"Pescar hoinar" si...BRACONIER!?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 05 Apr 2005, 20:04

Daca esti atat de bun,cum de nu ai ajuns la tv?Ce-ar fi sa lasi pe altii sa te laude? 8)
Michael va recomanda Regulamentul forumului

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 05 Apr 2005, 20:17

Nu ne-am inteles la pret. Se roaga CNN de mine dar eu sunt un patriot nu vreau sa arat minunatiile decat pe un post rom. :)
Dar aici nu-i mai dai pe astia la o parte nici cu buldozerul :?
Apropo ziceai ca e prea scurta emisiunea ......nu e scurta e inexistenta; nu stiu daca in przent mai are acelasi format dar stiu ca nici nu incepea bine si-ti trantea o reteta culinara (mi se pare cunoscut formatul dar pacat ca nu au preluat si stilul) de parca numai la haleala ne era noua gandul :x

ovm
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ovm » 06 Apr 2005, 09:37

Salutare confratiede pasiune,
Te lamuresc eu cum e cu Tarus"braconierul" pt. ca stiu foarte bine echipa de la TVR 2 care produce emisiunea.Din pacate aceasta echipa nu e alcatuita din pescari ci din operatori si sunetisti(plus producator) care n-au nimic in comun cu pescuitul(asa e la noi in tara!).Ei au sarcina sa monteze un material de 22 de minute despre pescuit(asta percep ei despre aceasta emisiune).Tarus prezinta in calitate de prezentator tehnici de pescuit si atat.Habar n-aveti ce stupide sunt discutiile la filmare despre cum ar trebui sa iasa materialul filmat.Chestia cu carasii a aparut in emisiune impotriva opozitie lui Tarus datorita dorintei sponsorului episodului respectiv(barbosul incriminat care prindea pe balta lui pestii cu pricina).Cum totul se reduce la bani intr-o emisine TV,PRODUCATORUL(CARE ADUCE SI BANII) HOTARASTE TOTUL.Ti-am spus aceste lucruri pe care le cunosc pt. ca in fiecare an pt. 4 episoade de pescuit la pastrav eu stabilesc locatiile de fimare(sunt ghid si colaborator la TVR 2 pt. emisiunile cu pastrav) si la ce muste pescuim(adica le fac eu!).Asa ca obiectia ta nu e adusa cui trebuie.E adevarat ca daca l-ar lasa pe Tarus sa produca emisiunea(se pare ca asa va fi de anul asta) calitatea ei se va imbunatati cu mult .Cu toate aceste neajunsuri emisiunea respectiva are cea mai mare audienta dintre emisinie postului respectiv si ale TVR-ULUI International-una din dovezi e ca o urmaresti si tu!.Ca om (ca noi toti)Tarus e contestabil de unii sau altii-probabil intemeiat sau nu).E dreptul nostru sa ne spunem parerea.In schimb nu cred(nu numai tu) ca poti sa dai un singur exemplu in care sa dovedesti Tarus pescarul poate fi acuzat de lipsa de etica.As putea multe exemple in acest sens dar cum nu sunt avocatul lui(si eu am avut si am deseori dispute cu el!)nu insist.De asemenea e foarte vizibil faptul ca revistele noastre de profil din Romania vand informatie(pt. ca altfel n-ar putea rezista) despre pescuit si nu scriu cu adevarat si totalitate despre ce ar trebui sa afle pescarii( din foarte multe motive).De aceea nu cred ca se pot face aprecieri comparative intre reviste( poate doar din punct de vedere grafic,al tirajului,etc)raportate la nivelul acuratetei informatiei despre pescuitul in sine(unii nu vor sa spuna exact ce si cum iar altii care scriu nu se pricep la fenomenul in sine).Asa ca sa nu ar trebui sa ne lansam in a emite aprecieri fara sa cunoastem datele problemei .Un pescar poate fi apreciat daca e bun sau nu in functie daca prinde peste sau nu pe balta .Restul e gargara .
Fir intins!
Fir

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 06 Apr 2005, 10:02

de acord cu ovm

Cosinus
junior
junior

Mesaj de Cosinus » 06 Apr 2005, 10:17

Good point ovm; ma gandeam ca asa stau lucrurile!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Apr 2005, 11:23

Fain zis-ai OVM!

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 06 Apr 2005, 12:49

"Un pescar poate fi apreciat daca e bun sau nu in functie daca prinde peste sau nu pe balta."

Nu neaparat prinsul pestelui este o masura de a aprecia calitatile unui pescar si ai pune calificativul "Pescar BUN" ... :lol: :lol: :lol:
"Prinde peste" in comparatie cu cine? ... cu cel care nu prinde? ... dar poate prinde mai putin peste fata de cel care are un loc mai bun si o "naluca" mai potrivita situatiei.

Nu rezultatul unor partide "bogate" fac un pescarul sa i se acorde calificativul "Bun" ci dupa parerea mea "Atitudinea generala" fata de pescuitul sportiv, confrati, natura, fondul piscicol, ...etc.

Te necajesc Ovidiule? ... poate, dar e asa prieteneste! ... ca in rest nu am comentarii. Tu sti (referitor la subiect) mai bine ca ori care altul care sa amestecat in aceasta discutie. :wink:
Fir intins!
Borealis F

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Apr 2005, 15:29

Total de acord cu tine,Petru,totul tzine de atitudine,fata de pescuitul in sine,de natura,fata de oameni,de corectitudine,etc.Bineinteles ca pescar trebuie sa si stii sa prinzi peste,dar eu nu inteleg faza cu concursul intre 2 pescari de rapitor care merg pe rau,ex:care prinde mai multi pesti e mai bun...Eu personal merg la pescuit sa ma deconectez de rutina de zi cu zi,sa ma relaxez.Sunt zile cand prind eu,sunt zile cand prinde colegul,asta nu inseamna ca unul e mai bun ca celalalt.Parerea mea... :roll:

ovm
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ovm » 06 Apr 2005, 18:17

Salut Petrule,
Nimic nu ma poate necaji nici chiar injuraturile altora.
Un pescar trebuie sa prinda peste ca altfel n-ar mai fi pescar ,nu-i asa?!Treaba cu cantitatea nu intra in discutia noastra.Era vorba despre un principiu in sine.Satisfactiile vin oricum de la iesirea in sine pe apa si nu numai de la pestii prinsi.Dar parca ar trebui sa prinda si pesti unul care-i invata si pe altii,ce zici?.De acord cu stupiditatea intrecerii pescarilor care ies impreuna cu unicul scop de a umili partenerii..
Promit sa-mi fac timp sa vorbim pe indelete(pescarita mea imi mananca tot timpul,incepe sa mearga si nu mai apuc sa ajung pe net)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Apr 2005, 18:29

ovm scrie: Promit sa-mi fac timp sa vorbim pe indelete(pescarita mea imi mananca tot timpul,incepe sa mearga si nu mai apuc sa ajung pe net)
Sa-ti traiasca pescarita! :lol:

Scrie răspuns