zavera,
discursul tau este frumos, sublim as putea spune, dar contine prea multe
voi putea
voi face
voi fi solicitat
voi munci
etc.
discursul tau contine prea multe fapte "cetatenesti" de viitor pe care o sa le faci tu si din cauza asta pare putin demagocic si deranjant pentru unele persoane care s-au cam saturat sa tot auda astfel de lucruri.
te-ai grabit sa cataloghezi si sa desparti perscarii in doua, cei care te aproba sau carorar le canti in struna tu si cei care te contreaza sau pe care nu ii agreezi, insa nu te-ai uitat (desii ai spus ca te-ai documentat temeinic inainte de a face postarile tale) ca in general la astfel de discutii participa mai mereu aceleasi persoane.
oare de ce?? nu te-ai intrebat asta?
oare nu pentru faptul ca sunt cei carora le pasa?!
ca au pozitii diferite in societate si privesc lucrurile din postura lor si de multe ori sunt opinii divergente nu inseamna ca nu le pasa si unii sunt mai buni decat altii - nici pe departe.
daca tot vrei sa fi constructiv si sa iti exersezi talentul oratoric, discursul si tot ceea ce ai invatat la scoala pana acuma, incearca sa convingi pe cei care nu posteaza aici, pe cei care stau in umbra si rad de "idiotii aia care se zbat pe forumuri", pe cei care fac cu adevarat acele lucruri despre care scriai la un moment dat si care nu au acces la informatie, educatie si cultura
cu aceia este lupta si razboi de dus nu cu cei care sunt aici si care ti-au raspuns mai mult sau mai putin binevoitor
incearca sa determini schimbarea de mentalitate acolo la cei multi
incearca sa lupti ( de unul singur sau nu) pentru a schimba ceva, indiferent cat de marunt ar fi acel lucru, dar nu aici pe forumuri si in virtual, ci in viata reala
si dupa ce o sa faci acest lucru cativa ani de zile, eventual ai putea sa vi sa ne povestesti cu acelasi optimism de care dai dovada acuma, cate lucruri "marete" si cu adevarat benefice pescuitului romanesc ai putut realiza
noi tot aici o sa fim (mai mult sau mai putin, depinde cat de tineri si sanatosi mai suntem) si te vom asculta cu placere atuncea.
fiecare de aici vrea cate ceva din pescuitul asta si fiecare vede in felul sau rezolvarea pentru ca difera interesul(ele) - personale, de grup sau uneori mixte si cand spun interese nu ma refer strict la cele banesti sau valorice, insa cu siguranta ele exista si orice actiune sau "discurs" este menit a servi acestora.
in orice actiune si reactie a unui individ exista mai mult sau mai putin un interes- ascuns sau nu,- material, valoric ori spiritual si de aceea este cat se poate de indicat sa astepti intai sa diseci bine lucrurile sa judeci de zece ori si chiar si atuncea cand vei fi convins ca detii adevarul absolut asupra unui lucru sa te indoiesti de asta pentru ca fi sigur ca asa si este.
nimeni nu detine cheia si nu cunoaste drumul catre acel adevar, doar au falsa impresie ca le stiu pe toate si din aceasta cauza isi permit sa judece pe altii care nu sunt "in trend" cu ei ca fiind cei raspunzatori de mersul rau al acelor lucruri.
ufff, am scris cam mult si ma opresc aici pentru ca nu mai vreau sa fiu partas la astfel de discutii sterile, nu mai vreau sa fac trafic si audienta la un forum si un site care permite anumitor persoane sa se desfasoare in voie si sa jigneasca diversi forumisiti dupa bunul lor plac
am imbatranit si prefer sa imi petrec timpul pescuind pe apele publice si pe Oltul meu drag, traind cu speranta ca pescuitul va ramane o indeltnicire si un hobby frumos la indemana multora si nicidecum un "sport elitist" (nu de alta, dar sunt prea batran ca sa mai fac sport

)
haideti la pescuit, inca se mai prinde cate ceva (dar in apa nu in fata calculatorului)

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.