Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 20 Ian 2009, 19:28

apsalba , scuze, nu am vazut sau nu am tinut minte tot continutul mesajului; l-am recitit si am vazut ca tu propui adunarii generale, nu ii dai tu afara cum eronat am spus!
scuze inca o data! :oops:
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 20 Ian 2009, 23:36

Apsalba:
1.”La cine te referi cu ciolanul? La aia care fac benevol o activitate la care voi nici macar nu visati sau la aia care v-au luat banii 60 de ani?
As vrea sa-ti vad reactia cand vom depune proiecte de 30 milioane euro ca tu sa ai unde sa pescuiesti. Ai decenta sa-ti ceri scuze publice atunci? Chiar crezi ca din amarata aia de cotizatie pe care o iau asociatiile de la membri lor se rezolva problemele pescuitului in Romania? Crede-ma deveniti jalnici. Un cor de Cassandre demne de mila. Chiar credeti ca nu se poate si altfel? Sa fie Romania o tara de hoti si chilipirgii? Atunci insemna ca natia asta nu mai are nici-o speranta.”
2.”Ar fi trebuit sa dai, intrucat ma simt ofensat atata timp cat ceea ce fac o fac pe timpul, munca si banii mei. Nu am un singur proict aprobat, am mai multe, dar am si actiuni cum ar fi tabere cu cercetasii cu care am adunat gunoiele lasate de domnii pescari ''sportivi'' si pe care le-am platit din banii mei. Da si tu de mancare la 80 de copii 10 zile pe banii tai si ai tot dreptul sa bagi de vina. Generalizarile sunt periculoase. Vorbeste la concret.”

Desi mesajele i-au fost adresate lui luci_t, intrucat ma consider unul dintre cei catalogati de tine drept jalnici si patetici (Cassandrele nu le vad pe aici) nu-mi pot retine niscaiva comentarii ...
- nimeni nu te-a/v-a obligat sa faci/faceti asociatii de pescari ci a fost dorinta ta/voastra exclusiv, fie pentru a ajunge la ciozvarta (unele), fie pentru a face (si) lucruri bune pentru pescari/membri (cluburile in general, dar si alea pot fi numarate pe degetele de la o mana, hai doua). Desi poti/puteti invoca „n” motive care sa fi stat la baza constituirii asociatiilor nimeni NU POATE EXCLUDE scenariul conform caruia: se face o asociatie, se baga niscaiva banuti pana se inregimenteaza un numar oarecare de membri, se incepe lupta (de clasa? ciocoii vechi si noi?) impotriva agvps-ului de sorginte comunista (si functionand ilegal?) in vederea crearii in randul pescarilor a unui curent favorabil nou infiintatelor aps-uri (pe motiv ca, iata! pescarul de rand/obisnuit are in sfarsit parte de asociatii care-i tin partea si-i apara interesele (cum? prin inregimentare fortata pentru a obtine un permis de pescuit?). De indata ce s-au constituit suficiente aps-uri (independente?) se pune si de’o federatie (deh, unde’i unul nu-i putere, unde’s multi puterea creste) sa fie reprezentativitate (???) in fata execuivului si legislativului, in vederea (ati ghicit! pentru protejarea resursei acvatice vii!!!) obtinerii de fonduri pentru proiecte care mai de care mai fanteziste (nu neg ca or fi si proiecte bune ...), de sponsorizari, de cotizatii de la cat mai multi membri, de taxe suplimentare de la cei care nu se „inroleaza”, etc ... Cu alte cuvinte totul este pentru obtinerea de BANI, a cat mai multor BANI de pe urma unui bun al statului (adica si al meu si al tau si al oricui altcuiva in egala masura) !!!!!!!!!!!!! Deci Cassandrule, cum e cu si cine sunt chilipirgii din tara asta?
- proiecte de 30 mil euro ca pescarul de rand sa aiba unde pescui??? Poate ca sa avem CE pescui (mai vorbim pe tema popularii apelor naturale), NU unde. Daca te referi la „piste de concurs, casting, zona de campare” realizate pe ape/terenuri PROPRIETATE a aps-urilor, foarte bine, n-am nimic impotriva, dar nici NU ma intereseaza, prefer NATURALUL asa cum a fost lasat de la mama natura (iti garantez ca si pe marea majoritate a „opozantilor asocierii fortate”).
- jalnici si patetici sunt cei care NU vor sa (mai) auda de: cei care cred ca au sange albastru (a se citi 3 oua pentru ca n-am nimic impotriva familiilor regale), jefuirea bunurilor statului, arogarea unor drepturi necuvenite (de proprietari???), incalcarea prevederile constitutionale, traficul de influenta (nu ma refer la sintagma juridica), goana nebuna dupa putere si BANI ... Si toate astea in numele asa-zisei griji fata de resursa acvatica vie din bazinele piscicole naturale!!! Apropos stimabile, NATURA isi poarta singura de grija si poate remedia – daca e lasata in pace si/sau tratata cu respectul cuvenit - chiar si cele mai mari distrugeri (desigur, daca nu sunt ireversibile) cauzate de om ...
- m-ai inebunit cu laudarosenia asta (felicitari totusi pentru initiativa)! Au mai facut si altii actiuni de „ecologizare” si nu cu cercetasii (tot scalvi?), ci cu familia! Da, ai auzit bune, cu familia (daca te intereseaza te trimit la cei care-ti pot confirma) si nu s-au laudat pentru asta considerand ca e ceva normal si de bun simt.

Ai mai spus intr-un alt mesaj: „... Nu ma consider servitorul nimanui atata timp cat nu am salariu pentru munca prestata si cat timp ca membru fondator am contribuit cu o suma considerabila si dau asociatiei sediu, logistica si utilitati gratuit...”

Dar cei care s-au inscris in asociatie (unii de buna-voie, altii datorita necunoasterii – stiu, necunoasterea nu-i absolva de vina si nici nu e o scuza -, altii pentru o cotizatie mai mica datorita lipsurilor materiale) sunt sclavi??? Desi la inceput au fost buni ca si masa de manevra, acum, odata cu trecerea timpului, desi platesc o cotizatie, e nevoie sa munceasca daca vor sa nu fie tratati precum toti „muritorii” (citat din apsalba).

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Ian 2009, 08:07

fff,

ca natura sa se refaca trebuie lasata in pace, inclusiv de tine, ca sa zic asa. Nu ma deranjaza criticile, pentru ca numai cel ce nu face nimic nu poate fi criticat.
Se pare ca nu ai inteles nimic din ce am afirmat prin expresia ca nu ma simt servitorul nimanui. In general romanaul are tendinta de a da la altul de facut cand e vorba de treaba si daca a platit o suma infima are pretentia sa fie sters pe anumitge zone, motivand ca a platit. Din pacate pescarul detinator al unui carnet de membru nu se deranjaza sa vina la adunarile generale ale asociatiei, unde (la asociatiile serioase) se face descarcarea de gestiune, unde consiliul director da socoteala de modul cum a chivernisit bunurile asociatiei, unde se aproba bugetele de venituri si cheltuieli si se dicuta orice alte probleme ce tin de bucataria asociatiei. Am zis ca fac un apel la pescari sa vina la actiunea pe care o facem nu sa sape cuveta baltii ci sa fat amenajari (nivelari, inierbari, etc) lucrari pe care sa nu le mai platim, ci cu banii din cont sa cumparam peste pentru populare.
Cum ar fi reactionat pescarii daca ar fi pus bani din buzunar pentru efectuarea lucrarilor (care se ridica pe la 1 milion de euro, echivalent cu cotizatiile pe 87 de ani)? Dar se pare ca nimic nu este bun.
Iti garantez ca nu am manipulat pe nimeni ca sa intre in asociatie. Nici nu obligam pe nimeni sa ramana. Dar am pretentia ca atunci cand de buna voie te-ai angajat sa respecti un statut sa nu o fi facut de forma.
Masa de manevra a fost initiativa lui gigi stefan cand a incurajat asociatiile, sperand el insusi sa-si faca o masa de manevra critica pe care sa o foloseaca in sustinerea lui. Se pare ca nu a reusit si asociatiile (cel putin unele) si-au luat in serios rolul de reprezentanti ai societatii civile.

PS Iti garantez ca daca lasi apele sa se refaca singure, o sa constati ca pentru refacerea lor va trebui o foarte mare perioada de timp.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 21 Ian 2009, 08:43

apsalba,

te-as ruga sa nu te mai pronunti in materie de ecologie, biologie si ihtiologie in necunostiinta de cauza ... da, natura se reface singura si asta e cel mai important! orice interventie a omului "in sprijinul" refacerii naturii, in afara de faptul ca necesita cheltuirea unor sume de BANI (ups, iarasi bani!?) NU inseamna altceva decat alte "n" motive ca natura sa intervina la randu-i pentru contra-balansarea efectelor acelor "interventii" (stiu, e greu de inteles de ce :lol: )
- timpul NU conteaza pentru natura (fiind "eterna") ci doar pentru om (vorba "time is money" iti zice ceva? :twisted:)

N.B. revin mai tarziu si pe tema membrilor asociatiilor si a maselor de manevra initiate de stefan.

P.S. in afara de asociatie, comportamentul membrilor (romanilor in general) N-AM vazut niciun raspuns la comentariile mele. Sa inteleg ca n-ai obiectiuni? :twisted:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 21 Ian 2009, 09:46

apsalba scrie:Da si tu de mancare la 80 de copii 10 zile pe banii tai si ai tot dreptul sa bagi de vina. Generalizarile sunt periculoase. Vorbeste la concret.
Financiar nu-mi permit sa sponsorizez mancarea a 80 de copii pt 10 zile, dar daca nu o sa aveti voluntari astept un mesaj privat si pot incerca sa aduc aprox 15-20 de copii/tineri sa va ajute la ecologizare. Cu transportul o sa rezolv eu :wink:
Desi nu-mi place sa spun ca dreg si fac va rog sa stiti ca impreuna cu tinerii pe care as putea sa-i aduc la d-voastra vineri-sambata (23-24ian2009) o sa curatam un parau de munte de mizeriile aruncate de "turisti" in el. Cea mai mare mizerie e adunata in spatele unei cabane, pe malul paraului. Zapada nu este si nu asteptam primavara, pt ca prima viitura serioasa o sa mute gunoaiele pe tot cursul paraului. dac o sa doriti si imagini o sa vi le trimit cu placere pe mail

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Ian 2009, 17:30

fff scrie:apsalba,

te-as ruga sa nu te mai pronunti in materie de ecologie, biologie si ihtiologie in necunostiinta de cauza ... da, natura se reface singura si asta e cel mai important! orice interventie a omului "in sprijinul" refacerii naturii, in afara de faptul ca necesita cheltuirea unor sume de BANI (ups, iarasi bani!?) NU inseamna altceva decat alte "n" motive ca natura sa intervina la randu-i pentru contra-balansarea efectelor acelor "interventii" (stiu, e greu de inteles de ce :lol: )
- timpul NU conteaza pentru natura (fiind "eterna") ci doar pentru om (vorba "time is money" iti zice ceva? :twisted:)

N.B. revin mai tarziu si pe tema membrilor asociatiilor si a maselor de manevra initiate de stefan.

P.S. in afara de asociatie, comportamentul membrilor (romanilor in general) N-AM vazut niciun raspuns la comentariile mele. Sa inteleg ca n-ai obiectiuni? :twisted:

Esti de acord ca 10 ani pe bazinele naturale din Romania pescuitul sportiv sa fie C&R? Hai sa deschidem o lista sa vedem cine subscrie.

luci_t
Cand o sa fie timpul, te anunt. Echipamentul de campare (corturi, saci de dormit, saltele, echipament de protectie, lanterne, etc.) ramane la participanti.

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 21 Ian 2009, 19:01

Apsalba, sunt primul inscris ptr. C&R pe toate apele din Ro.!! Vreau de la d-ta o singura rezolvare, scapa apele din Ro. de braconajul care se face salbatec, nu de noi, pescarii de agrement( stiu ca nu ne consideri sportivi daca nu aderam la o asociatie), altfel toata aceasta tevatura este ca sa ne batem gura degeaba! Chiar crezi ca noi, pescarii cu undita, suntem molima pestilor din apele noastre? Daca crezi asta atunci imi dau seama cat ai stat pe malul unei ape, cat cunosti realitatile de zi cu zi ale pescuitului romanesc si-mi dau seama ca nu le cunosti decat din spatele calculatorului si din legile, mai bune sau nu, care s-au tot promulgat. :oops:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 21 Ian 2009, 21:58

apsalba scrie: Esti de acord ca 10 ani pe bazinele naturale din Romania pescuitul sportiv sa fie C&R? Hai sa deschidem o lista sa vedem cine subscrie.
Strict din punctul meu de vedere (egoist) raspunsul e da (oricum asta fac de prin '94-95, asa ca ...).
In acelasi timp insa, tinand cont de parerea si comportamentul imensei majoritati nu ar fi normala o astfel de impunere mai ales daca ne gandim ca pe bazinele piscicole naturale se practica pescuitul in scop comercial iar braconajul e generalizat.

N.B. dupa cum vezi de la mine primesti raspunsuri la intrebarile puse si comentarii pe marginea afirmatiilor tale. Cand vei proceda la fel si nu vei mai incerca sa te fofilezi deturnand discutia/schimband subiectul? (stai linistit, e retorica :lol:)

Cucu Ionel - aici te inseli prietene, in anumite conditii unditarii pot - si chiar au facut-o - distruge populatii intregi dintr-o anumita specie de pesti (sau mai multe)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 21 Ian 2009, 23:35

4-5 ani ar fi suficienti,am vazut ce inseamna sa nu se braconeze intr-o anumita zona pe raul Olt si va spun ca zona respectiva prinsese viata si aveam capturi fumoase si constante.
din pacate,braconierii si-au facut datoria si anumite specii au disparut deja din zona respectiva.
intradevar si unditarii pot distruge un habitat,dar asta numai pe incinte inchise,pe un rau este mult mai greu,daca nu imposibil.
cat priveste propunerea lui apsalba de a instaura C&R pe un anumit termen,este praf in ochi si nimic altceva.
atata timp cat pe apele interioare fie ele curgatoare sau statatoare,se practica pescuitul comercial in mod legal,numai vorbim de braconaj,cum poate cineva sa sustina o asemenea aberatie??
am mai spuso ,din pacate,atata timp cat pescuitul comercial pe apele interioare si chiar de granita ale romaniei,primeaza in ochii si buzunarele autoritatilor si comerciantilor,pescuitul cu undita este inexistent.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Ian 2009, 07:37

apsalba scrie: Esti de acord ca 10 ani pe bazinele naturale din Romania pescuitul sportiv sa fie C&R? Hai sa deschidem o lista sa vedem cine subscrie.
Sunt de acord ca pescuitul recreativ sa fie exclusiv C&R ... insa numai pe apele nearondate niciunei asociatii.

Pe apele care reprezinta "zona de competenta" a unei asociatii pescuitul C&R i-ar ingreuna activitatea ... pentru ca nu mai sunt necesare repopulari si nu mai poate solicita "carnetele de capturi". :roll: :D

Si in plus, pentru apele pe care asociatiile nu "presteaza" paza, functionarii statului nu se mai pot ascunde dupa vreun contract "de gestionare durabila" care ii "scapa" de acesta obligatie. :wink:

Scrie răspuns