pescuit clean lac apa limpede
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Da... vreau si eu voblere de-astea...picolo scrie:Apropo de voblere, caut de ceva vreme niste voblere care seamana cu lacustele si nu am reusit sa gasesc. Am si niste poze in galerie sa vedeti cam cum arata. Va rog mult de tot, daca stie cineva de unde pot sa iau, sa-mi zica si mie.
Pentru cine cunoaste si/sau a vazut pe undeva, sa lase mesaj, rog mult
Probabil ca te referi la Rebel CrickHopper, picolo, nu?
vezi aici: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=575
Ti-as mai da un sfat.
Eu am prins foarte bine clean la mormoloc de broasca. Poti incerca si varianta asta. Cu un fir subtire (nu dau o anumita dimensiune, asta depinde de ustensilele fiecaruia) si sa incerci sa prinzi mormolocul cu carligul dintre ochi (unde are el o portiune mai tare)
Mormolocul mu trebuie "jucat" ca pe broscuta sau pestisor ci lasat pur si simplu .
Fir intins!
Eu am prins foarte bine clean la mormoloc de broasca. Poti incerca si varianta asta. Cu un fir subtire (nu dau o anumita dimensiune, asta depinde de ustensilele fiecaruia) si sa incerci sa prinzi mormolocul cu carligul dintre ochi (unde are el o portiune mai tare)
Mormolocul mu trebuie "jucat" ca pe broscuta sau pestisor ci lasat pur si simplu .
Fir intins!
Da' si voblerele alea de 8mm cum le lansezi, sau sunt facute pt echipament de muscarit? Eu cred k nici cu un UL nu poti lansa asa ceva!
Am facut unu de 1,5 cm si arata k o samantza de floarea soarelui, nu vreau sa magandesc cum ar arata ala de 8mm, k un ourice probabil. Ce mana tre sa ai sa faci asa ceva......
Am facut unu de 1,5 cm si arata k o samantza de floarea soarelui, nu vreau sa magandesc cum ar arata ala de 8mm, k un ourice probabil. Ce mana tre sa ai sa faci asa ceva......
-
- utilizator nou
Drill cu Rebel
Voblere Rebel, dar si Bomber, Cotton Cordell, Smithwick gasiti incepand cu aceasta saptamana la magazinul DRILL din str. Cuza Voda 89, sector 4
incepand cu aceasta saptamana si vor fi distribuite in curand in Romania prin OUTDOOR CONCEPT S.A..
Cristi Anghelina
Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la Tel: 021-3317272, 0744498947 sau pe e-mail: outdoor@outdoorconcept.ro
incepand cu aceasta saptamana si vor fi distribuite in curand in Romania prin OUTDOOR CONCEPT S.A..
Cristi Anghelina
Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la Tel: 021-3317272, 0744498947 sau pe e-mail: outdoor@outdoorconcept.ro
Acum ca sa facem o anume teorie nu este mare lucru. Depinde cine o face si ce baze tehnice are. Cel cu rebelele, ar fi bine sa fie pescar de spin adevarat si sa vedem, ar da cu chestiile alea? Eu unul nu m-as baga de nici u nfel. De fapt daca nu le ai in mina ar trebuii sa ai anume rezerve. Eu insa am experienta si cam stiu ce da si ce nu da ....peste. Am vazut acele minunatii pe net , dar am avut si in mina una. Sper ca nu toate arata ca cea pe care a primit-o pretenu meu de la Cabelas.Pretenu e din Valcea, dar lacusta a primit-o de la Cabelas alaturi de o mulineta malaysianca, si ceva ce pina la coada nu foloseste nimic.Dar nu de asta m-am bagat.Am niste prieteni la Oradea care sint pescari de spin foarte priceputi. Chestia cu 8 mm, este chiar aberant, si eu fac dar nu ma cobor sub 1 cm. Asta s-ar putea spune ce mi-e 8, ce mi-e 10. Este deoarece un producator poate sa-ti spuna ce diferente apar in bataia celui de 8 fata de cel de 10mm. Dar acesti prieteni de care vorbeam au fost primii care mi-au comandat vob de 1 cm .Si eu la vremea aceia, acum cca. 5-6 ani in urma m-am intrebat la fel cum mama dr...arunca chestia asta. Ei urmareau pescuitul coregonului si lipanului in deosebi. Cu toate astea au prins si bibi si clean si pastrav etc.Sint unii din pescarii care care au ramas fideli vob mele, dar si aici vroiam sa ajung, au renuntat incet incet la pretentiile lor si m-au ascultat. Astfel nu cred ca mai coboara sub 2 cm poate 1,7 cm dar in conditii f speciale. Si sa sti ca nu au avut probleme cu lansarea . Daca vor fi dispusi sa intre intr-o astfel de discutie o sa le propun sa vedeti ce ingeniozitate poate sa existe in capul romanilor. De aceia vin si spun, ca fir de 0,10 la vobler este chiar o nebunie, trebuie sa ai o experienta tare, mai ales la cleni de 2 kg. Tehnicile care cereau 0,08 sint alte chestii, nu exista violenta in trasatura pestelui cum se intimpla la spin. Mai gindeste-te. Solutii sint multiple, dar cea mai tare solutie tot eu ti-o dau. Ce ar fi daca ai lasa acesti pesti in pace. Ei s-au chinuit atit ca sa promoveze viata semenilor, au suferit si s-au aparat de atitea ca sa venim noi cu atita tehnica si sa cautam metoda de ai omori.Cred ca este cel mai bine sa uiti de acesti pesti si lasa-i acolo unde si nt , multumestete sa-i vezi din cind in cind si sa sti ca sint in viata.
Dady
Dady
Vorbeam mai devreme de firele subtiri de pescuit pentru comditiile de genul asta.
Pentru ca voi merge si eu la sfarsit de saptamana pe un lac de munte , am fost ieri sa-mi iau un mono .
Mi-am luat un Sufix Super Fine de 0,11. Nu-l stiam pana ieri , dar am fost placut surprins de foarte buna rezistenta la nod . E transparent, e scufundator ( creat pentru sheffield) si mi se pare f bun la clean .
Pentru ca voi merge si eu la sfarsit de saptamana pe un lac de munte , am fost ieri sa-mi iau un mono .
Mi-am luat un Sufix Super Fine de 0,11. Nu-l stiam pana ieri , dar am fost placut surprins de foarte buna rezistenta la nod . E transparent, e scufundator ( creat pentru sheffield) si mi se pare f bun la clean .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.