Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Adelin
- Moderator

@Tristian - Am crezut ca ai doar mustrari de constiintza si cauti o scuza pt un somn mai linistit.
Da, intradevar e mult mai placut la noi decat la vanatori ca avem privilegiul sa eliberam pestele, din pacate sunt multi pescari care nu au incercat sentimentul dat de eliberarea unui peste.Nu sunt de acord ca cel ce tine un peste e mai putin sportiv decat unul care elibereaza tot....in fond cred ca tine de starea fiecaruia de moment.De multe ori coplesit de frumusetea capturii esti tentat sa duci pestele acasa, insa cand acesta moare te intrebi ce te-a determinat sa il retii?Cred ca e vorba pana la urma de educatie, dar mai e mult pana foamea si saracia de la noi o sa fie uitate in favoarea C&R-lui.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
Chief
- veteran

-
Nu Adelin, din fericire pestii ma lasa sa dorm, unele partide nu prea.

Am incercat si eu sentimentul de parere de rau al retinerii unor capturi si alea m-au ajutat mult in a ma disciplina si mai tare si a intelege ca e o resursa care trebuie numai lasata in pace pentru a spori. Nu trebuie sa facem niciun sacrificiu. Asta se intampla acum mai multi ani. Sentimentul eliberarii, mai ales cand prinzi un exemplar mare si care nu stii daca vei reusi sa-l scoti sau nu si pana la urma ajungi sa-l tii in maini este inegalabil. Cei ce reusesc sa treaca de pragul asta mai au o sansa.
Vis-a-vis de pescuitul sportiv si limited kill, le accept. Braconajul este principala problema. Se braconeaza toate apele, fara exceptie si la un ritm la care pestii nu au nicio sansa. Daca s-ar duce acasa sau baga la sacosa numai ce se prinde la undita ar fi destul peste. Sau ma rog, destul nu e niciodata la noi, dar ar fi semnificativ mai mult.
-
PescarNebun
- senior

-
Bodnar scrie:Eu auzisem pe undeva ca pestii nu sufera cand mor...sau cand sunt scosi pe uscat sau asa ceva...de asta in post se face dezlegare la peste ca e singura fiinta a carei moarte nu aduce suferinta individului. Desigur am intrebat un popa si nu mi-a confirmat...cica raspunsul ar fi: carnea pestelui contine mult fosfor asociat din vechi timpuri cu lumina...deci consumul lui ar fi o cale spre lumina. Nu am facut nici un experiment eu le iau ca legende...acu daca e cineva mai informat sa ne lamureasca si pe noi.Fire intinse sa avem.
Ce ai intrebat un popa? Daca pestele sufera sau nu cand moare?
La chestia cu fosforul.... asta aduce mai mult a idee deliranta, asa ca te rog nu continua. E mai bine.
Parerea mea umila este ca gura pestelui, rapitorului in special, e o structura in principal osos/cartilaginoasa unde exista in general foarte putine terminatii nervoase. De aceea nu are cum sa simta mare lucru. Poate doar niste informatii grosiere, da, dar mai mult nu cred.
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.
-
Armand
- veteran

-
Eu unul vin cu o alta intrebare:
SI daca simt durerea ...CE?!
Eu unul sunt multumit ca nu pot sa tzipe

pentru ca atunci nu i-as mai putea tine pe sirag si ar trebui sa ii pocnesc in cap cum i-am scos din apa.
Se cunoaste clar ca a fost un an prost d.p.d.v al pescuitului de vreme ce am ajuns la intrebari sentimentale ca asta.
Oare ce e in sufletu porcului cand i se pune sarma in bot si e tras afara din cotez in zapada rece?
Dar puii aia care stau cate 20000 intr-o hala fara pic de intimitate?
Sau saraceme ameobe cat or suferi cand le dam cu clor in apa?
Spining....Prea bun ca sa fie light...