Pescuit vs. sotie (prietena)

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Wavedancer
veteran
veteran

Pescuit vs. sotie (prietena)

Mesaj de Wavedancer » 06 Sep 2004, 18:30

Un participant la forum mi-a dat aceasta idee. Ma gindesc la momentele in care pescuitul a fost un motiv de "frecus" intre voi si partenerele voastre (sotii sau prietene). Locul si timpul pentru "spovedanie" domnilor, indrazniti!

Ca sa sparg gheata: Sotia mea este nascuta pe 12 iulie. Intr-un an am plecat la pescuit, la canalul 5, cu un grup de prieteni, cu promisiunea ferma ca pe 11 iulie, seara ajung acasa. Din motive de salau si multa bere, n-am fost in stare sa conduc in acea seara si am ajuns acasa pe 12 iulie, la prinz, cu un brat de flori de cimp si 3 salai proaspeti. Pe care i-am mincat in urmatoarele 2 saptamini, impreuna cu multe sandwich-uri si multa pizza (ca mincare calda n-am pupat...si nici altceva! :wink: )
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Sep 2004, 18:38

Hehehe.. Sa-ti traiasca sotia si tu alaturi de ea.
Sotia mea e nascuta pe 6 iunie (prohibitie inca, asa ca nu prea risc sa nu fiu acasa atunci)
In schimb, stie ca nu am alta mare pasiune decat pescuitul, asa ca ma lasa, chiar daca uneori se mai botoseste ca intarzii. De exemplu, vineri am plecat la pescuit si am revenit acasa sambata noaptea (noroc ca m-a adus cineva cu masina pana in oras)
Normal ca nu am venit chiar cu mana goala (nu ma refer la peste) ca sa o "indulcesc" si mai mult, sa curete ea pestele :)
Ei , intamplari ar mai fi... se mai supara ea cand vin plouat acasa sau ud, dar... se sterge cu alte lucruri frumoase si bune

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Sep 2004, 19:50

unu la mana, nu cred ca exista pescar inrait care sa nu aiba oarecare discutii cu sotia

sotia mea era pescarita, pana cand a inceput sa nu mai mearga la pescuit ( respectiv acum doi ani, de cand avem un baietel ) mi-o cam tragea la pescuit
o sa-mi aduc aminte multa vreme vreo doua partide, desfasurate acum vreo 3 ani, cand si eu si iliuta era sa ne rupem lansetele datorita prestatiei noastre versus sotii

dar intre timp m-am antrenat, m-am documentat, si o astept cu interes pe malul baltii sa ma " razbun " hehe
poate mi-o iau iarasi :lol:

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 06 Sep 2004, 22:43

baieti!

cateva sfaturi de la unul carte a facut 6 femei sa se apuce de pescuit:

1. ca sa convingeti fameile sa mearga la pescuit nu tb sa le mintiti ca in delta sunt hoteluri luxoase cu jacuzzi si piscina

2. nu le duceti niciodata toamna sau primavara cand exista riscul sa inghete sau sa se simta cat de cat neconfortabil ... asta e sfarsitul

3. nu pescuiti si voi niciodata atunci cand duceti femeia prima data la pescuit pana nu prinde si ea un peste ... uneori primul peste este cel decisiv
... stati frumos, zambind duios in spatele EI descurcandu-i twisterul sau voblerul ori de cate ori este nevoie, legati "n" twistere sau linguri (fara sa va plangeti de asta) pana la acest "primul peste"

4. eu tot timpul am castigat aratandu-le poze si povestindu-le cat d eminunat este s astai in natura, plimbandu-te cu barca printre nuferii minunati, privind pasarile de balta si aruncand cu o lingura dupa stiucile cele rele care mananca pestisorii mici cu care tb sa se hraneasca puii pasarilor de balta :-))) ... daca a functionat de 6 ori la mine poate merge si la voi, macar o data

5. nu puneti niciodata femeia sa vasleasca si voi sa pescuiti ... poate fi ultima partida

5. aveti grija sa aibe intotdeauna minimul de confort, pentru o femeie tb:
a) apa
b) ceva mancare
c) un loc dragut unde sa doarma noaptea daca partida de pescuit dureaza mai multe zile
d) un aparat foto sa o puneti sa faca poze pentru a-i umple timpul daca nu trage pestele
e) cd-ul ei preferat in masina daca totusi nu vrea sa pescuiasca
f) nu aratati niciodata ca sunteti nervos atunci cand prinde mai mult ca voi
g) nr de telefon al altor prietene daca toate cele de mai sus dau gres.
ps: mai nashpa a fost cand masina era a ei.
h) cel mai bine este sa o duceti prima data la un pescuit la care sa si pridnda.
eu am castigat de fiecare data cand le-am dus la biban si la pastrav, la biban a functionat de 5 ori si la pastrav o data (definitiv)
am dat gres de cateva ori ducandu-le direct la stiuca sau la crap, s-au plictisit si nu le-a placut. deci atentie!

pps: nu va dau numerele de telefon ale celorlalte 5, pe a 6-a am pastrat-o eu.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Sep 2004, 22:58

Situatia e reala, e grava si nu poate fi ignorata!

1. Cred ca eu eram muza lui W. Cand pescuiam la Racaciuni, am dat vesta mea de pescuit prietenei mele (treaba serioasa - nu vesta, prietena - de fo' 4 ani, apropos, eu sunt nascut pe 15 iulie, ea pe 10. Am 28. Daca de ziua ei suntem la vreun restaurant, sigur pe a mea o facem pe vreo balta, Vadu, etc.).
Cu Racaciuni, in continuare.... Ii dau vesta, si ii spun sa nu-si bage mainile prin buzunare, ca mai sunt jijuri, voblere si alte ob. contondente. Lucru dracu... Nu stiu ce cauta, dar da de un prezervativ... Exclus sa fi fost pt uz comun, dar nici nu imi amintesc cu ce ocazie l-am lasat acolo. A facut un scandal monstru (eu taceam .... ca speriam pestii) de radeau toti pescarii de pe malul barajului. Mai avau putin si cadeau in apa. Eu eram jos, ea pe taluz. De ce imi era mai frica: cum dracu sa-mi prind trusa daca ii face vant si se imprastie pe taluz.

Partea cea mai proasta e ca daca imi luam undita si plecam, bombanea, dar nu aveam parte de ancheta. Acum, dau cu subsemnatul...

Si inca una... Saptamana trecuta, stateam la mare, legam carlige, schimbam inele, faceam muste, etc...., ca tot omul la mare :D .
...si stateam ca pe ace sa sune W.

Nu suna W, dar suna Trombonezu, zice ca sa facem sa dregem....alea alea (era prevazut cu nevasta si copil - pana la urma pica). Zic, la o saptamana la mare, nu se pune o noapte lipsa... Daca plecam cu Trombonezu, si suna si W, era loc de discutii, dar se rezolva.

Suna si Gyorg - "Hai in Delta". Zic DA si gata. Ea se supune. Dar daca
ma intelegeam si cu ceilalti, cred ca era bai!
Cam tot timpul sunt plecat prin delegatii, iar daca si in unica saptamana de concediu ensamble trageam 3 ture la peste, cam se lasa cu bataie.

Si inca una: un prieten de-al meu, mare pescar de crap..... Cam 90% din week-end-urile de vara pe balta. Pleaca omul in luna de miere in Turcia. Conditie: nu iti iei nici o undita. Omul se supune.
O zi, doua, trei... Pana cand isi cumpara o rola de nailon si doua carlige. Dimineata pleaca (cica) la jogging, si de fapt era pe dig, la nu-stiu-ce dracii gasise el...

Oricum, a mea a facut optiunea in cunostinta de cauza. Adica stia ca ma ia "cu defecte"..

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Sep 2004, 23:15

imi pare rau Iliuta, far suparare, dar nu pot fi de acord cu tine.

Da' de loc!

Mai bine ma duc mai rar pe balta, dar fara tov. Ma manifest mai liber. Daca si tovarasii vin cu ale lor, e o treaba ... dar mai bine nu!
E pasiunea mea, si nu a ei. Fiecare cu ale lui...

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 07 Sep 2004, 06:33

costica_fishing scrie: E pasiunea mea, si nu a ei. Fiecare cu ale lui...
Sunt de acord cu tine, numai ca daca iti convingi sotia (prietena) sa mearga cu tine la pescuit si o faci sa ii placa, sa ii intre in sange pescuitul (cum se zice) scapi de unele "mici" probleme, cum ar fi discutiile cand ajungi tarziu acasa si in afara de asta, nu stai cateva zile, sau poate saptamani doar cu sandwich-uri si pizza (ia aminte la Wave)
In afara de asta, cred ca, pentru a arata cuiva (incepator) cat de frumos e pescuitul ar trebui ca acesta sa prinda peste. Cred ca, in aceasta privinta, pescuitul bibanului si cleanului te poate ajuta mult

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 07 Sep 2004, 08:05

eu am gasit numai avantaje in a face femeia pescarita:

1. de 1 mai nu cere la mare cere la pastravi
2. cand ne intoarcem e sezon numai bun de salau, de ce sa mergem la plimbari aiurea sau cine stie ce uichenduri plicticoase cand putem merge la salau
3. cand mergem la mare imi face lista cu ce scule de pescuit sa luam la noi si programam si zile pt pescuit
4. calatoria de nunta a fost in delta, pescuit zilnic
5. in toamna delta e programata si nevasta face economii pentru cheltuielile de pescuit
6. de craciun in loc de cine stie ce minune vestimentara isi doreste o mulineta sau o lanseta si cum nu e rentabil sa comanzi doar una din state ... comanzi vreo 3
7. eu de felul meu sunt mai comod si imi place la pescuit sa aiba ea grija mancarii, sa o pregateasca de acasa, sa puna masa la pescuit etc.

mai sunt si altele dar tb sa plec pa

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 07 Sep 2004, 08:10

"Cum le educati asa le aveti"!

Nu am luat la pescuit sotia decat o data ... pe vremuri ... de 23 August. A fost prima si ultima data. :lol:

De cand ne cunoastem ... pescar ma stie. Daca m-a acceptat ca prieten ... ma accepta si ca sot cu microbul pescuitului.
Cand sunt stresat de problemele de servici, automat apare si intrebarea ... "nu te duci si tu la un peste?". S-a invatat ... deja. Cand vin de la pescuit, indiferent daca am prins sau nu sunt calm si "aerisit".

Cunosc o singura familie (personal) in care ambii sunt "muscari" inraiti. Am discutat de avantaje si inconveniente. Deocamdata nu au gasit decat aspecte pozitive in aceasta relatie de hobby.

Mie personal nu mi-ar place sa am sotia cu mine. Am nevoie de spatiu cate o data. Am pasarelele mele. I-mi place sa dorm in cort, mananc cand mi se face foame, ... etc. Pai si cand fac ceea ce ma pasioneaza, altcineva sa-mi faca program?

Dar recunosc ca neavand experienta unei asemena relatii nu pot sa realizez eventualul ... farmec. :)
Fir intins!
Borealis F

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Sep 2004, 08:16

Ca sa ating si eu un punct mentionat mai sus, tb sa spun ca nevasta mea e nascuta in 31 dec. deci nu lipsesc de la ziua ei :)
Treaba buna e ca a prins gustul pescuitului la o partida cu pastravi, si asta probabil pt. ca ea a prins prima.
In rest totul e bine, mai putin cand exagerez cu investitiile pescaresti. :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns