pescuit clean lac apa limpede
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Draga Picolo, trebuie incercate pe rind tehnica artificialelor, ex Mihai te-a sfatuit sa incerci un anume fel de muste, si crede-ma ca stie ce spune, apoi trebuie incercata tehnica cu math-ul. Apoi cu rubeziana sau chiar o fixa lunga armata cu amortizor pe interior ca sa se poata folosii cu fir f. subtire.Nadirea nu este nici o problema, exista componente care pot produce turburarea apei in asa fel ca sa creaza o suspensie opacizanta. Aceasta suspensie rezolva doua probleme, una ca face un ecran de intrasparenta a apei intre el si pescar, al doilea creaza curajul de a se apropia de zona in care urmeaza sa primeasca hrana. Am spus ca procedeul cu nadirea trebuie sa-l practici o perioada mai lunga de timp. La inceput va aparea frica si automat va abandona zona. Dar dupa citeva repetari si cam la aceiasi perioada a zilei, curiozitatea va invinge. Pestele va veni din iar doua motive prima pt ca il omoara curiozitatea mai ales cind va vedea ca pesti de talie mai mica vin si se vor hranii in zona, iar al doilea datorita excitatiei create de viermele care va fi lansat peste norul de suspensie creat in prima faza. Mirosul agitatia curiozitatea vor face din acest peste o viitoare victima. Va da tircoale zonei chiar si pentru a ataca pestisorii adunati la nada. In acest scop poti sa adaugi si ceva nada de oblete bine udata asta pt a atrage pestisorii. Trebuie pescuit mai mult intre ape cu struna de minim70cm, se va agita periodic momeala pt a simula caderea libera si nevinovata a unuia dintre multii viermusi pe care i-a mincat pina atunci.Dupa care este treaba sa-l scoti, asta inseamna sa ai pregatit permanent un minciog.
Dady.
Dady.
poti pescui cu microvoblere de 1cm sau 1, 5cm cu fir de 0.10 sau 0.12 fluorcarbon!. Daca bate un pic de vant , foarte usor cat sa increteasca apa vei avea mai mult ucces decat pe o apa "inghetata".
Parerea mea ca musca e solutia. Cu siguranta este o noutate pentru pestele din acel lac, nefiind invatata cu ea. SIngura chestie e sa stii sa lansezi departe, incat sa nu il sperii cu proiectia corpului tau pe apa, prezentarea trebuie facuta cu grija, in functie de cat de activi sunt. Brutala - pleznind apa daca sunt agresivi, lina daca sunt timizi si lenesi. Parerea mea ca cele mai mari sanse sunt udele si streamerele pescuite pe la 50cm sub suprafata apei.
Parerea mea ca musca e solutia. Cu siguranta este o noutate pentru pestele din acel lac, nefiind invatata cu ea. SIngura chestie e sa stii sa lansezi departe, incat sa nu il sperii cu proiectia corpului tau pe apa, prezentarea trebuie facuta cu grija, in functie de cat de activi sunt. Brutala - pleznind apa daca sunt agresivi, lina daca sunt timizi si lenesi. Parerea mea ca cele mai mari sanse sunt udele si streamerele pescuite pe la 50cm sub suprafata apei.