Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
lucky_51
- veteran

Un punct ,,2" spune dupa cate am vazut ca virarea sumelor datorate se realizeaza inaintea eliberari permisului. Daca APS-urile incaseaza taxe,taie chitante si pun vize pe carnetele lor noi ,daca AJVPS-urile fac acelasi lucru dar pe carnete mai vechi, ne intrebam noi astia mai impatimiti care am platit deja taxele de ce nu sau virat banii pentru permise. Sa fie de vina euro care da batai de cap la toata lumea,sa fie de vina conducerile care au uitat de acest punct ,,2"si au consumat saracii tot din cauza ,,euroiului" mai mult decat a trebuit dar bineanteles pentru binele nostru si acum ii asteapta pe saracii pescari la caserii sa acopere golul ramas pentru a plati sumele de la acest punct ,,2",sau santem de vina noi ca atunci cand am platit taxele ne-am lasat inselati si dupa cum vedem statul nu ne mai iarta?
Organele de control stiu ele ce stiu din moment ce nu ne mai iarta, rau e ca platim tot noi cei nevinovati.

-
attilaf
- veteran

Mda....deci majoritatea puletilor de la ANPA ameninta ca vor "curenta" posesorii de chitante. BUUUUN!.
Cei 30 de lei platiti pentru eliberarea permisului de pescuit sunt pentru anul 2009. Anul 2009 are 12 luni. Datorita faptului ca ANPA nu si-a facut datoria si nu a eliberat inca permisele dupa 1 luna si ceva din an,(perioada in care teoretic nu se putea pescui legal), atunci din cuantumul de 30 de lei ar trebui redusa valoarea echivalenta unei luni (ianuarie si chiar februarie daca e cazul). Corect? Practic ANPA se face vinovata de incasarea unei taxe pe un "bun" pe care nu l-a pus la dispozitia platitorului. Ori asta nu e prea legal.
Numai ca na...traim in Romania, si nimeni nu o sa faca ceva impotriva cuiva care greseste, atata timp cat imaginea sefilor lor nu e sifonata
(A se vedea Gorbunov, 100+ puscariasi eliberati, etc)
-
gigi 2007
- senior

attilaf ne spune :
Practic ANPA se face vinovata de incasarea unei taxe pe un "bun" pe care nu l-a pus la dispozitia platitorului. Ori asta nu e prea legal.
- poti sa mergi la a.j.v.p.s caras -severin si sa obtii in format a4 raspunsul anpa filiala timis in care este precizat faptul ca " pescarii sportivi pot exercita pescuitul recreativ/sportiv ..atata timp cat fac dovada achitarii contravalorii permisului conform HG 1016/2008 asta pentru a nu fi blocata activitatea de pescuit
- se precizeaza ca anpa bucuresti nu a tiparit permise de pescuit recreativ/sportv si nici nu a eliberat permise valabile pe 2009
-
attilaf
- veteran

gigi 2007 scrie:attilaf ne spune :
Practic ANPA se face vinovata de incasarea unei taxe pe un "bun" pe care nu l-a pus la dispozitia platitorului. Ori asta nu e prea legal.
- poti sa mergi la a.j.v.p.s caras -severin si sa obtii in format a4 raspunsul anpa filiala timis in care este precizat faptul ca " pescarii sportivi pot exercita pescuitul recreativ/sportiv ..atata timp cat fac dovada achitarii contravalorii permisului conform HG 1016/2008 asta pentru a nu fi blocata activitatea de pescuit
- se precizeaza ca anpa bucuresti nu a tiparit permise de pescuit recreativ/sportv si nici nu a eliberat permise valabile pe 2009
Multumesc de informatie, in 2 ore sunt acolo.
-
lucky_51
- veteran

Pai daca erau achitate taxele din 2008 la ora asta nu mai discutam despre permise si pescuiam linistiti.Dupa cum se pare unele treburi se vor face cu banii jos si daca nu vei fi un bun administrator sau mai bine zis un bun contabil pentru ca e vorba de bani se vor isca probleme. Asa ca inainte de a plati taxele intrbati daca asociatia detine permisele datatoare de sperante in ale pescuitului?

-
adiwolf
- veteran

attilaf scrie:Mda....deci majoritatea puletilor de la ANPA ameninta ca vor "curenta" posesorii de chitante. BUUUUN!.
Cei 30 de lei platiti pentru eliberarea permisului de pescuit sunt pentru anul 2009. Anul 2009 are 12 luni. Datorita faptului ca ANPA nu si-a facut datoria si nu a eliberat inca permisele dupa 1 luna si ceva din an,(perioada in care teoretic nu se putea pescui legal), atunci din cuantumul de 30 de lei ar trebui redusa valoarea echivalenta unei luni (ianuarie si chiar februarie daca e cazul). Corect? Practic ANPA se face vinovata de incasarea unei taxe pe un "bun" pe care nu l-a pus la dispozitia platitorului. Ori asta nu e prea legal.
Numai ca na...traim in Romania, si nimeni nu o sa faca ceva impotriva cuiva care greseste, atata timp cat imaginea sefilor lor nu e sifonata
(A se vedea Gorbunov, 100+ puscariasi eliberati, etc)
daca s-ar fi introdus valabilitatea permisului de 1 an,nu ar fi fost atatea probleme
exact ca la rovinetele auto,sa fie valabil 1an de zile de la data platii contravalorii lui.
@ feugen
cine a facut astfel de afirmatii????
inclin sa cred ca este o "petarda",dar insist sa aflu cine face astfel de afirmatii si pe ce se bazeaza??
-
feugen
- veteran

-
Degeaba iti spun cum se numeste... ca tot nu-l cunosti. Din toate "zvonurile" "lansate" de flacaul asta nu-mi amintesc sa nu se fi infaptuit vreuna. Si eu, si tu, si restul pescarilor ne dorim ca macar asta sa fie o "petarda" asa cum o numesti tu. Speranta moare ultima.
Prin absurd (sau nu) se intampla aceasta "prevestire" oare ce facem? Suntem prea "cuminti" si o luam ca atare. Vorba romanului... "ce sa-i faci?! Asta este...". Intrebarea mea este simpla:
Un APS Alba, o federatie care se spune ca reprezinta interesele pescarilor, ca are un cuvant de spus, ca urmareste distrugerea monopolului instituit in urma cu ani si ani de catre AGVPS... Pasa cuiva? Pana la urma toate astea nu servesc decat la a demonstra ca exista democratie si ca ea functioneaza... doar in favoarea unora zic eu. Pasa cuiva (din onor conducere) de pescarul simplu unditar? Sincer... ma indoiesc. Pana la urma scopul este sa prospere piata oamenilor de afaceri, iar pescarul sa fie indrumat indirect catre amenajarile piscicole privatizate. Resursa naturala sa ramana pentru "reprezentantii" Statului Roman (acei privatizati pilosi care cotizeaza la greu pentru a beneficia pe scoruri de cacao de resurse moca in care nu trebuie investit nimic). Daca pescarii unditari nu mai pot fi gasiti pe malul apelor publice de frontiera, cine-i mai "toarna" pe "napastuitii neamului" care si-au luat o felie de salam de la gura copilasilor sa inchirieze si ei 2-3km de Dunare...?
-
Lauru
- utilizator constant

-
attilaf scrie:gigi 2007 scrie:attilaf ne spune :
Multumesc de informatie, in 2 ore sunt acolo.
cum e ai ajuns? ai gasit celebrul A4..daca da..pune-l aici..la multi ne-ar trebui!!
ma fac haiduc..
mi-am facut un dosar cu toata legislatia,
copie CI
chitanta de la trezorerie in original
cerere catre ANPA
si ma iau cu ei de gat...dar in casa nu mai stau
-
Lauru
- utilizator constant

-
BOMBA ZILEI
De la ANPA, serviciul licente si autorizatii mi s-a raspuns telefonic: citez:
"nu se tiparesc permisele pentru ca nu sunt bani ptr tiparirea aceastora"
-
taicanoe
- veteran

-
In acel exemplar a4 pe care il are ajvps c-s mare lucru nu scrie si oricum tot acel raspuns dat de ANPA e cam in coada de peste. Daca o sa am timp o sa scanez exemplarul si o sa-l pun pe site.
S'altare și bunăstare !