Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
io cred ca o sa le pun teancu de hartii in brate si o sa le spun:Tavi scrie:Pe langa studii superioare de specialitate, trebuie sa fac workshop-uri cu padurarii si sa car cu mine 5 kile de monitoare oficiale, sentinte, contrasentinte, adrese, eventual un proiect de lege, nu? ca sa le explic si lor cam cum e treaba.
uite aici ai bibliografie, ai aici si niste "lecitina", e de pruna, 45 de grade, sa te ajute la pricepere

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
apsalba scrie:Am aflat de la ANPA ca RNP, desi nu avea nici in clin nici in maneca, a ridicat Decizia Curtii supreme cu privire la Ordinul 231/2006, privind pescuitul in apele de munte, a dat fuga la ANPA a solicitat dreptul de a tipari permise si a solicitat autorizatie pentru pescuit sportiv. L-am anuntat pe gigi stefan ca decizia nu este irevocabila si deci ordinul ramane suspendat pana la ramanerea irevocabila a sentintei si in consecinta sa anunte RNP sa nu arunce banii pe fereastra, judecarea recursului mai durand pana anul viitor. Ce m-a surprins a fost faptul ca gigi m-a intrebat daca am anuntat RNP. I-am raspuns ca ii las lui aceasta placere. Pentru cei interesati pentru pescuitul salmonidelor, ii anunt ca pot pescui linistiti in apele de munte, la fel ca pana acum. Cand primesc motivarea sentintei, am s-o public pe forum odata cu recursul pe care o sa-l formulez.
Fir intins.
Si atunce ce tre facut ? Sa scoatem sau nu scoatem permis pt. apele RNP ? Au sau nu dreptul sa emita permise . Nu de alta dar pe anul asta au spus ca permisul o sa fie "doar 460 RON ' fata de 450 de anul trecut ca doar s-a depreciat euro de la 38000 la 33000

1) Time of fishing in salmonid waters is:
a) in months of November and December from 7 to 17 hours,
b) in months of January and February from 7 to 17 hours,
c) in month of March from 6 to 18 hours,
d) in month of April from 5 to 19 hours,
e) in month of May from 5 to 20 hours,
f) in months of June and July from 4 to 21 hours,
g) in month of August from 5 to 21 hours,
h) in months September and October from 6 to 18 hours.
(2) Time of fishing in non-salmonid waters is:
a) in months of November, December, January and February from 7 to 18 hours,
b) in months of March, April, September and October from 5 to 21 hours,
c) in months of May, June, July and August from 3 to 23 hours.
(3) Data included in clauses 1 and 2 are presented in CET (Central European Time).
In apele cu salmonide Deci specia este interzisa si nu apa . Daca exista alte specii de peste in apele cu salmonide , prescuitul nu este interzis .
Asta nu se pricepe. Obiectul de activitate al pescuitului este pestele, nu apa. In acest sens este formulata si legislatia referitoare la prohibitie. Pentru clarificare, Ordinul 231/2006 este suspendat pana la ramanerea irevocabila a sentintei. Pana atunci se aplica regula de anul trecut si se poate pescui in baza permisului emis de CNAFP, conform legii. Nu intentionez sa las sentinta sa devina irevocabila prin nerecurare, intrucat socotesc in continuare ca ordinul este ilegal. Daca RNP emite permise, o face pe riscul sau. La fel si ANPA daca da autorizatie RNP pentru pescuit sportiv.
Nu intelegi ca tu pescuiesti peste, nu ape? De ce se da prohibitie pe pastrav si nu se da prohibitie pe ape de munte? Legea se refera la resursa acvatica vie, nu la ape. Trebuie sa priceapa si berbecii care conduc pescuitul ce scrie in legea dupa care isi iau salariile si spagile.
In lege scrie bazine piscicole naturale si resursa acvatica vie nu tampeniile lui gigi stefan si ale RNP. Treziti-va odata.
In lege scrie bazine piscicole naturale si resursa acvatica vie nu tampeniile lui gigi stefan si ale RNP. Treziti-va odata.
Da miky, e si asta o metoda. Dar nu preferi sa ai permis in regula si sa nu te doara capu?miky scrie:io cred ca o sa le pun teancu de hartii in brate si o sa le spun:Tavi scrie:Pe langa studii superioare de specialitate, trebuie sa fac workshop-uri cu padurarii si sa car cu mine 5 kile de monitoare oficiale, sentinte, contrasentinte, adrese, eventual un proiect de lege, nu? ca sa le explic si lor cam cum e treaba.
uite aici ai bibliografie, ai aici si niste "lecitina", e de pruna, 45 de grade, sa te ajute la pricepere...si pana iti faci o idee...ma duc sa dau si io un pic in raul de colo...
Mai bine ne tratam noi doi cu lecitina aia, ca pe mine ma cam lasa memoria

- vanatoruldepesti
- veteran
Cine poate initia procedura demiterii "prietenului nostru", Gigi Stefan, sa nu mai stea mult pe ganduri. Vorbesc serios, cred ca ar trebui sa facem un protest colectiv vis-a-vis de ramanerea lui in functie. Imi pare rau ca nu pot sa va redau cu martori o discutie pe care am avut-o cu el in urma cu vreo trei ani... Este trist ca dupa aproape doi ani de zile de la instalarea lui pescarii nu stiu unde si cum pot pescui, AJVPS isi face de cap sfidand legile, iar pestele isi face din ce in ce mai simtita disparitia! Activitatea lui Gigi Stefan = ESEC TOTAL!!!
-
- utilizator constant
bine ai revenit vanatorulevanatoruldepesti scrie:Cine poate initia procedura demiterii "prietenului nostru", Gigi Stefan, sa nu mai stea mult pe ganduri. Vorbesc serios, cred ca ar trebui sa facem un protest colectiv vis-a-vis de ramanerea lui in functie. Imi pare rau ca nu pot sa va redau cu martori o discutie pe care am avut-o cu el in urma cu vreo trei ani... Este trist ca dupa aproape doi ani de zile de la instalarea lui pescarii nu stiu unde si cum pot pescui, AJVPS isi face de cap sfidand legile, iar pestele isi face din ce in ce mai simtita disparitia! Activitatea lui Gigi Stefan = ESEC TOTAL!!!
ti-am simtit lipsa si sper sa nu ne mai parasesti

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.