PERMISE 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
boistean
veteran
veteran

Re: PERMISE 2013

Mesaj de boistean » 31 Mai 2013, 10:55

pana nu o sa stabileasca si alte locatii pentru vizat permisele, tot la mana asociatiilor ramai...

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 31 Mai 2013, 21:09

boistean scrie:pana nu o sa stabileasca si alte locatii pentru vizat permisele, tot la mana asociatiilor ramai...
Eu nu prea cred ca dupa desfiintarea registrului asociatiile mai au apele in administrare !
Asa ca e haos.
Daca intrebi un reprezentant ANPA o sa dea din umeri si spune ca or sa se aranjeze treburile, dar cand ..nu se stie.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 01 Iun 2013, 16:35

apsalba scrie: Aștept cu nerăbdare să văd pescarii aliniați cu un timbru fiscal în mână și pe funcționarii ANPA dând câte o limbă pe timbru pentru a-l lipi pe permis. Oare pescarul nu poate să o facă singur? :lol: :lol: :lol: :lol:
Sunteti sigur ca vor face asta ?
Atunci voi merge cu placere la sediul lor, dar inainte voi da cu timbrul pe la fundulet, sa aiba un pic gust de rahatel, si sa-l vad pe functionar cum lipeste timbrul.
Macar atata satisfactie sa am si eu. :headbash: :headbash:

jackspinner
veteran
veteran

Mesaj de jackspinner » 02 Iun 2013, 14:53

Astia ar trebui toti dati afara din cauza ca ingreuneaza colectarea veniturilor la bugetul statului !!!

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 26 Iun 2013, 22:29

Gata, fratilor, azi am fost la ANPA din Bucuresti (Str Transilvaniei nr 2) si mi s-a vizat permisul. Asadar cei care aveti permisul din 2012 sa luati la voi chitanta in original de plata a celor 30 de lei (sau 10 dupa caz) plus copie dupa acea chitanta, plus timbrul fiscal de 2 lei. Acolo, la sediu, doamna care raspunde de permise, cu un aer plictisit rau, va retine copie dupa chitanta iar pe chitanta originala va lipeste "matca" timbrului fiscal, semneaza si va trimite in biroul alaturat sa va puna stampila. Asadar nu veti avea lipit pe verso-ul permisului vigneta acea la care visam toti anul trecut, ci va trebui sa umblam cu permisul si alaturi cu chitanta stampilata si timbrata ca dovada. Pe verso scrie ca permisul e vizat pe acel an. Tot doamna aia plictisita le spunea unor pescari ca permisul nu e valabiol pe ape de munte si pe lacuri de baraj (!!!!), nici in Delta Dunarii si nici aval de lacurile de baraj cu 200 de metri! Ceea ce e doar partial adevarat - nu ai voie din ratiuni de siguranta la 200 de metri aval de baraj dar pe ape de munte e valabil acest permis, cu suplimentul dat de RNP. Pe lacuri de baraj neconcesionate e valabil.
Nu existau permise printate pentru pensionari, deci gratis. Pensionarii cumpara din alea de 10 lei din cate vad. Sau pescuiesc cu buletinul...ca sa arate ce varsta au.
La sediul central ANPA e haos total. Nu au placuta pe cladire, steag exista dar e de la alta institutie oficiala, in birouri se sta claie peste gramada si le e frica ca la anul vor fi pasati altui minister sau nu vor mai exista deloc... Pacat de dezorganizare. Domna de la ghiseu avea sute de permise de anul trecut pe care pescarii nu au mai venit sa le ridice....in schimb unii au cerut in 2013 permise noi!!! Chestia cu timbrul fiscal de 2 lei e ilegala din start! Taxa e de 30 sau 10 lei, legea nu zice nimic de 2 lei pe timbru. Anul trecut am dat 30 lei si atat. Nu se pot pune taxe mascate, eu asa zic.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 27 Iun 2013, 14:47

mie mi-au raspuns azi la mail ca pot pescui cu permis 2012 + chitanta 30 . end of story , iau mailul la mine si chitanta si sa fim sanatosi :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 08 Aug 2013, 13:12

Am vizat astazi permisul la ANPA = timbrul lipit pe chitanta + stampila
Am intrebat-o pe respectiva doamna ce-i cu haosul asta in pescuitul amator si raspunsul a fost: "Guvernul este de vina ca ei vor sa concesioneze totul si pe ei vor sa-i desfiinteze"

Incerca sa ma convinga ca guvernul e raspunzator pentru legislatia vaga pe care ei au formulat-o si propus-o.
Din partea mea sa-i dea afara, sau sa-i mute in alta parte, ca astia nu merita sa gestioneze cel putin partea cu pescuitul recreativ.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Aug 2013, 14:02

rcorbu scrie:Am vizat astazi permisul la ANPA = timbrul lipit pe chitanta + stampila
Am intrebat-o pe respectiva doamna ce-i cu haosul asta in pescuitul amator si raspunsul a fost: "Guvernul este de vina ca ei vor sa concesioneze totul si pe ei vor sa-i desfiinteze"

Incerca sa ma convinga ca guvernul e raspunzator pentru legislatia vaga pe care ei au formulat-o si propus-o.
Din partea mea sa-i dea afara, sau sa-i mute in alta parte, ca astia nu merita sa gestioneze cel putin partea cu pescuitul recreativ.
Am avut dreptate? Stai să vezi ce vor să facă cu legea de anul viitor. Atunci să vezi belea. Adică, pentru recreativ, cum zic ei, presupune: Permis, Carnet de capturi, tichet de zonă. Carnetul de capturi se restituie la sfârșitul anului către ANPA. Concesiune resurse acvatice vii pentru asociații de pescuit recreativ (care acum nu există). Deci transformă pescuitul de plăcere în activitate economică.
O să fie distractie pentru pescarii sportivi. Permisele le dă federația și au valabilitate pe toată țara.
Pe lângă astea, mai apare un tip de pescuit; pescuit în scop turistic.
Noul termen este total aiurea. Pescuit de agrement, care cuprinde recreativ, turistic, sportiv! Distracție mare. Noroc că nici noi nu suntem proști.
PS Nu este glumă. Proiectul de lege este la mine pentru a face observațiile cuvenite. Le-am făcut deja și le-am comunicat. Urmează convocarea CNCSP.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 08 Aug 2013, 14:12

Dar cum legea propusa lunile trecute nu a trecut asa si viioarea propunere de lege nu va treceeeee !
Sigur 100%.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 08 Aug 2013, 18:05

Permisele le dă federația și au valabilitate pe toată țara.
Mitomane , mergi urgent la un control psihiatric ... ca la tine boala este irecuperabila si iti tulbura si ultimul neuron care-l mai ai :lol: :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

Scrie răspuns