Tavi scrie:Permisul se elibereaza gratuit, fara perceperea de tarife, conform Dragnea. Membrilor, nemembrilor, cui vrea asociatia X. Booon.
Avem permis, si? Putem pescui pe apa asociatiei X? Sau Y sau z?
Daca suntem membri, deci am platit cotizatia, da.
Daca suntem neafiliati, putem pescui conform regulamentului, adica platind tariful DE ACCES.
Deci e tarif de acces, nu tarif de eliberare a permisului.
In paranteza fie spus, permisul nu mai are niciun sens daca nu platesti taxa de eliberare. Ar trebui scos de tot din legislatie.
E kafkatiana situatia, deci ai de ales intre permis gratuit + cotizatie de membru sau permis gratuit + taxa de acces.
Cand s-a vorbit in trecut de taxa de acces valoarea acesteia era mult inferioara cotizatiei de membru (valoarea taxei de acces conta la punctajul final, deci toate asociatiile s-au grabit sa scrie 10 lei, pentru a castiga puncte). Daca azi vom avea o valoare a taxei de acces inferioara celei a cotizatiei, cine naiba mai doreste sa devina membru?
E stupid, parca sunt batuti in cap si in mod intentionat fac lucrurile intr-un asemenea mod in care sa nu se mai poata intelege nimic.
Cat despre permis, eu pledez pentru mentinerea lui. Tocmai permisul de pescuit (cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din detinerea acestuia) face diferenta dintre un pescar sportiv si un braconier.
Eu cred ca permisele trebuie sa existe, sa fie emise de stat, sa fie distribuite (pe bani cinstiti, care sa iti dea dreptul ca pescar sa ai pretentii dupa aceea) direct de catre stat sau prin asociatii, sa fie valabile si obligatorii pe toate apele apartinand domeniului public - individual, daca vorbim de apele neatribuite unei asociatii, respectiv alaturi de plata cotizatiei de membru sau a unei taxe de acces pentru apele atribuite.
Cam asa e prin toata Europa. Si daca compari situatia fondului piscicol de la noi cu cea din alte state europene, nu cred ca suntem noi in masura sa inovam sau sa invatam pe altii.