Am sa spicuiesc cate ceva din legislatie si anume:
Ordin nr. 753/2008 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 24/12/2008
...
Art. 2 Practicarea pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale se face in baza permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal, eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.
Art. 3 ÃŽn sensul prezentului ordin, prin bazin piscicol natural se intelege paraiele si raurile de munte, colinare, de ses, in
regim natural sau ameliorat, baltile si lacurile naturale, lacurile litorale, lacurile de acumulare si canalele magistrale sau de navigatie, fluviul Dunarea cu bratele sale si Marea Neagra.
...
Deci ca si raspuns din partea mea, este acela ca din punctul meu de vedere, atata timp cat cineva (fie ca este persoana fizica sau persoana juridica <asociatie>) nu creeaza un curs de apa, si aici ma refer de la izvoare si pana la varsarea lui in ... (unde vrea apa sa curga), nu poate spune ca este apa lui si ca daca vrea cineva sa pescuiasca in apa respectiva (daca sunt pesti evident) trebuie sa ii dea lui o cotizatie sa-i spunem locala pentru pescuit. Apa este o resursa naturala (eu asa am invatat

).
HG nr. 1194/2008, hotarare privind organizarea, structura si functionarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 683 din 06/10/2008
...
Art. 9
(1) Atributiile de control si inspectie piscicola se exercita de catre personalul propriu cu drept de inspectie si control al Agentiei, nominalizat prin decizie a presedintelui Agentiei.
(2) Competentele personalului cu drept de control si procedura de control se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, la propunerea Agentiei.
...
Din ceea ce scrie aici eu inteleg ca, controlul se va face de catre ANPA (personalul propriu) si nu de catre asociatiile locale. Si atunci daca avem permise eliberate de ANPA, eu spun ca pescuim cu acte in regula.
Corectati-ma daca gresesc, dar asta este scris negru pe alb.