Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mino
senior
senior

Mesaj de mino » 25 Feb 2009, 23:18

@ adriane

suparat sunt si eu dar cel mai mult pe partea intunecata.Inca ma gindesc cui sa acord votul ca fara se pare ca nu va merge .
Trage aer mult in piept si gandeste ce e mai bine pentru judetul nostru. :roll:
fir intins !

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 25 Feb 2009, 23:40

apsalba scrie: Bilanturile contabile ale aps alba sunt publicate pe site-ul ministerului de finante. Sunt deci publice si pot fi consultate de oricine.
Am incercat sa gasesc pe pagina MF bilantul dar nu am reusit. Poate APS nu este in categoria Agentilor economici, dar la Asociatii nu am gasit APS, doar o firma A.P.S. SRL . Nu ma intelegeti gresit sunt convins ca functionati legal, dar este greu de consultat pagina MF daca nu stii CUI-ul. Si oricum intr-un bilant "imobilizari corporale" nu spun mare lucru. Poate fi jeepul presedintelui sau tractorul asociatiei.
Asa ca am cautat pagina de web a APS.
http://www.apsalba.ro/
Surpriza! Total neactualizata si incompleta. Desi facuta prin finantare nerambursabila. Nimic despre locuri de pescuit din Alba, Nimic despre actiunile asociatiei dupa 2007, iar de acolo inteleg ca in Alba se pot pescui doar moioaga, zglavoc si chiscar.
Prost gestionati banii publici ai Administratiei fondului pentru Mediu!
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

andriipopa75
veteran
veteran

acest nou ordin al ANPA

Mesaj de andriipopa75 » 26 Feb 2009, 00:07

ce este trecut ca proiect pe site, are in continuare o mare problema.

Cineva, din scribii de la anpa, ce copiaza din ordinele mai vechi existente prin sertare, nu intelege sintagma recreativ / sportiv .

Eu , daca pescuiesc recreativ si nu sportiv, de ce trebuie sa ma duc la un club/asociatie/liga/etc sa-mi ridic permisul ? Ca sa platesc intre 30 si 100 lei pentru carnete de mebru , si apoi sa pot plati si permisul ? Macar , de ochii lumii, sa fi trecut ca asociatiile nu pot conditiona plata altor taxe , cotizatii, etc de eliberarea(puscariasului de) permisului de pescuit

Daca tot se precizeaza definitia pescarului sportiv, (obligatoriu legitimat) poate o sa o mentioneze in jegul ala de ordin si defintia pescuitului recreativ.

Vad ca pnl-istii neocomunisti neepurati din minister incurajeaza in continuare "intovarasirea" cu de'a sila, probabil pentru ca pe cucoanele si tovaraseii din birourile anpa din judeteii dor degetele sa completeze si sa elibereze permise, ca oricum braconierii le umplu portbagajele. "Mai bine dom' ministru, le dam la cluburi sa le imparta ei ...."(Mi-ar fi rusine in locul anpa sa tin pe site 2 actiuni/an de sur(prindere) a braconierilor.

Milogi pe banii statului, bateti-va joc de noi toti ca sa va fie bine voua.

Si lasati-o mai moale cu contraventiile constatate de neiculici de pe strada, nu vreti si politia pescareasca sa fie inventata pentru voi ?

o mare scarba simt la ora asta, dar nici nu cred ca trebuia sa sper la ceva mai bun si mai destept, de cand a venit noua putere, numai c!ac!aturi se intampla. :twisted:

PS. O sa cer peste tot ca desfiintarea agentiilor si birourilor nationale sa inceapa cu ANPA, ca oricum sunt paraleli cu menirea lor, braconajuyl e in floare, pescarii recreativi devin obligatoriu sportivi, nu se poate pescui 3 luni ca nu au permise, prohibitia la stiuca o sa inceapa in iulie, ca atunci apare ordinul si .......

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Feb 2009, 07:33

Adrian SB scrie:
apsalba scrie: Bilanturile contabile ale aps alba sunt publicate pe site-ul ministerului de finante. Sunt deci publice si pot fi consultate de oricine.
Am incercat sa gasesc pe pagina MF bilantul dar nu am reusit. Poate APS nu este in categoria Agentilor economici, dar la Asociatii nu am gasit APS, doar o firma A.P.S. SRL . Nu ma intelegeti gresit sunt convins ca functionati legal, dar este greu de consultat pagina MF daca nu stii CUI-ul. Si oricum intr-un bilant "imobilizari corporale" nu spun mare lucru. Poate fi jeepul presedintelui sau tractorul asociatiei.
Asa ca am cautat pagina de web a APS.
http://www.apsalba.ro/
Surpriza! Total neactualizata si incompleta. Desi facuta prin finantare nerambursabila. Nimic despre locuri de pescuit din Alba, Nimic despre actiunile asociatiei dupa 2007, iar de acolo inteleg ca in Alba se pot pescui doar moioaga, zglavoc si chiscar.
Prost gestionati banii publici ai Administratiei fondului pentru Mediu!
Incearca link-ul Informatii contribuabili/persoane juridice/cod unic de inregistrare /17563033 :D
Cat despre pagina, ea nu are acum un administrator, si nu am angajat acum unul, avand alte prioritati.O sa rezolvam si aceasta problema.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 26 Feb 2009, 20:32

@Aps
Da, am vazut bilantul pe 2007. Dar cum am mai scris, din el nu poti afla cati bani s-au dus pe populari, cati pe actiuni de paza, etc. Si din cat am vazut asta vor in primul rand membrii. Vreau sa particip la Eco pescar la sedinta anuala, o sa vad cum au cheltuit banii. Pana atunci nu imi vizez permisul din nou.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 26 Feb 2009, 20:36

Da pe 2008 il vezi in 2011 ? :o :wink:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 28 Feb 2009, 19:16

Poate ca totusi un raspuns despre soarta permisului ar fi mai indicat decat cifrele contabile greu de scos la iveala din adancurile apelor in care zac, populari, repopulari, concursuri, etc, etc. Macar daca aflam de ce sa ales culoarea rosie la permis si tot e ceva, sau orice indiciu concret care sa ne dea speranta ca santem tot mai aproape de optinerea lui.

Sa fie rosu ca sa nu ne deoache jandarmii cand ne vor controla :?: :shock: :D :D

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 28 Feb 2009, 20:40

lucky_51 scrie:Macar daca aflam de ce sa ales culoarea rosie la permis si tot e ceva
o fi dela nostalgie... au trecut 20 de ani de la ultimele carnete rosii, distribuite maselor :(

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Feb 2009, 21:02

Am transmis catre emisiunea Corinei Dragotescu de la Realitatea tv ( zona de impact) la care a fost invitat Primul Ministru urmatoarea petitie

Domnule Prim- Ministru

Pentru prima dată după 1989, după multe procese în justiţie între Ministerul Agriculturii şi diferite asociaţii de vânători şi pescari afiliate la AGVPS, la finele anului 2008 amatorii de pescuit recreativ/sportiv din România şi-au văzut visul împlinit. Legislaţia în domeniul practicării pescuitului recreativ/sportiv în apele publice ale României devine cu adevărat europeană, fiind reprezentată de următoarele acte normative:

O.U.G. nr.23/2008 privind pescuitul ÅŸi acvacultura
H.G. nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură
Ordinul Ministrului Agriculturii nr. 753/2008 privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv în bazinele piscicole naturale

În esenţă, în baza celor 3 acte normative, pescuitul recreativ /sportiv în apele publice din România se poate exercita în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal, emis în numele statului român de Ministerul Agriculturii, prin Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, instituţie bugetară specializată în administrarea sectorului pescăresc şi de acvacultură.
Pentru prima dată în România, dar în deplin acord cu prevederile Constituţiei României, ale Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului şi ale legislaţiei europene care defineşte activitatea de pescuit recreativ/sportiv ca fiind individuală şi necomercială, cetăţenii români şi străini nu mai sunt obligaţi sa fie membrii ai unei asociaţii de vânători şi pescari pentru a putea practica pescuitul recreativ/sportiv.
Dar, aşa cum ştim, în România orice minune ţine numai 3 zile. Noua conducere a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură refuză cu obstinaţie de mai bine de o lună de zile să elibereze permisele de pescuit recreativ/sportiv prevăzute de lege cetăţenilor de bună credinţă care şi-au plătit taxele la unităţile trezoreriei statului începând cu data de 05.01.2009, aşa cum sunt prevăzute în H.G. nr. 1016/2008.
Motivele invocate sunt variate. Ba că permisele nu sunt încă tipărite, ba că nu s-au dat încă la tipar, ba că permisele nu se vor mai tipări şi elibera deoarece toată legislaţia va fi din nou schimbată.
S-a ajuns astfel la situaţia incredibilă ca, în momentul de faţă, să nu poţi pescui legal în România.
În esenţă, stim ca explicaţia este cu totul alta. Actuala conducere a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură este aservita în totalitate intereselor de grup ale unor asociaţii de vânători şi pescari care nu îi mai reprezintă demult pe adevăraţii iubitori ai pescuitului recreativ/sportiv.
Aceste asociaţii nu văd cu ochi buni decizia statului român de a elibera permisele de pescuit recreativ/sportiv direct către pescari, în baza achitarii unei taxe la unităţile trezoreriei statului , văzându-se astfel în imposibilitatea de a mai încasa sumele uriaşe pe care le încasau până acum, an de an şi din care nu au plătit nimic la bugetul de stat. Cu foarte mici excepţii, sumele incasate de asociaţii de la pescarii obligaţi să se asocieze pentru a putea practica pescuitul ca o activitate recreativă au fost utilizate intotdeauna pentru plata salariilor uriaşe şi a maşinilor de lux folosite de personajele din conducerea acestor organizaţii nonguvernamentale, organizaţii transformate în afaceri personale.În acest moment , în totalul dispreţ al actelor normative în vigoare , majoritatea asociaţiilor de pescari percep taxe de pescuit şi eliberează hârtii fără valoare în lipsa permiselor de pescuit recreativ/sportiv care ar trebui emise de agenţie.
În condiţiile în care taxa de eliberare a permisului de pescuit recreativ /sportiv stabilită prin H.G. nr.1016/2008 este de 30 RON şi dacă se are în vedere un număr estimat de circa 300.000 de plătitori de permise de pescuit , pentru anul 2009, bugetul de stat va fi prejudiciat cu o sumă de circa 9.000.000 RON, dacă nu se pune in practică actuala legislaţie. Chiar dacă actuala legislaţie va fi modificată, această modificare va necesita timp şi nimic nu poate să justifice în momentul de faţă refuzul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură de a elibera permisele de pescuit recreativ/sportiv pentru anul 2009.
Faţă de cele prezentate, vă rugăm respectuos sa dispuneti Ministerului Agriculturii si Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultura , respectarea legislaţiei actuale în domeniu şi eliberarea de urgenţă a permiselor nominale de pescuit recreativ/sportiv.
Cu deosebită stimă,

Ionescu Mihai - Targoviste

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 28 Feb 2009, 21:14

Laudabilla intentia dar eu sunt sceptic referitor la rezultate.

Scrie răspuns