Permise ANPA 2012

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 07 Ian 2012, 20:08

iovys scrie:Nu stiu ce sa spun despre ce prevede regulamentul in legatura cu un anume tarif. Cred ca lucrul asta ar trebui hotarat de catre stat ca si in cazul asociatiilor, adica stabilesti un tarif, si cu ala mergi, dar sa fie publice informatiile, si clare. Altfel si asociatiile ar mai putea introduce in regulament inca niste tarife, pt cine stie ce. Cum vi s-ar parea?

Regulamentele si tarifele aplicate de Asociatii sunt depuse si aprobate de ANPA si au facut parte dintre actele depuse pentru atribuirea Autarizatiilor .Ele sunt valabile pina in 2016 si nu pot fi majorate numai cu rata inflatiei

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 07 Ian 2012, 20:42

Stiu asta. Eu vorbeam de tarifele percepute de RNP. Daca ei pot percepe tarife in functie de regulament, eu faceam o comparatie doar. Daca asociatiile ar fi trecut in regulament si alte tarife, oare le mai erau aprobate regulamentele? Poate ca da
:roll:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Ian 2012, 21:19

iovys scrie:Stiu asta. Eu vorbeam de tarifele percepute de RNP. Daca ei pot percepe tarife in functie de regulament, eu faceam o comparatie doar. Daca asociatiile ar fi trecut in regulament si alte tarife, oare le mai erau aprobate regulamentele? Poate ca da
:roll:
E o nesimtire uriasa din partea RNP sa pretinda 5oo lei anual permis pe toata tara, adica cca 125 euro, mult peste cat costa sa zicem in Canada un permis care iti da dreptul la ape cu somon si pastrav mult si mare. Adica ANPA cere 30 si RNP de peste 15 ori mai mult? Cumva au pesti de aur in apele "lor"? :lol:

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 07 Ian 2012, 21:47

Problema e ca nu mai prea au pesti. Si cei care mai sunt, sunt in grija nimanui. Padurarul vine, ia taxa(daca "i-o dai") si pleaca. Altceva nu mai prea conteaza, nici cantitate, nici dimensiune, nici specie, nici metoda de pescuit . Sa nu mai vorbim despre populari sau amenajari(toplite si altele), vorbesc la modul general (probabil ca sunt si exceptii, dar daca sunt acestea sunt putine) Oricum, daca tot li se da dreptul sa perceapa anumite tarife, asta ar fi trebuit sa fie hotarat ca si in cazul asociatiilor. Si daca te uiti pe un bon taiat de padurar, acolo scrie tarif pescuit, dar nu este precizat pentru ce perioada. Daca bonul este eliberat intr-o zi, asta nu inseamna ca doar in ziua aia poti pescui, daca nu e specificat nimic, nu?

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 07 Ian 2012, 22:19

Nu e chiar asa, pe cei de la RNP ii mai vezi in controale pe garla, mai fac repopulari pe unele rauri si in general mentin, nu in ritmul in care vrem noi dar multumitor.
Si 500 ron pentru pastrav nu e o avere pentru cine e patimas si vrea sa se bucure de un pescuit relaxant si frumos.
Daca ANPA-ul ar face treaba buna si s-ar termina prostia cu asociatiile si monopolul as da si 200 RON dar sa stiu ca am scapat de braconieri si apele sunt repopulate in fiecare an.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 08 Ian 2012, 10:04

E o nesimtire uriasa din partea RNP sa pretinda 5oo lei anual permis pe toata tara, adica cca 125 euro, mult peste cat costa sa zicem in Canada un permis care iti da dreptul la ape cu somon si pastrav mult si mare. Adica ANPA cere 30 si RNP de peste 15 ori mai mult? Cumva au pesti de aur in apele "lor"? :lol:[/quote]

Salut,
500 ron , sincer mie personal mi se pare exorbitant, pe langa faptul ca, acele controale sunt destul de rare (doar padurarul, nu si cu "oficialitatile inalte"), braconierii prefera sa cinsteasca padurarul, asta daca nu il ignora pur si simplu intimidandul; insa daca ar merge toti lenesii din birourile RNP la controale, ar fi sanse mai mici de braconaj.
Sunt lacuri in care daca prinzi un pestisor, il poti considera de aur ca nu se stie daca pana la apus mai prinzi vreunul... :))
Anul trecut era 300 si ceva/an...; acum aproape dublu?- pentru ce anume?

Fir Intins !

Fir Intins !

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 08 Ian 2012, 19:17

In luna ianuarie RNP-ul scoate la licitatie unele ape din jud. Hunedoara .
Pentru fiecare riu cere 2000de lei iar pentru fiecare lac cite 10.000 de lei pe an .

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 08 Ian 2012, 19:29

Cincisul ce regim va avea anul acesta? Merci.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Ian 2012, 21:00

rcorbu scrie: Si 500 ron pentru pastrav nu e o avere pentru cine e patimas si vrea sa se bucure de un pescuit relaxant si frumos.
.
Aici la noi?In Romania?Fara suparare,dar din ce-am vazut,auzit pe ici,pe colo,situatia e mai rea ca la celalalte specii.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 09 Ian 2012, 17:38

APSHD scrie:In luna ianuarie RNP-ul scoate la licitatie unele ape din jud. Hunedoara .
Pentru fiecare riu cere 2000de lei iar pentru fiecare lac cite 10.000 de lei pe an .
Unde scrie si in ce baza, daca le scoate la licitatie trebuie sa posteze pe seap.

Scrie răspuns