sau municipalitatilor
Gasesti aici lista concesiunilor:
http://www.afn.min-agricultura.pt/porta ... desportiva
Care percep in plus, taxe zilnice, am gasit rapid un exemplu: 4.99 EURO pe zi
http://www.afn.min-agricultura.pt/porta ... cpai-p.pdf

E fix ceea ce propunem noi...
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Noi 2010, 18:29

Tavi scrie:"de ce considerati ca daca le constata o primarie ,sa zicem,dosarele care acum se stampileaza cu N.U.P.,vor avea alta ...soarta??"
din pacate e un subiect care ne depaseste.
noi am fi extrem de multumiti daca rezultatul ar fi ca apele sa fie mai bine pazite ca acum. Braconajul s-ar reduce simtitor.

Gheorghe, tu te-ai dus pana acum la primaria din Ghioroc sa le spui ce te doare? Mai sunt si alti nemultumiti? Adunati-va si cereti ce vreti
Nu Tavi nu m-am dus, pentru ca acolo aia vor sa faca bani..Pentru ca nenea ala care controleaza este nativ ghiorocan.Paznicului i-am spus ca nu putem pescuii de craparii care isi intind lansetele (cite3-7_)pe sute de metri..Adelin si Razvan au fost amenintati de pe mal de unu cu un topor,pentru ca au indraznit sa se ancoreze si sa pescuiasca pe unde avea ala bagate "semne"Pe mine personal, m-a "tintit" unu cu momitorul,de pe mal,pentru ca pescuiam pe un platou aproape de mal unde el vroia sa-si arunce momitoarele...desi el m-a gasit pe mine acolo,si nu eu pe el.
Asadar,o mina de indivizi si-au facut o pseudoasociatie sprijinita de primaria locala si acolo fac ce vor ei:
1.Descurajarea prezentei "nepoftitilor"
2.Braconaj ,setca,siruri,pripoane,si sint convins ca si curent
3.Ocuparea tuturor locurilor bune pe toata durata sezonului..
Ce au facut concret?
1.Au populat cica cu niste ciortan si caras
2.Au pus un cos de gunoi pe toata balta
3.Buda este in trestii(ecologica)
Io sper din tot sufletul ca acest exemplu sa nu se generalizeze..

Si mai am o intrebare:Voi spuneti ca doriti delegarea pazei apelor publice...Bun.Eu intreb din nou;cine este calificat sa constate o infractiune?Unu angajat asa de pe strada?Care ia o uniforma si zice ca e paznic??Eu zic ca nu se poate ,cel care constata o infractiune trebuie sa fie persoana competenta,cum ar fi inspectoriiA.N.P.A...dar care sint depasiti....numeric si fara dotare..Imi pare rau ca sint sceptic ,dar daca in momentul actual se da n.u.p.,pentru un dosar de braconaj,dosar intocmit de organe competente,de ce pe viitor s-ar aplica legea ,numai pentru ca este constatata de primarie sau nu stiu ce asociatie??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Noi 2010, 18:37

gheorhe, mai citeste odata ce am cerut noi in petitie legat de dreptul de paza, control, etc
dreptul de constatatare a incalcarilor legii si aplicare a sanctiunilor trebuie sa il aiba politia, jandarmii, eventual inspectorii ANPA
dreptul de a pazi si a controla il are orice paznic dintr-o ghereta
Musca 13

Scrie răspuns