Pescuitul din barca

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Iul 2008, 16:03

poti sa dai detalii despre parasuta aia? din ce material se face, cat de mare, etc...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 30 Iul 2008, 16:21

Sunt 2 feluri:
Gen "parashuta" (exemplu http://www.trademe.co.nz/Sports/Fishing ... 186891.htm )
care sunt mai mici dar tzin pe loc barci mari. De exemplu cea de mai sus la numai 80 de cm diametru tzine barca de pana la 6m...
Gen con (exemplu http://www.trademe.co.nz/Sports/Fishing ... 046968.htm ) care tzin mai putzin ... dupa cate shtiu eu dar in anuntzul de fatza pretind ca tzin mai mult!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Iul 2008, 17:38

Completez cele spuse de MiHigh: prindeti 2-3 pesti de 3-4 kg :!: si aveti o parashuta perfecta! un juvelnic cu pesti sau sir cu pesti mai rasariti infraneaza barca sigur!
Cei care nu cred, sa incerce sa vasleasca cu juvelnicul in apa! :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 30 Iul 2008, 17:52

ovidiu scrie:Completez cele spuse de MiHigh: prindeti 2-3 pesti de 3-4 kg :!: si aveti o parashuta perfecta! un juvelnic cu pesti sau sir cu pesti mai rasariti infraneaza barca sigur!
Cei care nu cred, sa incerce sa vasleasca cu juvelnicul in apa! :D
Super corect! Peshti parashute direct proportzionali cu barca... Incepem sa devenim obsceni! Buahahahhah... 10 puncle Ovidiu

CatalinS
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de CatalinS » 31 Iul 2008, 07:52

Pentru barca esential este ancoratul si alegerea locului, Ancoratul este o treaba serioasa, daca ai vant curent, deriva, toate trebuie calculate...la fel si distanta fata de locul vizat; cine crede ca umfli barca si te duci in mijlocul barajului si prinzi se insala :wink:

Pentru un pescuit comod, iti trebuie bagaj minim , dar sa nu-ti lipseasca nimic, antrenament la vasle sau motor...

Astea sunt principalele concluzii pe care le-am tras si eu cand am pescuit. Am fost 2 si un sfert in barca. Sfertul acela era un catzel :)... Nu ne-a deranjat prea mult dar oricum trebuie sa fii cat mai ordonat cu lucururile prin barca ca sa nu iasa harababura si asa cum ai spus si tu "iti trebuie bagaj minim , dar sa nu-ti lipseasca nimic". As vrea sa mai stiu ce folositi pe post de scaun. Noi am folosit doua scanduri, cam grele ce-i drept si greu de manevrat... dar odata ce ne-am asezat a fost destul de ok. Mai greu la sfarsit ca nu imi mai simteam fundul... eram "paralizat" cand am pus piciorul pe uscat, desi ma miscasem destul de mult in timpul pescuitului.

Scrie răspuns