Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
pityu
veteran
veteran

Permise de pescuit ptr. ape de munte la asociatii nou-infiin

Mesaj de pityu » 24 Apr 2007, 23:03

Genule, esti un ... magician ! Multumim ! E o informatie intr-adevar f.f.f. utila !
Miky ! Eu nu am spus sa nu luati permise de la agevepese sau autorizatii de la Romsilva.
Noi nu suntem de vina ca situatia este asa de neclara. De vina sunt numai conducatorii de la ANPA.
Imi pare nespus de rau dar ... face fiecare cum il taie capul. In rest ... Dumnezeu cu mila !!!!!!!!!!!!!

genu
veteran
veteran

Re: Permise de munte la asociatiile nou infiintate

Mesaj de genu » 25 Apr 2007, 04:06

pityu scrie: Te salut cu prietenie si te-astept la editia a II-a a Cupei Romsilva, care e posibil sa se tina la noi, in Retezat!
Cum se tine cupa Romsilva daca nu au ape in gestiune ?
Am mai primit si un astfel de raspuns inainte sa ma interesez de RNP

"Permisele vor fi eliberate de rnp.
Contravine clar legii. Aps alba a atacat in instanta 231 in legatura cu aceasta situatie, dar a pierdut. Din ce am inteles nu mai poate fi atacat acest ordin."

Ajung sa merg la pescuit cu avocatul dupa mine ? E prea de tot sa explici cuiva ca 231 poate sau nu poate fi atacat in continuare , va castiga sau nu cutare sau cutare . Pana la urma eu vreau doar sa pescuiesc linistit .
Atata ! Indiferent cine va elibera permisele sau va gestiona apele sau elibera permisele , nu cei ca noi vor lasa apele fara peste . Si de acum inainte permisele o sa fie doar pentru pescarii care nu vor discutii . Braconierii vor avea "liber " pe orice apa indiferent ca e sau nu prohibitie la pescuit . Legea e facuta doar pentru cei ce vor sa pescuiasca cu permis si ei sunt si singurii controlati . Un braconier nu sta sa vina controlul iar cei ce controleaza nu o sa fuga dupa cineva prin padure .
Anul asta e pierdut deja . Pana nu va fi schimbata toata conducerea cu "prietenul pescarilor "gigi in frunte nu va fi nimica .

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Apr 2007, 06:51

In PM scrie ca apele de munte sunt la RNP. E si argumentat.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Apr 2007, 10:42

genu, vad ca ai informatii calde :)
Ne poti indica daca a aparut vreun ordin sau norma tehnica a RNP care reglementeaza permisele pe anul asta si include lista de ape postata de tine?
Anul trecut costul si forma permiselor erau in Ordinul 231 al Ministerului agriculturii

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 26 Apr 2007, 21:47

eu am vb. personal cu seful de serviciu din RNP - Petre Gargarea - care m-a asigurat ca indiferent de ce se intampla tot ei vor ingriji apele si autorizxatiile valabile vor fi doar cele emise de RNP - spunea asta bazandu-se pe o discutie a sefului RNP cu ministrul de resort... oricum jocurile se fac la Bucuresti, si cineva va fi in masura sa administreze si gestioneze, in felul sau, apele de munte... credeti ca ANPA sau CNAFP sau AGVPS vor trimite controale??? La naiba in praznic, unde sunt apele unde vom pescui noi? Nici vorba! Doar oamenii in verde vor veni, pentru ca se ocupa si de paduri.
Mi-e mi-a venit autorizatia, trebuie sa o ridic.

pityu
veteran
veteran

Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou infiintate

Mesaj de pityu » 02 Mai 2007, 23:46

Cine stie in ce situatie se mai afla judecarea procesului privind Ord.231
Stiu ca recursul a fost castigat de RNP, dar am inteles ca era un complet de judecata cu doar trei judecatori, din care una era femeie si era paralela cu pescuitul. Am inteles ca APS Alba a atacat hotararea care desi era definitiva nu era irevocabila si a cerut un complet de judecata de 7 judecatori. Este sau nu adevarat ?
In acest context, mai sunt sau nu suspendate permisele pentru apele de munte ?
Apsalba ! Ce stii de problema aceasta ?

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 03 Mai 2007, 06:07

Pityu draga , eu atata stiu ca RNP a primit de la agentie toate apele de munte si elibereaza permise si bonuri de zi . Au castigat procesul , am vorbit si cu Popescu care mi-a confirmat ca nu este sentinta irevocabila si o ataca , insa anul asta cred ca e pierdut deja . Ca sa pescuiesc linistit eu mi-am scos permisul . Vreau sa pescuiesc nu sa umblu cu avocatul pe malul apei sa explice padurarului ca se mai pate sau nu e irevocabila ... cuvinte care sunt in plus si de neanteles de cei ce au in grija apele . Dealtfel cred ca permisul e doar pentru cei care nu au cunostinte la RNP deoarece unde am fost la pescuit de 1 mai nimeni nu avea bon de zi ca sa nu mai vorbim de permis . Aveau permis de la padurarii de acolo cu care sunt prieteni , cunostinte sauau primit telefon de sus :( . Dar nu stiu de ce ma mai mir , nu ? Daca toate ar fi cum scrie legea , ar insemna ca nu pescuim in Romania .

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Mai 2007, 08:29

normal ca sentinta se aplica daca n-a atacat-o nimeni. Mie asa mi se pare. Asa ca ... pe apele de munte luati-va permise si bonuri de la RNP. Am ajuns de unde am plecat! Dar macar am facut o tura in jurul cozii! :lol:
Mai nasol e de cei care au fost pacaliti cu reclama "ia permisu de la mine si e valabil si la munte" iar acum o cam iau in freza cand merg la pescuit!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Mai 2007, 08:35

Si Directia Silvica Sibiu elibereaza permise. Nu mi-e clar care-i baza legala, dar mi-e clar ca trebuie sa le dau banii daca vreau liniste.
Maine imi iau permis (si) de la ei.
As fi foarte fericit sa nu se repete istoria de anul trecut, cu reanularea ordinului 231 dupa ce dam banii. Eu zic ca e fara sens. Eforturile trebuie concentrate pe schimbarea intregii legislatii nu hartuirea asta prin tribunale.

dorin_sb
senior
senior

Mesaj de dorin_sb » 03 Mai 2007, 08:47

nu am avut pana acum permis vizat si pe rauri de munte.am o mica nelamurire.....
trebuie permis si de la ocol si de la ajvps?
sau pot pescuit doar daca imi scot autorizatie de la ocolul silvic de care face parte raul respectiv?si inca ceva:cam cat costa o asfel de autorizatie pe zi luna sau an(nus cum se calculeaza) eliberata de ocolul silvic sibiu?

Scrie răspuns