Pescuitul din barca

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

CatalinS
utilizator nou
utilizator nou

Pescuitul din barca

Mesaj de CatalinS » 29 Iul 2008, 09:19

Salutare,

Topicul se adreseaza celor care au experienta in pescuitul din barca si nu numai. Am pescuit si eu o data in acest fel si m-ar interesa sa aflu de ce anume ar trebui sa tinem seama cand pescuim din barca, cum alegem locul, etc. Ce am invatat din prima mea experienta a fost ca in primul rand trebuie sa-mi iau strictul necesar, respectiv un bat maxim doua. Am avut probleme cu ancorarea. Barca fiind pneumatica si eu avand o greutate prea mica ancorata nu am putut sa stau in locurile mai din larg... asa k am stat pe langa stufaris- ceea ce nu a fost o alegere tocmai proasta. Astept pareri si eventuale tips&tricks pentru a face pescuitul din barca la fel de comod ca cel de pe mal.

Mersi!

Adi_
veteran
veteran

Re: Pescuitul din barca

Mesaj de Adi_ » 29 Iul 2008, 09:25

CatalinS scrie: cum alegem locul
pai de-aia pescuiesti din barca pt. ca vrei sa ajungi pe un anume loc, deci locul l-ai ales deja in mintea ta, nu? :roll: ca altfel ai fi dat linistit de pe mal...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

adiwolf
veteran
veteran

Re: Pescuitul din barca

Mesaj de adiwolf » 29 Iul 2008, 19:36

CatalinS scrie:.... Astept pareri si eventuale tips&tricks pentru a face pescuitul din barca la fel de comod ca cel de pe mal.

Mersi!
pescuit din barca pneumatica comod ca cel de pe mal??
poate pt cei sub 1.7m inaltime,pt restul e chin si durere de spate :wink: :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 29 Iul 2008, 19:52

Nu cred ca inaltimea conteaza, ci virsta.Pina in 30 ani=placere ;intre 30-45=obligatie, dupa 45-55 ANA ASLAN sau altele.......dar gusturile nu se discuta..........

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 29 Iul 2008, 20:15

Mai depinde si de pneumatica ;).
Cu lacrimi Bastus!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 29 Iul 2008, 20:19

de gonflabila :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 29 Iul 2008, 20:24

Gerula, c am in toate stai cu genunchi la barbie,basca ,la spinn faci omiecinzecidemii de miscari de tors, care cu timpul, daca nu esti PATAICHIN isi lasa amprenta....asa ca..!? PS Am uitat ca sunt pe ...rapitori...si am luato...."this is"

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 29 Iul 2008, 20:56

Depinde de pneumatica, dintr-o pneumatica buna stabila de 2,4-3m in sus pescuiesti comod atat stand jos cat si din picioare, chestia cu ridicatul in picioare face minuni, , eu pescuiesc din pneumatica mea de 3m (gen kingfisher) si jos si in picioare, chestia cu reumatismul...apare indiferent de este mal sau barca.
Cei care merg si din noiembrie in martie la pescuit stiu bine ce spun, cei care in octombrie incuie sculele in debara poate ca nu vor avea probleme, dar : Vreti sa muriti sanatosi :?:

Pentru barca esential este ancoratul si alegerea locului, Ancoratul este o treaba serioasa, daca ai vant curent, deriva, toate trebuie calculate...la fel si distanta fata de locul vizat; cine crede ca umfli barca si te duci in mijlocul barajului si prinzi se insala :wink:

Ancore sanatoase, diverse cutii umplute cu plumb topit sunt f bune, pentru lac merg f bine greutatile de 5-6kg/buc pt dunare, olt un 7kg ar fi ideal, desi cunosc vreo 3 pescari care folosesc 9-10kg/ancora, adica faci brand serios ridicand o ancora din aia de la 15-20m.

Eu folosesc 6kg atat la Dunare cat si pe lac, caut cutia perfecta in care sa intre 7-7,5kg maxim.

Pentru un pescuit comod, iti trebuie bagaj minim , dar sa nu-ti lipseasca nimic, antrenament la vasle sau motor...

Catalin baga intrebari ca nu-mi vin toate in minte.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Cipi tm
veteran
veteran

Mesaj de Cipi tm » 29 Iul 2008, 21:00

Am facut cateva iesiri cu 2 prieteni cu barca gonflabila de 2,70m pe rau si o data pe lac(La 3 Ape) la spining.Ce pot spune este ca pentru ancorare am folosit cel mai mare bolovan pe care l-am gasit pe malul apei :D (aproximativ 5-6 kg)legat cu sfoara si lasat pe fund sau mergeam cu apa si cand gaseam un loc interesant ne legam cu barca de crengi, copaci stuf,mal,etc.Cu noi avem nalucile,mancarea si apa (strictul necesar),era sa uit si betele :).In barca cel mai bine este sa pescuiesti singur,maxim 2 persoane,in trei este putin mai complicat dar nu imposibil.Oricum pescuitul din barca pe rau este ceva nemaipomenit pentru ca ajungi la locurile la care nu ai acces intotdeauna de pe mal.Peste am prins si stand ancorati dar si la trena in locurile unde se putea vasli impotriva curentului.Deocamdata din barca am prins doar cleni dar o sa mai insist :) .Barca are o scandura de tego pe post de banca si podeaua tot de tego deci se poate sta si in fund,in picioare sau pe baloane(laterale).

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 29 Iul 2008, 22:20

Un boltzar pentru constructii e foarte potrivit pe post de ancora.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Scrie răspuns