Apsalba:
1.”La cine te referi cu ciolanul? La aia care fac benevol o activitate la care voi nici macar nu visati sau la aia care v-au luat banii 60 de ani?
As vrea sa-ti vad reactia cand vom depune proiecte de 30 milioane euro ca tu sa ai unde sa pescuiesti. Ai decenta sa-ti ceri scuze publice atunci? Chiar crezi ca din amarata aia de cotizatie pe care o iau asociatiile de la membri lor se rezolva problemele pescuitului in Romania? Crede-ma deveniti jalnici. Un cor de Cassandre demne de mila. Chiar credeti ca nu se poate si altfel? Sa fie Romania o tara de hoti si chilipirgii? Atunci insemna ca natia asta nu mai are nici-o speranta.”
2.”Ar fi trebuit sa dai, intrucat ma simt ofensat atata timp cat ceea ce fac o fac pe timpul, munca si banii mei. Nu am un singur proict aprobat, am mai multe, dar am si actiuni cum ar fi tabere cu cercetasii cu care am adunat gunoiele lasate de domnii pescari ''sportivi'' si pe care le-am platit din banii mei. Da si tu de mancare la 80 de copii 10 zile pe banii tai si ai tot dreptul sa bagi de vina. Generalizarile sunt periculoase. Vorbeste la concret.”
Desi mesajele i-au fost adresate lui luci_t, intrucat ma consider unul dintre cei catalogati de tine drept jalnici si patetici (Cassandrele nu le vad pe aici) nu-mi pot retine niscaiva comentarii ...
- nimeni nu te-a/v-a obligat sa faci/faceti asociatii de pescari ci a fost dorinta ta/voastra exclusiv, fie pentru a ajunge la ciozvarta (unele), fie pentru a face (si) lucruri bune pentru pescari/membri (cluburile in general, dar si alea pot fi numarate pe degetele de la o mana, hai doua). Desi poti/puteti invoca „n” motive care sa fi stat la baza constituirii asociatiilor nimeni NU POATE EXCLUDE scenariul conform caruia: se face o asociatie, se baga niscaiva banuti pana se inregimenteaza un numar oarecare de membri, se incepe lupta (de clasa? ciocoii vechi si noi?) impotriva agvps-ului de sorginte comunista (si functionand ilegal?) in vederea crearii in randul pescarilor a unui curent favorabil nou infiintatelor aps-uri (pe motiv ca, iata! pescarul de rand/obisnuit are in sfarsit parte de asociatii care-i tin partea si-i apara interesele (cum? prin inregimentare fortata pentru a obtine un permis de pescuit?). De indata ce s-au constituit suficiente aps-uri (independente?) se pune si de’o federatie (deh, unde’i unul nu-i putere, unde’s multi puterea creste) sa fie reprezentativitate (???) in fata execuivului si legislativului, in vederea (ati ghicit! pentru protejarea resursei acvatice vii!!!) obtinerii de fonduri pentru proiecte care mai de care mai fanteziste (nu neg ca or fi si proiecte bune ...), de sponsorizari, de cotizatii de la cat mai multi membri, de taxe suplimentare de la cei care nu se „inroleaza”, etc ... Cu alte cuvinte totul este pentru obtinerea de BANI, a cat mai multor BANI de pe urma unui bun al statului (adica si al meu si al tau si al oricui altcuiva in egala masura) !!!!!!!!!!!!! Deci Cassandrule, cum e cu si cine sunt chilipirgii din tara asta?
- proiecte de 30 mil euro ca pescarul de rand sa aiba unde pescui??? Poate ca sa avem CE pescui (mai vorbim pe tema popularii apelor naturale), NU unde. Daca te referi la „piste de concurs, casting, zona de campare” realizate pe ape/terenuri PROPRIETATE a aps-urilor, foarte bine, n-am nimic impotriva, dar nici NU ma intereseaza, prefer NATURALUL asa cum a fost lasat de la mama natura (iti garantez ca si pe marea majoritate a „opozantilor asocierii fortate”).
- jalnici si patetici sunt cei care NU vor sa (mai) auda de: cei care cred ca au sange albastru (a se citi 3 oua pentru ca n-am nimic impotriva familiilor regale), jefuirea bunurilor statului, arogarea unor drepturi necuvenite (de proprietari???), incalcarea prevederile constitutionale, traficul de influenta (nu ma refer la sintagma juridica), goana nebuna dupa putere si BANI ... Si toate astea in numele asa-zisei griji fata de resursa acvatica vie din bazinele piscicole naturale!!! Apropos stimabile, NATURA isi poarta singura de grija si poate remedia – daca e lasata in pace si/sau tratata cu respectul cuvenit - chiar si cele mai mari distrugeri (desigur, daca nu sunt ireversibile) cauzate de om ...
- m-ai inebunit cu laudarosenia asta (felicitari totusi pentru initiativa)! Au mai facut si altii actiuni de „ecologizare” si nu cu cercetasii (tot scalvi?), ci cu familia! Da, ai auzit bune, cu familia (daca te intereseaza te trimit la cei care-ti pot confirma) si nu s-au laudat pentru asta considerand ca e ceva normal si de bun simt.
Ai mai spus intr-un alt mesaj: „... Nu ma consider servitorul nimanui atata timp cat nu am salariu pentru munca prestata si cat timp ca membru fondator am contribuit cu o suma considerabila si dau asociatiei sediu, logistica si utilitati gratuit...”
Dar cei care s-au inscris in asociatie (unii de buna-voie, altii datorita necunoasterii – stiu, necunoasterea nu-i absolva de vina si nici nu e o scuza -, altii pentru o cotizatie mai mica datorita lipsurilor materiale) sunt sclavi??? Desi la inceput au fost buni ca si masa de manevra, acum, odata cu trecerea timpului, desi platesc o cotizatie, e nevoie sa munceasca daca vor sa nu fie tratati precum toti „muritorii” (citat din apsalba).