Pescuitul din barca

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 29 Iul 2008, 22:51

odata am folosit un rucsac incarcat cu pietre pe surduc
Michael va recomanda Regulamentul forumului

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 29 Iul 2008, 23:06

legat de ancore puteti discuta aici:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=2433

Cipi tm
veteran
veteran

Mesaj de Cipi tm » 29 Iul 2008, 23:23

Mi se pare cam aiurea sa cari ditamai greutatea dupa tine la locul de pescuit si inapoi acasa,asa cu bolovanul mi se para mai usor si se gasesc in diferite marimi.

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 29 Iul 2008, 23:36

Cand pescuiesc pe lac (shi ocean) cea mai buna ancora mi se pare ce numim "sea anchor". Practic este o mica parashuta din material textil, dar potzi folosi in cazul unei gonflabile mici shi o galeata mare. Legata cu catziva metri de coarda, impiedica barca sa driftuiasca prea repede impinsa de vant, dar totushi te "plimbi" incet shi astfel acoperi o suprafatza de apa mare cu lanseurile. E f buna cand dai la plasticuri shi la jig, dar banuiesc ca nici un pater noster cu momeala tarata pe fund nu ar fi lipsit de eficientza. Folosesc textil ca sa-mi permita sa ajung la fund cu incarcatura de plumb minima. Lansez in directzia in care driftuiesc pt a da timp monturii sa ajunga jos. Uneori cu plasticele e destul sa le lashi la catzi-va cm de fundul apei shi sa le joci pe vericala incet in timp ce barca driftuieshte incet.... cred ca metoda ar fi criminala la shalau pt ca este criminala la biban cu sigurantza!
Aaaa... cand ai lovituri intr-un anumit loc, scotzi "parashuta" shi vasleshti inapoi ca sa mai driftuieshti odata peste acel loc.
Fir intins!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 29 Iul 2008, 23:42

DidelPro scrie:Gerula, c am in toate stai cu genunchi la barbie,basca ,la spinn faci omiecinzecidemii de miscari de tors, care cu timpul, daca nu esti PATAICHIN isi lasa amprenta....asa ca..!? PS Am uitat ca sunt pe ...rapitori...si am luato...."this is"
Eu am o Areca de 3m cu baloane de 55 si podina de tego de 1 cm grosime, dai mai comod decat de pe mal din ea. Si in picioare, si asezat pe balon, si pe scaun de pescuit daca esti chiar comod.
Cu lacrimi Bastus!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 30 Iul 2008, 00:04

Eu nu pot pescui la jig daca barca nu e ancorata. Mai ales daca pescuiesti cu jiguri mai mici sau in agataturi... e foarte greu. Cand imi aleg un loc trebuie sa stau fix. Fara ancora nici sa nu iesi pe apa. Poti sa-ti faci ancora dintr-o conserva mai mare, cum e cea de ananas sau cele de masline, in care pui o sarma groasa si torni plumb lasand o bucla a sarmei afara. Se gasesc si ancore gata confectionate. Greutatea o alegi si in functie de dimensiunea barcii.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 30 Iul 2008, 06:27

o sa incerc si eu o ancora o flansa de vreo 4 kg sa vad daca reusesc.
Ma intereseaza in special pentru rauri unde chiar conteaza daca esti ancorat sau nu.
Am incercat chestia cu legatul de trestii si de alte chestii dar nu o solutie prea buna pentru ca trebuie sa te aproprii prea multe de structuri fapt ca e chiar periculos pentru barca (pe mures e mai greu de controlat barca pentru ca curge destul de repede) si in plus de asta chiar acolo sunt pestii (demonstrat cu sonarul).
Aia cu caratul ancorei e nasol dar asta e. Implica si niste dezavantaje stilul asta de pescuit.
the angler is catching xxx, not by the lure

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Iul 2008, 06:57

MeHigh scrie:Cand pescuiesc pe lac (shi ocean) cea mai buna ancora mi se pare ce numim "sea anchor". Practic este o mica parashuta din material textil, dar potzi folosi in cazul unei gonflabile mici shi o galeata mare. Legata cu catziva metri de coarda, impiedica barca sa driftuiasca prea repede impinsa de vant, dar totushi te "plimbi" incet shi astfel acoperi o suprafatza de apa mare cu lanseurile.
Aaaa... cand ai lovituri intr-un anumit loc, scotzi "parashuta" shi vasleshti inapoi ca sa mai driftuieshti odata peste acel loc.
Fir intins!
MeHigh: parashuta e buna pe apa statatoare sau cu curent slab unde vantul te impinge, pe ape curgatoare, parasuta nu te infraneaza deloc, pentru ca esti impins de apa nu de vant, poate un zmeu (kite) sa te infraneze.

Ancorele de care vorbim, de plumb se cara cu masina nu cu spinarea, bolovanii (si eu m-am ancorat cu bolovani) nu sunt f compacti..iar pe fund tare mai aluneca si te poti misca....
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 30 Iul 2008, 07:08

Ideal este 2 flanse de 4 -6 kg care sa aiva sudate 3 -4 picioare din fier beton.Pe DUNARE ,cred ca si pe celelalte riuri, este bine sa nu te ancorezi strins.EU, las greutatea, ma indepartez 5-6 m {ca o parima }si apoi cobor a 2 greutate.De cele mai multe ori este vorba de cum ti ai facut mina ,cred.

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 30 Iul 2008, 15:59

ovidiu scrie:
MeHigh scrie:Cand pescuiesc pe lac (shi ocean) cea mai buna ancora mi se pare ce numim "sea anchor". Practic este o mica parashuta din material textil, dar potzi folosi in cazul unei gonflabile mici shi o galeata mare. Legata cu catziva metri de coarda, impiedica barca sa driftuiasca prea repede impinsa de vant, dar totushi te "plimbi" incet shi astfel acoperi o suprafatza de apa mare cu lanseurile.
Fir intins!
MeHigh: parashuta e buna pe apa statatoare sau cu curent slab unde vantul te impinge, pe ape curgatoare, parasuta nu te infraneaza deloc, pentru ca esti impins de apa nu de vant, poate un zmeu (kite) sa te infraneze.

Ancorele de care vorbim, de plumb se cara cu masina nu cu spinarea, bolovanii (si eu m-am ancorat cu bolovani) nu sunt f compacti..iar pe fund tare mai aluneca si te poti misca....
hehehehe e de la sine intzels ca nu pe rau!!!! Am precizat "mare sau lac"!
Cea ce doream eu sa spun e ca pe lac , in loc sa acoperi o zona restransa cum ar fi "in jurul ancorei", batzi kilometri fara sa flexezi mushchiul. Iar ca sunt agatzaturi... asta este... ca doar daca recuperezi nu sunt!?

Scrie răspuns