Nu cred ca exista o solutie 100% valabila .
Acum multi ani am cazut cu un amic pe o balta pierduta , in jurul caruia isi tinea oile un cioban . Asta era in conflict cu alt cioban , care-si tinea oilea la vreo 7-8 km , tot pe langa o balta . Se razboiau ei de multa vreme , si deja aveau victime cu oase rupte si spitalizari . Astea le-am aflat toate dupa patanie .
In fine , ca noi veneam de catre balta unde isi tinea oilea rivalu , asa ca ciobanu de la balta catre care mergeam o slobozit toti caini catre noi ! Cu toate poruncile sa ne rupa si sa ne omoare , cainii , credea ca mergem sa-l nenorocim , cum veneam prin camp de catre dusmanu lui ! Daca nu ne suiam la timp in niste agati spinosi , cred ca nu aveam cont pe aici
Pana nu s-o apropiat ala nu ne-am putut cobori , faceau dulaii de credeam ca au sa moara , ochi injectati si spume la gura , ziceai ca-s turbati !
Ne-o cinstit ala cu niste branza , si dupa aia ne jucam cu dulaii de parca erau niste pisoi , insa daca nu suiam in copac cred ca ne sfartecau !
Ca fapt divers , ciobanu era roman , celalalt cioban era etnic maghiar ! Aveau ei niste chestii de impartit si noi am cazut intre !