Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
lazarini
- veteran

APSHD scrie:ANPA va mai pregateste inca o surpriza .

Spune, nu ne mai fierbe aici

-
Mister Fisherman
- veteran

Poate ca s-au gandit cei de la ANPA sa introduca si examen pentru obtinerea permisului de pescuit , poate ne obliga sa facem si o scoala in acest sens Daca un idiot vine cu idei, de ce n-ar profita si ei de ele ?

Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
-
rcorbu
- veteran

ANPA ar trebuii sa stie ca sunt si balti private si din ce in ce mai multe balastiere, asa ca daca se joaca cu focul va ramane si fara bani din taxe !
-
Mister Fisherman
- veteran

Si daca vreau sa pescuiesc la Dunare ?

Obligatoriu trebuie sa achit taxa ANPA ca sa pot obtine avizul de frontiera ...altfel risc si un dosar pentru braconaj
Cu siguranta dupa introducere aceste taxe se vor inmulti si controalele pentru depistarea celor care pescuiesc pe apele publice fara permise vizate
Sa nu va ganditi ca va deranja cineva braconierii , aia au statut special , nu vedeti ca nici cooperativa nu pomeneste nimic de ei

Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
-
APSHD
- veteran

Ca urmare a unei convorbiri telefonice cu cei din conducerea ANPA am ramas profund siderat de raspunsul lor : Ce tot interveniti pentru pescari atit

La noi in Romania sunt cele mai iftine permise de pescuit din Europa , cheltuielile noastre cine credeti ca le suporta
(Iar eu nemai putind suporta l-am intrebat pe respectivul : ) , adica salariile voastre marite

, dupa care mi se intrerupe telefonul .
STIMA NOASTRA SI MINDRIA ANPAROMANIA
PENTRU VIATA CE O TRAIM ANPA MULTUMIM
-
ciprimorar
- utilizator constant

Si daca am platit deja 30 lei ce facem mai platim oare diferenta?
-
Mister Fisherman
- veteran

Nu platesti nimic , taxa se aplica din momentul in care intra in vigoare ordinul respectiv , nu retroactiv

Ar fi bine sa profite cat mai multi de timpul ramasa si sa achite acum cei 30 lei ,in felul asta reusesc sa mai pescuiasca la pret redus in 2016
-
APSHD
- veteran

Am inteles ca astazi FRPS -ul a facut o Plingere Prealabila catre mai multe Ministere impotriva acestei taxe.
In momentul cind intru in posesia ei o voi posta .
-
rcorbu
- veteran

Din pacate nu exista certitudinea ca banii proveniti din taxa vor fi folositi macar pentru combaterea braconajului, daca nu si ceva populari !
Sau ca in cazul mariri taxei, asociatiile sa nu mai primeasca ape in administrare, ca sa fim taxati de 2 ori !
-
Mister Fisherman
- veteran

APSHD scrie:Am inteles ca astazi FRPS -ul a facut o Plingere Prealabila catre mai multe Ministere impotriva acestei taxe.
In momentul cind intru in posesia ei o voi posta .
In primul rand ca taxa nu face referile la o "activitate sportiva competitionala" asa cum este ea definita de legea 69/2000
HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor
de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură
3. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art.4. - (1) Cuantumul taxelor de autorizare este de:
h) 150 lei pentru eliberarea anuală a permisului de pescuit recreativ/sportiv;
i) 100 lei pentru eliberarea anuală a permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru elevi şi studenţi;
j) 100 lei pentru eliberarea anuală a permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru pensionari;
(2) Eliberarea anuală a permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru persoanele cu handicap grav, cu handicap
mediu şi uşor şi veterani de război este gratuită."
Iar ceea ce face acum infama cooperativa...este sa se bage-n seama aiurea ca musca-n c.u.r ,doar pentru a produce in ochii naivilor , falsa imagine a unui "aparator din oficiu" al drepturilor tuturor pescarilor
Sa-si vada de mai bine de mascaradele ei oficiale , ca nu i-a cerut nimeni sa intervina in "apararea" celor care pescuiesc si retin pestele pentru consum, conform legii