"Pescar hoinar" si...BRACONIER!?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dragos_g
senior
senior

Mesaj de dragos_g » 04 Apr 2005, 12:23

Luci scrie: In alta ordine de idei, nu discutam aici, pe acest topic, utilitatea si comparabilitatea benzelor desenate din Aventuri cu Tarus in carne si oase. Ma intreb, din curiozitate, mai ales din perspectiva ironiei tale la adresa dansului, cat de bine il cunosti pe acest om.
Chiar nu mi se pare a fi necesar sa se faca un tambalau din asta:)
respect
Atentie, sint doi de Dragos care au postat aici! Eu unul nu sint de acord cu ce se intimpla la ALP (benzile desenate) si nici macar nu mi se par inspirate.De bun gust nici nu mai vorbesc. Eu am vrut doar sa comunic ceea ce am vazut (si m-a uimit).
Sint absolut de acord cu o asemenea emisiune intr-o tara civilizata si cu o cultura formata in ani in ceea ce priveste pescuitul. In Rominia..
D-le Jean Scurtu, va rog sa nu ramineti cu ideea ca as avea ceva cu dl.Tarus sau ca macar mi-as permite sa judec pescari ale caror performante si maiestrie in pescuit imi va fi greu sa le egalez. Nu sint genul de persoana care sa emita judecati despre altii fara sa ii cunosc. Mai mult, repet ca pentru mine dl. Tarus a reprezentat luminita care mi-a deschis ochii spre pescuit prin cartile si revistele sale.
Cu tot respectul, Dragos Gutu.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Apr 2005, 13:29

Tin minte ca si in AvP a fost un articol despre pescuitul electric in scop stiintific. Nu mi s-a parut nici acolo a fi ceva nelalocul lui. Am priceput cu acea ocazie ca se poate pescui electric C&R! (doazarea curentului pentru a nu provoca moartea)

dragos_g
senior
senior

Mesaj de dragos_g » 04 Apr 2005, 14:01

Ai dreptate!

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 04 Apr 2005, 15:50

Da, ai dreptate Dragos G, nu ma refeream la tine ci la Dragos74. Oricum nu a fost deloc un atac la persoana lui Dragos74, cu o parere a mea vizavi de spusele lui:)
fir intins

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 04 Apr 2005, 16:08

Poate ca n-are mare legatura cu subiectul, dar v-as povesti cum prindeam peste cu mana cand eram copil.
Undeva la tara intre jud. Ar si Bh in fiecare an, raul revarsa ceva apa pe o zona de langa islazul satului. Varul meu mai mare, la care imi petreceam vacantele, aranja cu porcarul satului care era cu porcii in apropiere sa intre cu turma de porci in baltoaca ramasa in camp in urma retragerii apelor (baltoaca nu mai avea legatura cu raul si urma sa sece complet in timpul verii). Dupa ce porcii treceau, apa se tulbura ingrozitor, iar pestii inotau pe la suprafata, cu coama afara din apa. Noi nu aveam altceva de facut decat sa-i adunam cu mana si sa-i bagam in traista. Nu va imaginati nu stiu ce capturi sau cantitati. Vorba aceea: acolo, de-o saramura.
Alta data, langa Galati aveam nevoie de pestisor pt. a da dupa salau si am folosit cam acelasi sistem sa prind niste carasei intr-o varsatura a Dunarii, numai ca de data asta porcii eram ... noi. :cry: :lol: .
O fi de condamnat? O fi braconaj?
Eu zic ca e foarte bine ca se creaza un curent de opinie in privinta eticii, braconajului, C&R-ului, dar nu trebuie nici sa exageram.
Mie unul, imi place sa mananc peste, si daca e prins de mine, imi place parca si mai mult (asta nu inseamna ca duc acasa tot ce prind, dar nici ca eliberez tot). Na, ca m-am indepartat de subiect. :lol:

Cosinus
junior
junior

Mesaj de Cosinus » 04 Apr 2005, 16:34

Emisiunea este mai veche si aveti dreptate: omul face ce vrea pe proprietatea lui (cat timp nu intra in contradictie cu legea), insa nu cred ca era necesar sa se transmita si partea capturarii cu mana a catorva carasi(parca era si un biban). Mai bine se aloca mai mult spatiu pentru a prezenta preparerea nadei, montura utilizata....
Parerea mea. :wink:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 04 Apr 2005, 20:53

Luci pe mine ma enerveaza mult faptul ca emisiunea lui Tarus de cand exista ea este slaba si din punct de vedere al filmarilor si al comentariilor.
Si pt. ca la fel ca toti ceilalti mi-as dori sa vad o emisiune de pescuit romaneasca buna nu pot sa nu ma enervez cand in locul atator subiecte si locuri de pescuit interesante Tarus ocupa spatiul emisiunii cu bagatul carasilor in san :?
Probabil exista si alte persoane care ar face aceste emisiuni sa semene mai mult cu ceea ce vedem la straini dar nu au loc de consacrati in domeniu ca Tarus si Tibanu :idea:
Asta referitor la talentul de cineast al celor doi.
Cat despre acele benzi desenate din cate stiu eu ele au aparut ca reactie la anumite comentarii rautacioase ale lui Tarus in momentul aparitiei revist. ALP care dupa parerea multora este mult superioara celorlalte publicatii in domeniu :evil:
Cat despre pescarul Tarus am citit cuvant cu cuvant cartile lui depre pescuitul la musca(f.buna pt incepatori) si la rapitori si m-au incantat deosebit insa asta nu are legatura cu ce am spus mai sus :!:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 05 Apr 2005, 16:12

Apropo,se mai difuzeaza emisiunea Pescar Hoinar?Mie mi-a placut,orice ar spune altii...macar actiunea se petrece la noi in tara,locuri si pesti autohtoni.Singura problema este ca sunt prea scurte emisiunile lui Tarus. :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 05 Apr 2005, 18:50

Dragos74 e o chiestie de.... de gustibus :)
Vizavi de calitatea ALP fata de PM, e o parere a ta, alti pescari sunt pe dos. Eu nu comentez calitatea revistelor sau a...informatiilor.
Dar am inteles punctul tau de vedere si din privinta asta, ai dreptate...
Dar din a altora... nu comentez:)

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 05 Apr 2005, 20:00

Asa cum comentam in bine sau in rau diverse lucruri despre pescuit :articole, echipamente, locuri de pescuit,mentalitatea romanilor e.t.c nu cred ca trebuie sa ne fie jena sa aratam unde nu e bine .
De altfel exista si alte topicuri unde s-a discutat despre calitatea proasta a emis.de pescuit romanesti.
Si asta nu are legatura cu valoarea ca pescar a lui Tarus care poate este mai mare comparativ cu multi altii care scriu in ALP dar totusi sa fim seriosi emisiunea e de ''2 bani''.Exista o multime de locuri de pescuit si de subiecte interesante in Romania dar cred ca si filmuletele facute de mine si alti prieteni cu camera foto asa in gluma cu ocazia unor partide de pescuit ,sunt mai atractive.
Cat despre reviste as fi curios sa vad un sondaj :!:

Scrie răspuns