PERMISE 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran

Re: PERMISE 2013

Mesaj de vali stratonov » 24 Apr 2013, 13:22

Taxele sunt ilegale.
Da-i pe astia in judecata gura bogata si obtine anularea acestor taxe ilegale ....lumea va vedea si POATE iti mai speli din mizeriile facute fata de pescarii de competitie si nu numai.

Daca ai face ceva constructiv ai avea o mica sansa ca in 4-5 ani lumea sa te ierte si sa uite cit de "dus cu pluta " esti... :lol1: :lol1:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 24 Apr 2013, 13:31

...in Maramures , pentru o parte din apele de munte , dar banuiesc ca pentru toate , tarifele sunt :

http://s18.postimg.org/6vzcszfqg/Picture_277.jpg

...motiv pentru un nou proces , ce zici nea fane ?

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 02 Mai 2013, 13:11

apsscobarul scrie:
bogdansalk scrie:...pacat ca eu unul am incredere in el si ceea ce vrea el sa faca dar nu este ajutat,trebuie sa merga prin alte jud sa rezolve ceea ce vrea sa faca pt jud alba. :fluch
Bogdane se pare ca esti mai nou pe saiturile de pescari si inca tanar si nu ai avut onoarea sa-l cunosti pe Popescu zis nea faneeeeeeee ,dar o sa te lamuresti si tu in curand. :idea: :!:
Ca sa te lamuresc incerc sa ti-l descriu in cateva cuvinte : - este un fripturist care minte cu nonsalanta si te fura in fata de la cea mai mica suma pana la cat se poate, un profitor care nu cred ca a platit vreo data din banii lui la restaurant, frapeza cu citarea la infinit la cateva articole din cele vreo 5 legi pe care le-a citit ...
Ca om ce sa-ti spun :?: marele inginer atat de mult a fost iubit la locul de munca incat la revolutie (1989) colegii de servici l-au zidit in birou, ca presedinte la Asociatia Pescarilor Sportivi Alba pe care a bagato in faliment nu a facut alceva decat a pierdut peste 800 milioane bani vechi cu procesele intentate de el si pierdute toate cu AGVPSR,AJVPS Alba, Domeniul Public, Apele Romane etc. Cu aceasta as. a facut cateva proiecte, balta Noslac, balta Aiud iar dupa ce si-a luat comisioanele pe firma proprie le-a abandonat.
A mai facut o federatie de pescuit si o as. APULUM pe care le-a falimentat dupa ce le-a folosit ca si CHIOSCURI de vanzare de permise, la aceasta as. a avut un singur angajat Suvaina Ioan pe care nu l-a platit 6 luni acesta fiind nevoit sa-si castige drepturile salariale in instanta.
Acum are o as.Clubul Sportiv Cetate Alba (pentru pescari sportivi de performanta)prin care nu face altceva decat vinde permise de pescuit ilegal le taie chitante la pescari pe care scrie 40 lei cotizatie de membru dar nu le da nici o legitimatie fiindca dupa cum spune el pescarii legitimati la as. sportive trebuie verificati medical, facute contracte intre as. si ei etc......
Iar ca sa puna mana pe pescuitul din Romania nu numai cel de performanta a mai facut o federatie de carton prin care a mai amagit cateva asociatii sa le ia banii ca sa se afilieze la el, promitandeu-le marea cu sarea.
.
.
.
etc.
Sper ca nu ti-am stirbit increderea :P iar pentru jud. Alba cu trei asociatii si doua federatii (cu membrii fondatori parlamentari de Alba care l-au ajutat pana si-au dat seama cine e nea faneeee si l-au exclus din APSAlba), nu a facut nimic, a facut numai rau ori unde mergem si spunem ca suntem de la o asociatie de pescari din Alba suntem etichetati asa : aaaaaaaaaa..... din Alba ..... de la Popescu :lol1:
Inainte sa ai incredere in cineva trebuie sa-l cunosti :idea: :shock:
Cu stima :!:

Astai FFFF "autorizat de MTS"

bogdansalk
junior
junior

Mesaj de bogdansalk » 02 Mai 2013, 20:08

Il stiu mai de mult, am schimbat cateva vorbe...acum nu mai stiu exact,dar acum vreo 7-8 ani la ajvps un permis parca costa peste 100 lei ...(mi-am pierdut carnetul si chitantele nu le mai am sau is undeva prin sertare),apoi mi-am facut la el ca era la jumatate de pret...dupa care datorita vorbelor care se auzeau ca nu ar fii ok am renuntat sa mai in fac permis ,dar mai ales am avut ocazia sa ma plimb vreo 6 ani cu masina prin judetele din imprejurimi in weekenduri si am lasat-o mai usor cu pescuitul . Acum dupa 6 ani in aceasi postura se afla situatia intre el si voi, si ca sa nu ma risc mi-am facut la "Scobarul " care se pare ca ii cel mai ok din judet. :oops:
sa vad romanul cum elibereaza pestii sub dimensiunile legale

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 30 Mai 2013, 09:37

pe site-ul ANPA au aparut date noi privind eliberarea/vizarea permiselor de pescuit.
ca noutate apare "timbru fiscal sau chitanţă reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 2 lei", iar programul este de 2 ore pe zi, fara a fi mentionate alte locatii in care s-ar putea obtine/viza permisele!!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 30 Mai 2013, 10:27

ANPA încearcă să iasă din culpă, după ce Curtea de conturi a descoperit că HG 1016/2008 este ilegală.
Nicăieri în OUG 23/2008 nu se spune că permisul de pescuit este valabil un an de zile și că taxa de vizare trebuie să fie 30 lei (care conf. HG 1016/2008 este definită ca taxă de eliberare) și că trebuie să se achite și cei 2 lei taxă extrajudiciară de timbru. Ce nu știe ANPA este că vizarea permiselor este prevăzută de Legea 117/1999 și se plătește la taxe și impozite locale, nu la bugetul de stat. Mai mult, conform art. 23 din OUG 23/2008 ANPA emite permise și le eliberează, după caz. Nu scrie că ea le și vizează.
Cert este că termenul ce trebuie utilizat în ceea ce privește pescuitul sportiv este haosul. Ministerul habar nu are ce se întâmplă la ANPA, care acum este în derivă și încearcă să mai repare ce se poate. Asta pentru că a încercat prin ordine de ministru să modifice legile din țara aceasta.

Aștept cu nerăbdare să văd pescarii aliniați cu un timbru fiscal în mână și pe funcționarii ANPA dând câte o limbă pe timbru pentru a-l lipi pe permis. Oare pescarul nu poate să o facă singur? :lol: :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Mai 2013, 10:37

Nea Fane ,matale esti ca si un hacker din ala versat,ce-ti da peste cap sistemul si dupa aia vine cu solutia 'salvatoare',injurind de mama focului,sistemul....ce prost facut este el,sistemul,si ce destept e el,hackerul,ca are solutia..

Multe din coordonatele acestui haos iti apartin,tie si altora ca tine,ca nu esti singurul..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 31 Mai 2013, 09:32

http://www.anpa.ro/index.php/component/ ... -2013.html

Aici este durearea mare , nimeni nu pomeneste nimic de infama cooperativa ... cum ca ar avea dreptul sa elibereze permise si sa incaseze comisioane :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 31 Mai 2013, 10:00

No amu', poate sunt eu batut in cap, dar se cer urmatoarele:

DOCUMENTE NECESARE PENTRU ELIBERARE

Pentru permisele cu valoare integrală - 30 lei:

- actul de identitate, original şi copie;

- dovada plăţii taxei de eliberare a permisului conform, HG nr. 1016/2009 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură având codul de cont nr. 20160103;

- timbru fiscal sau chitanţă reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 2 lei.

Dar HG 1016/2009 se refera la modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate prin HG 1025/2006.

Ordonanta aia cu taxe de licentiere e alta...HG nr. 1016/2008, hotarare privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura .

Si daca ANPA imi cere sa respect HG 1016/2009...e cam clara situatia ( sau oare e neclara)??? :))

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 31 Mai 2013, 10:38

Problema este alta , de la anul se vor schimba permisele si se vor mari si taxele , asa mi-au spus cei de la ANPA cand am fost sa vizez permisul
N-am intrebat daca vor fi gen de plastic gen card sau se revine la cele de carton

Pentru cei care au permise din 2012 este nevoie de chitanta de la trezorerie + o copie si de timbrul de 2 lei , pe verso chitantei originale ANPA aplica o stampila si timbrul
Chitanta originala cu stampila si timbrul ,este dovada ca ati vizat permisul de pescuit pe 2013
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

Scrie răspuns