Pescuitul interzis la 500m aval de baraje?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- CataZander
- utilizator constant
asta am gasit deocamdata dar nu cred ca obiectul acestei interdictii este strict pescuitul ci doar prezenta in acel loc(mai ales daca pescuiesti cu barca)fiind considerat periculos.Dupa baraje are loc un fenomen hidro ("masina de spalat")unde daca ai cazut te invarte chiar asa, fara posibilitatea de a iesi sau a fi scos deci poate fi legata de protectia "muncii"(4) Pescuitul este interzis in aval de baraje pe o distanta, masurata de la bazinul de linistire, de 100 m pentru apele din zona montana, de 300 m pentru apele curgatoare din zona colinara si de 500 m pentru apele curgatoare din zona de ses. Pentru apele de frontiera restrictiile de pescuit in zona barajelor se stabilesc prin conventii si acorduri internationale.

"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron
-
- utilizator constant
CataZander scrie:As avea si eu o intrebare...din cate stiu eu este interzis pescuitul in apropierea barajelor la o distanta de... Legea asta nu apare in monitorul oficial sau unde apare? Toata vara trecuta a trebuit sa pescuim cu un ochi in apa si unul pe mal ...dupa control si as vrea sa stiu ce acoperire exista?
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura
(completata si modificata de Legea 317/2009)
Art. 63. – Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei:
l) pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 m aval de baraj;
- CataZander
- utilizator constant
- bogdan_mihu
- senior
- CataZander
- utilizator constant