PERMISE 2011
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
auzi pescuitorule, da ce era rau anu trecut ?
un permis, si pescuiai peste tot ... asta din punctul meu de vedere de pescare neafiliat nicaieri ...
acu, inainte sa plec oriunde, tre sa stau sa vad daca nu e arondata zona la vreo asociatie, unde mama dracului ii gasesc pe aia sa platesc si la ei, etc ....
deci din punctul meu de vedere numai complicatii ... iar ca aceste asociatii vor aduce un plus de fond piscicol, mai putin braconaj, mai multa curatenie ope malul apei etc ... da-mi voie sa ma indoiesc profund ...
un permis, si pescuiai peste tot ... asta din punctul meu de vedere de pescare neafiliat nicaieri ...
acu, inainte sa plec oriunde, tre sa stau sa vad daca nu e arondata zona la vreo asociatie, unde mama dracului ii gasesc pe aia sa platesc si la ei, etc ....
deci din punctul meu de vedere numai complicatii ... iar ca aceste asociatii vor aduce un plus de fond piscicol, mai putin braconaj, mai multa curatenie ope malul apei etc ... da-mi voie sa ma indoiesc profund ...
toni, imi permit sa raspund eu.
ce era rau anul trecut?
braconaj salbatic, zero controale pe apa, jandarmii si politistii nu prea mai aveau dreptul legal sa controleze
-
controlul trebuia facut de inspectorii ANPA care erau cate unul la cateva judete
eu zic ca legislatia si realitatea de pe apa de anul trecut au fost dezastru
asociatiile de toate felurile eliberau permise la pachet cu cotizatia de membru/ donatii etc si bagau frumos banii in buzunar
asta a fost marea afacere marca apsalba
de altfel haosul legislativ de anul trecut i se datoreaza in buna masura.
cam asta a fost rau anul trecut
ce era bine?
aveam permise ieftine valabile peste tot
nu stiu daca asociatiile care vor primi ape vor face ceva, eu sper ca da
dar diferenta fata de anul trecut este ca:
legislatia prevede dreptul si obligatia asociatiilor, jandarmilor, etc de a controla/pazi.
si se termina afacerea permiselor... sper
e un mic pas inainte
ce era rau anul trecut?
braconaj salbatic, zero controale pe apa, jandarmii si politistii nu prea mai aveau dreptul legal sa controleze

controlul trebuia facut de inspectorii ANPA care erau cate unul la cateva judete
eu zic ca legislatia si realitatea de pe apa de anul trecut au fost dezastru
asociatiile de toate felurile eliberau permise la pachet cu cotizatia de membru/ donatii etc si bagau frumos banii in buzunar
asta a fost marea afacere marca apsalba
de altfel haosul legislativ de anul trecut i se datoreaza in buna masura.
cam asta a fost rau anul trecut
ce era bine?
aveam permise ieftine valabile peste tot
nu stiu daca asociatiile care vor primi ape vor face ceva, eu sper ca da
dar diferenta fata de anul trecut este ca:
legislatia prevede dreptul si obligatia asociatiilor, jandarmilor, etc de a controla/pazi.
si se termina afacerea permiselor... sper
e un mic pas inainte
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Asociatiile care administreaza vor fi ajevepse in proportie de 99.9999 %
deci doar un pas f mic ....cu ceva drept de control dar in rest bani aruncati pe ferastra ...
ajvepse incaseaza anual milioane de euro , deci da milioane de euro cu care nu face absolut nimic ....nu pazeste nu populeaza , doar puleaza pescarii fraieri ....
sunt cei mai pierduti bani ever ....in pescuit nu se intoarce nimic
ar trebui constransi cumva chiar sa justifice acesti bani , sa-i bage inpoi in pescuit de unde vin .....si atunci s-ar cunoaste imediatCa e limpede ca chioscurile de asociatii din prezent nu au puterea administrativa sa faca nimic ....paza , populari , controale deci degeaba incaseaza permise
de fapt l-au f...pe popescu care acu se judeca cu ei prin tribunale da meciu pt el e pierdut
gaselnita lui cu esti pescar sportiv deci doar federatia sportiva poate da permise e geniala
chiar ma intrebam cum va lega el noua structura de borcanu cu miere ale permiselor....genial dar si pueril .
deci doar un pas f mic ....cu ceva drept de control dar in rest bani aruncati pe ferastra ...
ajvepse incaseaza anual milioane de euro , deci da milioane de euro cu care nu face absolut nimic ....nu pazeste nu populeaza , doar puleaza pescarii fraieri ....
sunt cei mai pierduti bani ever ....in pescuit nu se intoarce nimic
ar trebui constransi cumva chiar sa justifice acesti bani , sa-i bage inpoi in pescuit de unde vin .....si atunci s-ar cunoaste imediatCa e limpede ca chioscurile de asociatii din prezent nu au puterea administrativa sa faca nimic ....paza , populari , controale deci degeaba incaseaza permise
de fapt l-au f...pe popescu care acu se judeca cu ei prin tribunale da meciu pt el e pierdut
gaselnita lui cu esti pescar sportiv deci doar federatia sportiva poate da permise e geniala
chiar ma intrebam cum va lega el noua structura de borcanu cu miere ale permiselor....genial dar si pueril .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
- veteran
ptr tine toni nu era nimic rau.si nici nu este.poti pescuii si numai cu 30 lei pe apele nearondate.toni f scrie:auzi pescuitorule, da ce era rau anu trecut ?
referitor la indoit ce sa zic cam asa cum si eu daca capitala romaniei e la bucuresti si nu in ardeal.
in rest numai bine
ps: nu ma straduiesc sa iti explic fiecare punct ca esti plecat pe o idee si asta e .nu vreau sa te conving de ceva ca nu am interes
tavi boss,
multumesc de raspuns, dar inca am niste nedumeriri ...
de ce nu puteau lasa ca inainte, si sa dea drept de control inapoi la jandarmi si politisti ? si sa-i puna pe aia sa stea mai mult pe balta , si sa le dea norma la amenzi, ca la circulatie ?
si atat trebuia facut .... nu mai mult ...
iar ce zice sorinache este mega pertinent ... vor fi 99% agvps ... si banii se vor pierde iar intr-o gaura neagra ....
iar eu raman incontinuare la ideea mea fixa ... de ce tre sa ma duc sa caut eu nu stiu ce asociatie de la cuca macaii ca sa pescuiesc prin zona aia ????
ii gasesc, nu ii gasesc , ce rahat fac? si asa ma calca pe nervi grav faza cu pegeurile .... acu, tre sa mai atarn si pe la nu stiu ce asociatie ??
deci singura problema anul trecut a fost din pctul meu de vedere retragerea dreptului de control al politiei si jandarmeriei ....
in rest .... mie imi era mai bine ....
multumesc de raspuns, dar inca am niste nedumeriri ...
de ce nu puteau lasa ca inainte, si sa dea drept de control inapoi la jandarmi si politisti ? si sa-i puna pe aia sa stea mai mult pe balta , si sa le dea norma la amenzi, ca la circulatie ?
si atat trebuia facut .... nu mai mult ...
iar ce zice sorinache este mega pertinent ... vor fi 99% agvps ... si banii se vor pierde iar intr-o gaura neagra ....
iar eu raman incontinuare la ideea mea fixa ... de ce tre sa ma duc sa caut eu nu stiu ce asociatie de la cuca macaii ca sa pescuiesc prin zona aia ????
ii gasesc, nu ii gasesc , ce rahat fac? si asa ma calca pe nervi grav faza cu pegeurile .... acu, tre sa mai atarn si pe la nu stiu ce asociatie ??
deci singura problema anul trecut a fost din pctul meu de vedere retragerea dreptului de control al politiei si jandarmeriei ....
in rest .... mie imi era mai bine ....
-
- veteran
apsalba scrie:![]()
![]()
![]()
![]()
Citeste art. 2 alin. 2 din Ordin si intreaba-te cine autorizeaza asociatiile de pescari sportivi.
Oricum nu mai este mult de asteptat. Joi se pronunta instanta.
fanele esti pe duca.joi e tarziu.sau poate se pronunta mai repede instanta aia cu plangerea penala impotriva abuzurilor facute de tine cu federatia lu peste prajit.
a stai ca acum te dai si sportiv.te-ai facut pescar sa vinzi permise acum esti sportiv afiliat la MTS.te rugam sa te duci acolo sa ceri autorizatie de pescuit.pe noi lasa-ne la MADR.
restul e can can(oricum nu te mai crede nimeni).nici macar aia cu balurile
Art.2(2) Asociatiile de pescari sportivi pot elibera permise de pescuit recreativ/sportiv numai dupa obtinerea autorizatiei de pescuit recreativ/ sportiv.apsalba scrie:![]()
![]()
![]()
![]()
Citeste art. 2 alin. 2 din Ordin si intreaba-te cine autorizeaza asociatiile de pescari sportivi.
Oricum nu mai este mult de asteptat. Joi se pronunta instanta.
Dupa cum se vede cu ochiul liber nu este vorba despre autorizarea asociatiilor ci despre obtinerea unei autorizatii de pescuit recreativ/sportiv de la administratorul resursei acvatice vii dintr-o anumita zona de pescuit.
Sansele ca instanta sa-ti dea dreptate si sa suspende ordinul sunt destul de mici. Daca prin absurd se va intampla acest lucru iti garantez ca anul acesta toate permisele de pescuit se vor elibera numai prin filiale teritoriale ANPA si prin inspectorii piscicoli. Deci chioscurile de permise pa.